«"We hebben op korte tijd heel veel cultuur, mooie natuur en leuke sensaties kunnen absorberen. Het was een unieke ervaring! "(F.L., Dottenijs)»

Peru ontdekken ...

Deze reis licht drie hoogtepunten van Peru toe: de hoofdstad Lima, de Sacred Valley met Cusco en Machu Picchu als hoogtepunten en tot slot de kuststreek met Paracas en de mythische Nazcalijnen. Een combinatie van drie gans andere streken in het Zuid-Amerikaanse land, om u verschillende aspecten van het land te laten ervaren. We voorzien u 12 dagen lang van een goed gevuld programma met de niet te missen highlights van Peru, maar ook enkele bijzondere activiteiten zoals een chocoladeworkshop, dune buggy riding, de straffe Inca Trail en een luxeyacht-excursie. 

Vertrek-en eindpunt is Lima, de verrassende hoofdstad van Peru. De stad is de laatste jaren gaan heropleven met trendy restaurants, knappe hotels en een levendig kunstdistrict. De stad vormt een rustpunt na een lange vlucht en is uw uitvalsbasis om naar de uithoeken van het land te reizen. 

Vanaf Lima vliegt u naar Cusco, de oude Incahoofdstad en vandaag het centrum van de Heilige Vallei, de Sacred Valley. De stad staat ingeschreven op het UNESCO-erfgoed omwille van zijn unieke en goed bewaarde architectuur: de voormalige, stevige fundamenten van Incamuren vormde de basis voor de opbouw van de huizen door de Spanjaarden later. Cusco is een gezellige stad vol troeven, maar is omwille van de hoogte wel even wennen als u van Lima komt reizen. Uw verblijf in de Vallei omvat een bezoek aan enkele traditionele dorpen, lokale markten en fascinerende archeologische sites zoals Chincheros en Pisac. Langs de legendarische Inca Trail duikt Machu Picchu op, het wereldwonder dat ongetwijfeld een grote indruk op u achterlaat. Overnachten doet u afwisselend in Aguas Calientes, Cusco en Urubamba. 

Een vlucht brengt u terug tot Lima, vanwaar u langs de kust zuidwaarts rijdt naar Paracas, een bijzonder stukje natuur. De woestijn loopt hier abrupt ten einde op harde kliffen in open zee. Het is een wonderlijk, filmisch decor waar u van geniet met een activiteit dune buggy riding in volle woestijn, een boottocht in een luxeyacht naar de Islas Balestas voor de kust en een heerlijke tijd vrijaf in het hotel aan zee. Met een vlucht over de bijzondere Nazcalijnen, ten zuiden van Paracas, eindigt uw kennismaking met Peru. De Nazcalijnen zijn zogenaamde 'geogliefen', tekeningen in de aarde. Ze zijn de erfenis van de oude Peruviaanse pre-Incaculturen gelegen in Palpa en Nazca Valley in Ica. 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen12 aantal overnachtingen10 Beste reisperiode januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring begeleide rondreis, natuurreis, cultuurtrip, cruise/ reis deels met boot, strandverblijf Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

actie

U kan bij deze rondreis ook het noorden van Peru, het Amazonewoud, toevoegen. Overweeg zeker ons luxe-arrangement met de Aria Amazon. Of liever combineren met buurland Bolivia?

Onze reisverhalen

Hoog op de bucketlist

Argentinië

Van Patagonië tot Atacama

Chili

Luxe op wielen: Belmond Andean Explorer

Peru

Onze reizen

Chili Deluxe: de wauw-factor!

Chili

Explore Patagonia

Argentinië, Chili

Explora connects Patagonia

Argentinië, Chili

Deel via mail!