«De meest aparte bestemming van Zuid-Amerika»

Natuurpracht in Chili

Chili is een intrigerende en exclusieve bestemming, een land van contrasten qua klimaat en landschappen. De natuur schotelt u zoutvlaktes, woestijnen, geisers, kust, bergen, fjorden en gletsjers voor. Deze reis combineert de voornaamste van die troeven in een rondreis door het land: van de Atacamawoestijn via Valparaiso en Viña del Mar naar Torres del Paine NP en Patagonië tot bij Lago de Todos los Santos en Chiloé in het Merengebied. 

Een rondreis door Chili begint, eindigt en loopt via Santiago. De hoofdstad vormt door zijn centrale ligging steeds het knooppunt van uw reis. Van hieruit sturen we u naar het uiterste noorden en zuiden. Met een reis van 17 dagen kunnen we u immers alle uithoeken van het land laten zien ... 

Te beginnen met de Atacamawoestijn, wat men noemt de droogste woestijn ter wereld. Met een verblijf van 3 dagen geven we u ruim de tijd het gebied te verkennen: de valleien met hun grillige rotsformaties, duinen, zoutvlaktes en lagunes. En vooral de 'clearest sky on earth'. Aan u om dat aan een test te onderwerpen. 

Vanaf Atacama gaat u verder naar Valparaiso, de kleurrijke havenstad en culturele hoofdstad van Chili. Ooit een immens belangrijke handelsplek (tot de opening van het Panamakanaal); nu een vrolijke, levendige en ietwat chaotische stad vol koloniale charme. De stad wordt gesierd door tal van murals en overal ziet u kabelbanen die u één van de tientallen heuvels opsturen. Geniet van de musea, kunstgalerijen en het huis van Nobelprijswinnaar Pablo Neruda. In 2003 kwam de stad deels erkend als UNESCO-erfgoed. Vlakbij ligt de mondaine badplaats Viña del Mar. 

En door naar het Chileense Patagonië, het zuiden van het land. Rond Torres del Paine NP geniet u van fjorden, bergen en gletsjers dat het een lieve lust is. Het contrast met de woestijn van enkele dagen kan niet groter zijn. 

Onderweg terug naar de hoofdstad komt u nog via het Chileens Merengebied met het nog zeer authentieke eiland Chiloé en het meer de Todos Los Santos. 

Eindpunt is terug de hoofdstad Santiago (hoe kan het ook anders), vanwaar u terug huiswaarts keert. Wedden dat u dat doet met filmpjes vol prachtige natuurfoto's en vol ontzag voor dit bijzondere land? 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen17 aantal overnachtingen14 Beste reisperiode januari, februari, maart, april, oktober, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring begeleide rondreis, natuurreis, cruise/ reis deels met boot Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

To the end of the world

Argentinië, Chili

Een reis over twee continenten

Ecuador, Panama

Proeven van tango en wijn

Argentinië

Onze reizen

Chili Deluxe: de wauw-factor!

Chili

Combi Peru & Bolivia

Bolivia, Peru

Explore Patagonia

Argentinië, Chili

Deel via mail!