«Eerlijk waar: hotel B (Lima) is één van de beste en tofste hotels waar ik ooit verbleef. Werkelijk magnifiek! (M.B., Kortrijk)»

Combi Peru & Bolivia

Wie Peru denkt, ziet meteen de citadel van Machu Picchu voor zich. Maar dat is slechts een eerste indruk van het land, er is veel meer te ontdekken. Vanaf hoofdstad Lima reist u naar de Sacred Valley, de heilige vallei van de Inca's rond de Urubamba-rivier. Er zijn de markt en ruïnes van Pisac, het fort van Ollantaytambo, het gezellige Cusco als uitvalsbasis, de concentrische cirkels van Moray en de prachtige zoutterrassen van Maras. Maar aan een hoogepunt als Machu Picchu kan niets tippen. Zuidelijker ligt het Titicacameer met zijn drijvende rieteilanden en steekt u de grens over met buurland Bolivia. 
In Bolivia verkent u La Paz, de bekende zoutvlaktes van Uyuni en de immense Siloliwoestijn alvorens terug huiswaarts te keren. 

Lima is de fijne hoofdstad van Peru. Zeker niet het hoogtepunt van uw reis, al kan het bohémien Barranca-district u vast wel bekoren! De stad is vooral de uitvalsbasis om verder Peru in te trekken. Naar Cusco en de Sacred Valley bijvoorbeeld.

Hier ligt een rijk verleden werkelijk voor het rapen: uw dagen in deze regio zijn aardig gevuld. Een bezoekje aan de kleurrijke markt van Pisac; de ruïnes van de oude Incasite in Ollantaytambo; de fotogenieke, glinsterende zoutvelden van Maras; de ingenieuze architectuur van de Inca's in het straatbeeld van Cusco; ... Al kunnen we er niet omheen dat Machu Picchu het hoogtepunt (ook letterlijk) wordt van uw reis. U gaat er per panoramatrein heen en avontuurlijke zielen kunnen ook de Waynu Picchu beklimmen voor een prachtig panorama over de bekende citadel. 

Laatste stop in Peru is het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. De moeite zijn vooral de traditionele families die op drijvende eilanden als Uros en Taquile leven. De 'people of the lake' zijn een toeristische attractie geworden, maar getuigen ook nog van het traditionele Peruaanse leven. 

Vandaar staat u snel in La Paz, de hoofdstad van Bolivia. Ook hier gaan we snel weer de stad uit, want het binnenland oogst zoveel mooier. De glinsterend witte Uyuni zoutvlaktes bijvoorbeeld: één van 's werelds meest geïsoleerde regio's. Een lunch ten midden van de intens blinkende vlaktes is beslist een absoluut hoogtepunt van de Bolivia-trip. Het Avaroa National Reserve met spectaculaire bergtoppen, woestijnlandschap, lagunes en de Licancaburvulkaan zijn het slotstuk van uw rondreis.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen15 aantal overnachtingen13 Beste reisperiode mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring begeleide rondreis, natuurreis, cultuurtrip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Hoog op de bucketlist

Argentinië

Van Patagonië tot Atacama

Chili

Luxe op wielen: Belmond Andean Explorer

Peru

Onze reizen

Explore Patagonia

Argentinië, Chili

Luxueus dobberen op de Amazone

Peru

Rondreis Ecuador

Ecuador

Deel via mail!