«"We hebben op korte tijd heel veel cultuur, mooie natuur en leuke sensaties kunnen absorberen. Het was een unieke ervaring! "(F.L., Dottenijs)»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Lima (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Lima. Bij aankomst, transfer naar uw hotel.
Overnachting in Lima. 

Dag 2 Lima (O)

Voormiddag begeleid bezoek aan de hoogtepunten van Lima met onder meer Barranco, de kunstige en creatieve wijk van Lima. Pik er de bohemien-sfeer op met koloniale huizen, trendy resto's en leuke restaurants. 's Namiddags vrij in de stad. 
Overnachting in Lima. 

Dag 3 Lima - Sacred Valley (O)

Transfer naar de luchthaven van Lima voor uw lokale vlucht naar Cusco. Bij aankomst transfer naar uw hotel in Urubamba via Lake Huaypo. Vrije middag aan het meer met optie tot verschillende activiteiten (stand up paddle, kajak, mountainbike). 
Overnachting in Urubamba.

Dag 4 Sacred Valley (O)

Volledige dag begeleide verkenning van de Heilige Vallei met uw persoonlijke gids. Sacred Valley is de naam van de regio tussen ruwweg Ollantaytambo en Pisac, een opeenvolging van verschillende marktjes, kleine dorpen, lokale boerderijen, enkele archeologische sites, ... . Een paar sites kan u niet links laten liggen: de koloniale kerk, ruines en weefambacht in Chinchero, de terrasvormige zoutmijnen van Maras en Moray en de markt van Pisac.  Maar we doen er ook alles aan om u langs minder bekende, minder bezochte plaatsen te komen. Een Sacred Valley zoals de locals die ervaren dus. Naargelang uw interesse voorzien we een kookdemonstratie, een ontmoeting met een lokale familie of traditionele kunstenaars, een aantal actieve activiteiten, ... Retour naar uw hotel na een intense dag in de omgeving. 
Overnachting in Urubamba.

Dag 5 Sacred Valley (O)

Rit naar Cusco. Dagactiviteit: quad bike tour in de omgeving rond Cusco. Picknicklunch onderweg. 's Avonds workshop 'van cacaoboon tot chocolade'.
Overnachting in Cusco. 

Dag 6 Tocht naar Machu Picchu (O/L)

U start vandaag de tweedaagse naar Machu Picchu langs de bekende Inca Trail Express. Rit naar het treinstation van Ollantaytambo voor een korte treinreis naar het startpunt van de trek. Vanaf daar trekt u begeleid naar Winay Wayna, een oude Inca-citadel langs de Trail. Lunch en korte pauze alvorens verder te trekken naar Inti Punku, de zonnepoort. Hier ziet u voor het eerst Machu Picchu liggen, het doel van de tocht. Vervolg per bus naar Aguas Calientes. 
Overnachting in Aguas Calientes. 

Dag 7 Tocht naar Machu Picchu (O/L)

Vervolg van de trekking (Inca Trail). U komt aan bij Machu Picchu, halve dag begeleid bezoek aan de magische site op een kleine 2.5km hoogte. Terugkeer naar Aguas Calientes voor de treinrit naar Cusco. 
Overnachting in Cusco. 

Dag 8 Cusco en omgeving (O)

Beklimming van 'Devil's Balcony'. De rit gaat naar Sacsayhuaman, een ruïne van religieuze en militaire belang. Eventueel onderneemt u de tocht te paard. Van hieruit hebt u een prachtig zicht over Cusco. Bij terugkeer in de stad, pisco tasting in Museo del Pisco. De meester-destilleerder laat u verschillende variëteiten van de pisco proeven en leidt jullie rond in de geschiedenis en het proces van het Peruviaanse nationale drankje. 's Avonds snuift u de sfeer op in San Blas, het artistieke district van Cusco. 
Overnachting in Cusco. 

Dag 9 Cusco - Paracas (O)

Rit naar de luchthaven van Cusco voor uw binnenlandse vlucht naar Lima. Bij aankomst, transfer per auto naar de kuststad Paracas. Bij aankomst dune buggy adventure in de woestijn rond de kuststad. Optie tot sandboarden. 
Overnachting in Paracas. 

Dag 10 Paracas en omgeving (O/L)

Voormiddag boottocht naar Islas Ballestas voor de kust van Paracas per luxeyacht. U geniet van een lunch aan boord. Terugkeer naar het vasteland. Vrije namiddag in uw hotel.
Overnachting in Paracas. 

Dag 11 Paracas - Brussel (O)

Transfer naar Pisco Aerodrome voor een privévlucht over de Nazcalijnen (anderhalf uur vlucht). U ziet Pisco, Ocucaje, Palpa, Nazca, de 'citadel van cachuachi' en 'Candelabro de Paracas. Bij retour in Paracas, autotransfer naar Lima Airport.
Terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 12).

Contacteer

Onze reisverhalen

Luxe op wielen: Belmond Andean Explorer

Peru

Van Patagonië tot Atacama

Chili

Hoog op de bucketlist

Argentinië

Onze reizen

Natuurpracht in Chili

Chili

Luxueus dobberen op de Amazone

Peru

Awasi Chili & Argentinië

Argentinië, Chili

Deel via mail!