«Een perfect scenario voor de 'modern-day adventurer!»

Luxueus dobberen op de Amazone

Een week op een drijvend, stijlvol vijfsterren-boetiekhotel op één van de machtigste rivieren ter wereld, dwars door het grootste regenwoud ter wereld. Dat is in het kort het scenario van een trip met de exclusieve Aria Amazon.

Het Amazonewoud mag zich het grootste tropische regenwoud ter wereld noemen én door zijn ondoordringbaarheid één van 's werelds laatste onontgonnen regio's. Het woud bedekt zowat 40% van het ganse Zuid-Amerikaanse vasteland; verspreid over negen verschillende landen. Er dwars doorheen stroomt één van 's werelds meest tot de verbeelding sprekende rivieren: de mythische Amazone, die zich kronkelend een weg baant door het tropische woud. Het Amazonegebied telt meer dan 3.000 vissoorten, 40.000 verschillende plantensoorten, zo'n 400 soorten amfibieën en evenveel reptielen en zoogdieren. En vergeten we niet de meer dan 1.000 verschillende vogels die de Amazone dagelijks doorvliegen. 

Het is in deze setting van het Peruviaanse Amazonewoud dat sinds 2011 de Aria Amazon als nagenoeg enige cruiseschip zijn weg baant, dwars over de rivier. Daarmee maakt het dit Amazonewoud bereikbaar voor de moderne avonturier. U geniet enerzijds van het indrukwekkende wildlife en een onbekend stukje natuurpracht, maar u doet dat  zonder in te boeten aan luxe, service en comfort.

Schip

Aria Amazon straalt luxe en comfort uit vanaf de eerste oogopslag. Het schip, in 2011 speciaal ontworpen voor de bijzondere condities van het Amazonewoud, is in feite een drijvend boetiekhotel, ontworpen door architect Jordi Puig. Met een 1-1 crew-guest ratio, geniet u van de beste en meest persoonlijke service denkbaar. 

Aan boord zijn slechts 16 suites om de intimiteit van het schip te kunnen garanderen. Daarmee is het schip beperkt tot een lengte van slechts 45 meter en een breedte van 9 meter. Elk van de ruime, modern aangeklede suites beschikt over grote raampartijen (van grond tot plafond) zodat u ook in uw eigen kamer ten volle van het voorbijdrijvende landschap kan genieten. 

Tot de gemeenschappelijke faciliteiten op het bovendek horen onder meer een jacuzzi, lounge/ bar (heerlijk genieten van het landschap met een pisco sour in de hand), observatiedek, outdoorlounge, massageruimte en boetiek. Voor dringende noodgevallen is een eigen medische staff die meereist. Voor de maaltijden aan boord bent u uitgenodigd in het restaurant van de Aria Amazon waar chef Schiaffino u met open armen ontvangt. 

Route

Aria Amazon biedt drie mogelijke arrangementen: een kort pakket van 3 of 4 nachten of een langer traject van 7 nachten aan boord. Elke reis start en eindigt in Iquitos, hoofdstad van het Amazone in het noordoosten van Peru. Het is de enige vrij vlotte bereikbare plaats in het ganse woud; u komt er met een twee uur durende vlucht vanuit Lima. De Aria Amazon vaart vervolgens, afhankelijk van arrangement, van hier zuidwaarts naar het Pacaya Samiria Amazon Natural Reserve. Dit reservaat ligt netjes ingekapseld tussen de Maranon en de Ucayali, twee rivieren die stroomafwaarts samen de Amazone vormen alvorens die zich naar de Atlantische Oceaan begeeft. De samenvloeiiing van beiden is meteen ook dus de geboorteplaats van de Amazone. De oevers van beide rivieren vormen de randen van het park en zijn daarmee de ideale plek om volop wildlife te spotten. 

Vanaf Iquitos gaat het richting Maranon-rivier, langs de noordkant van het park en/of langs de zuidelijke Ucayali-rivier tot bij de Pacaya River. Vandaar keert u terug noordwaarts tot in Iquitos. 

Tijdens de vaart zijn verschillende natuurexcursies mogelijk in één van de vier 'skiffs' (tot maximaal 8 personen per boot / gids) en steevast begeleid door ervaren, deskundige natuurgidsen. Ze brengen u zo dicht mogelijk bij de roze dolfijnen, toekans, kapucijnaapjes en piranha's die het woud tot hun thuis maakten. Andere activiteiten in het programma zijn kajakken, zwemmen, een bezoek aan een afgelegen lokaal dorp, jungle walk, een lokale markt, nachtelijke verkenningen, sterrenkijken, fietsen in de omgeving, vissen, ... Aan boord zijn allerhande lezingen voorzien met duiding bij de cruise en de omgeving waar u doorheen vaart.

Zusterschip: Aqua Mekong

Aan de andere kant van de wereldbol heeft Aqua Expeditions een zusterschip: Aqua Mekong. De lay-out en het concept van het schip zijn gelijkaardig aan de Amazone, de locatie is dit keer het lower Mekong Basin. De Aqua Mekong vaart over de epische, meer dan 4.000 kilometer lange, Mekong in Cambodja en Vietnam, tussen My Tho (Ho Chi Minh), Phnom Penh en het Tonle Sap-meer bij Siem Reap. In tegenstelling tot de Amazone, is het cruiseship hier nooit alleen: u wordt op de Mekong telkens vergezeld door tientallen lokale sampans die van de Mekong gebruik maken voor dagelijkse verplaatsingen.

Aqua Mekong telt 20 suites en werd opgeleverd in 2014. De keuken is in handen van Michelinchef David Thompson. Extra faciliteiten (t.o.v. de Aria Amazon) zijn een gym, spa, game room en cinema aan boord. 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen8 aantal overnachtingen7 Beste reisperiode januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Vol pension

ervaring safari, natuurreis, groepsreis, cruise/ reis deels met boot, bijzondere ervaring Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

U kan de cruise combineren met een rondreis door het zuiden van Peru (Lima, Sacred Valley) of een combi Peru en Bolivia.

Onze reisverhalen

To the end of the world

Argentinië, Chili

Hoog op de bucketlist

Argentinië

Colombia, heerlijk divers

Colombia

Onze reizen

Peru ontdekken ...

Peru

Awasi Chili & Argentinië

Argentinië, Chili

Explore Patagonia

Argentinië, Chili

Deel via mail!