«We hebben genoten van onze reis, alles was perfect georganiseerd. Met dank! (K.D., Kortrijk)»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Hacienda San Jose (D)

Vertrek vanuit Brussel naar Cancun. Bij aankomst transfer naar uw hotel in de regio rond Merida (noorden van Yucatan). Diner in de hacienda.
Overnachting in Hacienda San Jose. 

Hacienda San Jose Cholul
Dit fantastische vijfsterrenhotel is een mooi gerestaureerde en kleurrijke hacienda die teruggaat tot de 17e eeuw als historisch 'plantation house'. Geniet vanuit een hangmat van het zicht op de ruime tuinen waarin de hacienda gelegen is, een zwempartij in het buitenzwembad of ontspanning in de Maya Spa. De hacienda telt 6 verschillende restaurants met een culinaire reis rond de wereld. De kamers kenmerken zich door een hoog plafond, meubelen van donker hout, een tegelvloer en gebruik van aardse kleuren. Het hotel biedt kookworkshops en fietsverhuur aan.

Dag 2 Chichén Itzá en omgeving (O/L/D)

Begeleid bezoek aan Chichén Itzá, één van de zogenaamde wonderen der wereld. Dit is de meest prachtige van alle Maya-steden, zeker met de insidertips van uw gids en een vergezellende archeoloog. Highlights zijn onder meer de Heilige Cenote en 'Castillo'. Aansluitend lunch bij Xocempich, een privé-cenote op de ruïnes van een historische ranch. Hier geniet u van een aantal uren puur relaxen, een verfrissende duik, zwempartij of snorkelsessie. Namiddag: vrije tijd. Diner in de hacienda.
Overnachting in Hacienda San Jose.

Dag 3 Izamal en omgeving (O/L/D)

Begeleid bezoek aan Izamal, een UNESCO-site, waar nagenoeg alles eigeelkleurig uitstraalt. Dit is een nog bestaand Mayadorp en kunstkolonie. Onze gids leidt u langs de voornaamste sites en vertelt u alles over de blend van de Maya's, Spaanse en moderne culturen. Lunch in een private villa, tijd voor een middagduik. Aansluitend bezoek aan enkele lokale ambachten en kans om zelf de handen uit de mouwen te steken. Terugkeer naar de hacienda voor vrije tijd. Diner in de hacienda. 
Overnachting in Hacienda San Jose.

Dag 4 Hacienda San Jose - Merida - Hacienda Santa Rosa (O/L/D)

Vrije voormiddag in de hacienda. Na de lunch vertrekt u richting Merida voor een begeleid bezoek aan de stad. Merida slaagt erin zijn architecturaal erfgoed perfect te bewaren. Vervolg naar uw tweede overnachtingsplaats van deze reis. Diner in de hacienda.
Overnachting in Hacienda Santa Rosa.

Hacienda Santa Rosa
Deze hacienda is een voormalige privéwoonst uit de 17e eeuw met opvallende gaanderijen en omgeven door tuinen en een fantastisch zwembad. De botanische tuin staat bekend om zijn medicinale doeleinden en eetbare planten. 's Avonds wordt de tuin opgelicht door aangestoken vuren. De elf suites vallen op door de met de hand gehouwen meubelen uit hout.

Dag 5 Uxmal en omgeving (O/L/D)

Begeleid bezoek aan Uxmal, één van de meest volledige en mooiste sites op Yucatan, bekend voor zijn architectuur en ontwerp. U wordt begeleid door een archeolog met kennis ter zake. Picknicklunch in de kapelruïne van Xocnaceh, een private hacienda die we uitzonderlijk kunnen openstellen voor jullie. Na de lunch zwempartij in een watertank, omgebouwd tot zwembad; verdere verkenning van de site of platte rust. Alternatieve daguitstap is een bezoek aan de minder bekende sites van Huntichmul en Kiuic. Terugkeer naar de hacienda, diner in de hacienda. 
Overnachting in Hacienda Santa Rosa.

Dag 6 Celestún en omgeving (O/L/D)

Daguitstap naar Celestún, een beschermde natuurregio langs de westkust van het schiereiland. Ter plaatse geniet u van een bootexcursie door het bassin en mangrovebos. Onderweg treft u een massa flamingo's die hier hun vaste verblijfplaats hebben. U kan zwemmen in een natuurlijke bron en bezoekt het dorpje Celestún, een authentiek en kleurrijk vissersdorp dat lijkt versteend in tijd. 'Seafood lunch' in een strandrestaurant, aansluitend vrije middag op het strand van Celestún. Terugkeer naar de hacienda voor het diner.
Overnachting in Hacienda Santa Rosa.

Dag 7 Hacienda Santa Rosa - Campeche (O/L/D)

Bezoek aan Oxkintok, een stad die nooit werd achtergelaten door de Maya's. U ziet er prachtige steengravures. Uw gids en een lokale archeoloog begeleiden u op de best mogelijke manier. Vervolg naar Campeche met stop bij enkele nog bestaande Maya-dorpen: Becal (behand voor de jipi japa-hoeden) Pomuch (bekend voor de lokale bakkerijen) en Calkiní, een centrum voor 'sisal' tapijten. Lunch en route. Rit naar uw laatste hacienda in Campeche, een minder bekend maar uitermate charmant stadje. Verkenning van het stadje. Bij aankomst diner in de hacienda.
Overnachting in Hacienda Puerta Campeche.

Hacienda Puerta Campeche
Deze hacienda is een geheel van verschillende gerestaureerde historische huizen in het centrum van Campeche, vlakbij de oude wallen. De hacienda heeft een heerlijk openluchtzwembad, spa en dineerruimte ter beschikking. De vijftien kamers zijn te herkennen aan een geslaagde tegelvloer, een hoog plafond en gebruik van donker hout. U wordt er verwelkomd in een decor van tinten geel en oranje. 

Dag 8 Campeche en omgeving (O/L/D)

Bezoek aan Campeche. De stad werd gebouwd op de restanten van een oude Mayastad. Eeuwenlang was dit één van Mexico's belangrijkste havens en een geliefd doelwit van piraten. De stad toont nog een aantal van de vroegere restanten, tal van musea, prachtige kerken en kleurrijke koloniale architectuur. Uw gids brengt u langs de must-sees en enkele verborgen parels. Relax bij Nache-Ha, een ruïne-hacienda met een lokale lunch en een zwempartij in de infinity pool. Of geniet van een vrije middag op het strand. Terugkeer naar de hacienda voor vrije tijd. Diner in een lokaal restaurant.
Overnachting in Hacienda Puerta Campeche.

Dag 9 Campeche - Brussel (O)

Rit naar de luchthaven van Campeche voor uw terugvlucht naar huis. 
Terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 10).

Contacteer

Onze reisverhalen

New York anders bekeken

Verenigde Staten

Washington, een citytrip waard

Verenigde Staten

Colombia, heerlijk divers

Colombia

Onze reizen

Día de los Muertos

Mexico

Roadtrip Washington - Boston

Verenigde Staten

Under the Florida sun

Verenigde Staten

Deel via mail!