Verenigde Staten

Kathleen Ampen
Kathleen Ampen

Washington, een citytrip waard

Vorige maand reisde ik af naar Washington DC, de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika. Mijn tweede kennismaking met de States, een stad om zeker nog naar  terug te keren, om grondiger te verkennen.  De reis begon in stijl dankzij de goede zorgen en de upgrade naar Polaris, de businessclass van United Airlines.

Washington DC

Ik verbleef in het splinternieuwe hotel Thompson Washington DC, in hedendaagse stijl en gelegen in een van DC’s opkomende buurten : Navy Yards. 

Naast verschillende bezoeken aan tophotels is er natuurlijk ook tijd om kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad. Het kroonjuweel van Washington DC is ‘the National Mall’. Een wandelavenue die zich over een mijl uitstrekt van het Lincoln Memorial aan de ene kant tot aan het Capitool aan de andere kant. Met ongeveer in het midden het ‘Washington Monument’, de iconische obelisk. ‘The Mall’ wordt omzoomd door oorlogsmemorialen en musea, allemaal gratis te bezoeken trouwens. Haaks op ‘the National Mall’, ten noorden van het Washington Monument, staat het al even befaamde Witte Huis. Het Witte Huis zelf is niet te bezoeken, maar het zicht op de presidentiële residentie is ook al indrukwekkend. We lopen langs Lafayette Square, waar voor het Witte Huis veelal tv-verslaggeving wordt opgenomen. 

Dat er veel macht (en geld) aanwezig is in de hoofdstad, zien we in onze wandeling door de stadswijk Kalorama Heights, ook wel Embassy Row genoemd, tot aan Dupont Circle. De Nederlandstalige gidse Laurence neemt ons mee op sleeptouw langs verschillende ambassades en statige huizen; ook ex-President Obama heeft er zijn optrekje. 

Georgetown is dan weer een hele aangename buurt die te voet moet ontdekt worden: charmant, kleurrijk en historisch met vele mooie herenhuizen en ruime mogelijkheden om te shoppen, te eten en te drinken. Als afsluiter van de reis kon ik hier genieten van een superlekkere brunch. 

... en omgeving 

Ik bezocht niet alleen de stad Washington, maar verkende ook de ruime omgeving. Van zodra ik de Potomac River oversteek, arriveer ik in de staat Virginia. Eerste stop: een bezoek aan Mount Vernon, het landgoed van de eerste president van de Verenigde Staten George Washington. Washington deed zijn twee ambtstermijnen uit in Washington, waarna hij in 1797 gewoon terugkeerde naar zijn oude stek Mount Vernon. Hij stierf er twee jaar later, het huis werd in zijn oorspronkelijke staat hersteld. In Virginia kunt u verder ook heel wat wijndomeinen bezoeken. Een bezoek aan het Stone Tower Winery, een uurtje rijden van Washington, bijvoorbeeld is zeker een aanrader. Vanop het terras hebt u een magnifiek zicht over de omliggende wijngaarden. Dat verwachtte ik niet meteen van een bezoek aan de Amerikaanse hoofdstad. Ik verblijf er in het Salamander Resort, een aanrader! U kan er in de buurt naast wijn proeven ook heerlijk wandelen, paardrijden, ...

DC was voor mij een echte topbestemming: de stad voelt wat Europees aan, is niet zo druk als NY en toch valt er enorm veel te beleven en te bezoeken met de vele gratis musea en war memorials voorop. Een bezoek aan Virginia kan een leuke extensie zijn op uw stadsbezoek. In dat geval is het aan te raden om te reizen van april tot september. 


Interesse in een citytrip / rondreis Washington? Ik help u graag verder!
Kathleen

In beeld

10_P102098512_P103005911_P103002406_P102091703_2020_01_24_21_25_3121_IMG_20200126_WA003519_P103013108_P102095104_2020_01_25_16_28_3620_IMG_20200126_WA002902_2020_01_24_11_12_0116_P1030098

Onze reisverhalen

New York anders bekeken

Verenigde Staten

Indian Summer

Canada

Onze reizen

Auténtica Cuba

Cuba

West-Canada: de Rockies & Vancouver Island

Canada

Van Mexico City naar het westen

Mexico

Deel via mail!