«De dag van de doden, een one-of-a-kind Mexicaans festival»

Día de los Muertos

De dag van de doden. Klinkt leguber en toch is het in Mexico een waar feest; de fiesta der fiesta's. Dit is dé hoogdag in Mexico! Denk aan griezelige skeletten, het vieren van de dood en opgevulde schedels, maar ook kleurrijke optochten, muziek en een bom energie. En alles wat daar tussenin ligt. Een viering van het leven én van de doden in één geheel. Een feest dat u beslist eens moet meemaken ...!

Día de los Muertos betekent zoveel als de dag van de doden. Het is de dag waarop, net zoals wij op Allerheiligen, gestorven vrienden en familieleden herdenken. Maar daar stopt ook elke vergelijking. Is Allerheiligen bij ons ingetogen, eerder duister en sereen; in Mexico betekent het één grote viering, een bom van een feest. Parades trekken door de stad, er wordt gedanst, muziek schalt door de drukke straten, iedereen is kleurrijk uitgedost, er wordt heerlijk gedronken en gegeten, ... De levenden vieren hiermee het leven en herdenken de doden. Een erg warm en positief feest dus, dat de Mexicaanse cultuur en tradities prachtig in de kijker zet. En net daarom een one-of-a-kind om bij te wonen ... De Día de los Muertos vindt overal in Mexico plaats. Belangrijkste locaties zijn echter de hoofdstad, Oaxaca en San Miguel de Allende. 


  • De parade in de hoofdstad Mexico City slaat werkelijk alles, ook al vond deze pas in 2016 voor het eerst plaats. De parade kwam er na de James Bond-film Spectre waar Daniel Craig 007 in een epische achtervolging terechtkomt midden in de festiviteiten. Sindsdien is de parade werkelijk adembenemend met gigantische zwevende skeletten en honderden figuranten in kleurrijke kostuums. 
  • De meest authentieke dag van de doden ervaart u in Oaxaca; de cultureel rijke stad veert op tijdens het festival. Tegenover de intense festiviteiten in het stadscentrum staan de talrijke offers die de locals brengen bij het graf van hun dierbaren, een traditie die tot op vandaag leeft.
  • San Miguel de Allende, de koloniale stad in Guanajuato organiseert het La Calaca Festival, een Día de los Muertos in extravagantie getooid. De stad organiseert workshops, dansshows, lekker eten en drinken, ... Wie hier de festiviteiten meemaakt, beleeft ze volop in plaats van langs de zijlijn toe te kijken.

Onze suggestiereis combineert op een tiendaagse trip het festival enerzijds met een culturele rondreis en verblijf in tophotels anderzijds. U combineert de schatten van het cultureel rijke Mexico City en vervolgens het enorm charmante Oaxaca. In die laatste ervaart u de meest authentieke Día de los Muertos met bezoek aan de lokale markten, het bijwonen van de voorbereiding op de festiviteiten, heerlijk smullen, aanschouwen van de kleurrijke parades en 'fiesta' tot in de vroege uurtjes.
Contacteer

In een notendop

aantal dagen11 aantal overnachtingen9 Beste reisperiode oktober, november Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Kamer + ontbijt

ervaring begeleide rondreis, citytrip, cultuurtrip, bijzondere ervaring Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • Wees er tijdig bij! Accommodatie tijdens de festiviteiten loopt zeer snel vol, vroeg reserveren is de boodschap!

Onze reisverhalen

Colombia, heerlijk divers

Colombia

Washington, een citytrip waard

Verenigde Staten

Roadtrip 'Pura Vida'

Costa Rica

Onze reizen

Puur natuur!

Costa Rica

Yucatan: rondreis langs de mooiste hacienda's

Mexico

Van Mexico City naar het westen

Mexico

Deel via mail!