«Stijlvol overnachten in een Andalusisch Paleis»

Citytrip Malaga: Palacio Solecio

Málaga doet veelal enkel dienst als plaats van aankomst en vertrek voor een rondreis door het zuiden van Spanje. Maar blijf er gerust eens hangen ... 
We stellen u onze favoriet in Málaga voor: Palacio Solecio, een parel centraal in de stad.

Citytripbestemming Málaga

Málaga is veelal uw plaats van aankomst en vertrek voor een rondreis door het zuiden van Spanje. Maar blijf er gerust eens hangen ... De stad is, wat ons betreft, een citytripbezoek meer dan waard, een bestemming op zich. Overnachten in Málaga geeft de mogelijkheid om de charmes van de kustplaats zelf te ontdekken. 

Onze tips:

  • Met zijn botanische tuinen, theater, Moors fort Alcazaba, kathedraal, ... maar ook de iconische stierenarena en de heerlijke strandpromenade is het heerlijk toeven in de stad. 
  • Op Plaza de la Merced kunt u lekker een terrasje doen na een bezoekje aan de lokale Atarazanas-markt. Ga er zeker voor 'ajoblanco', een lokale gazpacho, en de 'campero', een traditionele sandwich met ham. 
  • Als u op Playa Pedregalejo bent, een oud vissersdorpje dat helemaal terug opleeft, kan u zeker niet om de 'espeto de sardines' heen. En daar mag een lokaal, zoet dessertwijntje bij. 
  • SOHO is het hippe, kunstige district van de stad met leuke bars en interessante streetart. 
  • Voor liefhebbers van moderne kunst is er zelfs een afdeling van het Parijse Centre Pompidou. 
  • Niet te missen is het Picassomuseum, ondergebracht in het geboortehuis van de schilder. Picasso is vast de meest bekende Malagueño, hij bracht er tien jaar van zijn leven door. Het museum herbergt een grote collectie werken van de artiest. 

Ideaal lijkt ons een 3 à 4-tal nachten: u verkent de stad zelf en gebruikt deze als uitvalsbasis voor een bezoek aan naburige Granada en Córdoba; beiden binnen de 2u bereikbaar vanaf het hotel.

Onze hoteltip: Palacio Solecio

Het perfecte decor om dat te doen?

Palacio Solecio is een boetiekhotel, ondergebracht in een 18e eeuws Andalusisch paleis, het Palacio Marqués de la Sonora. Niet alleen met een uniek decor met originele architectuur, ook een fantastische ligging typeert het hotel: het Palacio ligt in de Joodse wijk en op een steenworp van het Picassomuseum en de kathedraal.

Opvallend is de prachtige patio onder een constructie van glas en staal. Ze vormt het centerpiece van het hotel, waar elegantie, hedendaags en klassiek mooi blenden. Het hotel telt acht kamertypes, steeds met airco, minibar, TV, kluisje en toegang tot de gym. Hogere kamertypes bieden een mooi stadzicht of privéterras.

Het hotel assisteert graag met een programma op maat, of het nu voor een expositie of bodega in Málaga zelf is of voor een natuurpark of culturele uitstap in de omgeving.

Vergeten we tot slot niet de cocktailbar en het restaurant 'Balausta' waar chef José Carlos Garcia in een unieke setting zijn gasten graag in de watten legt.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen4 aantal overnachtingen3 Beste reisperiode april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Kamer + ontbijt

ervaring citytrip, cultuurtrip, culinaire trip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit hotel kan afzonderlijk voor u geboekt worden, maar ook in combinatie met een verkenning van Zuid-Spanje.  We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk.

Onze reisverhalen

De Azoren, groener dan groen

Portugal

Nostalgisch: de Venice Simplon

Frankrijk, Italië

Onze reizen

Marrakech op drie wielen

Marokko

Exclusief aanbod Marrakech

Marokko

Quinta da Pacheca, charmant wijnhotel aan de Douro

Portugal

Deel via mail!