«We hebben genoten van onze reis, alles was perfect georganiseerd. Met dank! (K.D., Kortrijk)»

Yucatan: rondreis langs de mooiste hacienda's

Het schiereiland Yucatan bestaat enerzijds uit de oostkust met trekpleisters als Tulum en strandlocaties Playa del Carmen en Cancun. Focus daar ligt op ontspanning en strand. Onze voorbeeldreis Yucatan focust echter eerder op het centrum en de westkust van het schiereiland, waar de aandacht gaat naar het koloniale verleden van deze streek. Deze reis combineert comfortabele 5* accommodatie in gerestaureerde hacienda's; bezoek aan machtige Mayaruïnes en hidden gems, rondkuieren in gezellige stadjes, de natuurlijke pracht van het bioreservaat Celestún, tijd voor ontspanning en enkele bijzondere restaurants en picknicks along the way. 

Accommodatie voorzien we in de verschillende hacienda's van de Hacienda Luxury Collection Yucatan, een portfolio van vijf luxueuze accommodaties in een uniek kader. Bij elk van de hacienda's stapt u zo terug in het verleden. Wij kiezen er drie voor u uit: Hacienda San Jose, Hacienda Santa Rosa en Hacienda Puerta Campeche. De hacienda's combineren erg succesvol een historische locatie vol verhalen en verleden met een luxe-en serviceniveau van wereldklasse. De drie gekozen locaties zijn de perfecte uitvalsbasis om de prachtige, kleurrijke streek te gaan ontdekken.

Vanuit Cancun maakt u meteen de doorsteek van het schiereiland, tot in Hacienda San Jose. Dit wordt uw eerste overnachtingsplaats. Het is strategisch gelegen om enkele van de hoogtepunten van Yucatan aan te doen. Op het programma staan de imposante, oude Mayastad van Chichén Itzá; het koloniale Izamal (met zijn eigeelkleurig aanzicht) en de hoofdstad van Yucatan: Merida.

Volgende stop is Hacienda Santa Rosa. Van hieruit nemen we u op daguitstap mee naar Uxmal en enkele minder bekende Mayasites in de omgeving. Om te bekomen van alle culturele schatten op deze reis, is een tussenstop voorzien in Celestún. Dit natuurgebied staat bekend om zijn mangroves waar u per boot kan doorvaren, de idylische stranden en de grote populatie flamingo's die er hun thuis hebben.

Eindpunt van de trip is Campeche. U neemt uw intrek in Hacienda Puerta Campeche, waar u de laatste dagen kan uitblazen. Geniet er van het strand en de rust in de stad

We hebben op deze reis nog een aantal leuke extraatjes voor u in petto, memorabele ervaringen verzekerd. Wat gedacht van een zwempartij in een unieke cenote of een lunch ten midden de (voor het publiek gesloten) kapelrüine van Hacienda Xocnaceh? Meerwaarde is de privébegeleiding van de verschillende Mayasites met een gespecialiseerde archeoloog die u als een echte insider de geheimen van de Mayacultuur bijbrengt.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen10 aantal overnachtingen8 Beste reisperiode januari, februari, maart, april, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Vol pension

ervaring begeleide rondreis, natuurreis, huwelijksreis, cultuurtrip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Alternatief voor Hacienda Santa Rosa is Hacienda Temozon Sur. Alternatief voor Hacienda Puerta Campeche is Hacienda Uayamon. Beiden kunnen in het programma worden opgenomen mits logistieke aanpassing van de route.
  • Als extensie op dit voorbeeldprogramma kan een strandverblijf in de regio aan de oostkust van Yucatan dienen. U verblijft in Cancun, Playa del Carmen of Tulum, langs de Maya Riviera. Uitstappen van hieruit zijn mogelijk naar de Mayasites van Tulum en Coba of het natuurreservaat van Sian Ka'an.
  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • U kan deze reis ook per selfdrive invullen indien gewenst. Vraag ons ernaar!

Onze reisverhalen

Roadtrip 'Pura Vida'

Costa Rica

New York anders bekeken

Verenigde Staten

Washington, een citytrip waard

Verenigde Staten

Onze reizen

Roadtrip Washington - Boston

Verenigde Staten

Van Mexico City naar het westen

Mexico

The Western Buckle

Verenigde Staten

Deel via mail!