«Verliefd worden op Mexico ...»

Van Mexico City naar het westen

Als u de drukte van Mexico City achter u laat en naar het westen trekt, komt u door het koloniale hart van Mexico. Een reis die u langs culinaire proeverijen brengt: in een bodega proeft u een lokaal wijntje tijdens een driegangenmenu en in Tequila, de bakermat van de gelijknamige drank, vergezellen we u bij een rondleiding op de agaveplantage. Afsluiten kan niet anders dan met een proeverij van de 'spirit of Jalisco'. Maar ook cultureel is het naar adem happen: verschillende koloniale stadjes vol charme wachten u op. Eindigen aan het strand van Punta Mita maakt een kennismaking met kleurrijk Mexico helemaal af. 

De reis wordt een aaneenschakeling van culturele hoogtepunten en bijzondere ervaringen: een kookworkshop om enkele Mexicaanse specialiteiten te leren klaarmaken, een begeleid bezoek aan de bezienswaardigheden van Mexico City, verkenning van het pittoreske San Miguel de Allende, bezoek aan een lokaal kunstatelier, ... 

We starten in Mexico City, dé toegangspoort van Mexico tot de wereld. De stad is rijk aan historie, verhalen en monumenten. Maar dat is maar één zijde van het land. In San Miguel de Allende ziet u een gezellig, historisch stadje mét een opvallend roze kerk. De rit gaat verder langs het historische centrum van Guanajuato en de levendige grootstad Guadalajara. Naar Tequila dan voor een proeverij bij de familie Fonseca. Om te eindigen aan de Pacifische kust. In Punta de Mita worden witte zandstranden uw deel: u kan er ontspannen aan de rand van de oceaan, op bezoek naar Puerto Vallarta, romantisch dineren op het strand, genieten van de spa, lessen paddle board volgen, gaan surfen, yoga beoefenen op het strand, ... Mogelijkheden alom!

Contacteer

In een notendop

aantal dagen14 aantal overnachtingen12 Beste reisperiode januari, februari, maart, april, oktober, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring begeleide rondreis, citytrip, cultuurtrip, strandverblijf, culinaire trip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

New York anders bekeken

Verenigde Staten

Colombia, heerlijk divers

Colombia

Roadtrip 'Pura Vida'

Costa Rica

Onze reizen

Roadtrip Washington - Boston

Verenigde Staten

Citytrip Malaga: Palacio Solecio

Spanje

Puur natuur!

Costa Rica

Deel via mail!