«Het was ronduit een fantastische reis! De mooiste natuurreis ooit! We hebben erg genoten. De trip zat prima in elkaar. (N.L., Zwevegem)»

West-Canada: de Rockies & Vancouver Island

Het westen van Canada, Alberta en British Columbia, staat garantvoor een fantastische natuurreis. U rijdt van het ene nationale park naar het andere, van de ene verbazing naar de andere. Een roadtrip brengt u enkele van 's lands mooiste nationale parken met smaragdgroene meren, besneeuwde bergtoppen, eindeloze naaldbossen, tropisch regenwoud, walvissen en beren, stranden en fjorden.  Deze voorbeeldreis bestaat ruwweg uit 2 delen: Jasper, Banff en de iconische Icefields Parway in Alberta enerzijds; Vancouver Island, Victoria en Vancouver anderzijds. De Rockies versus het regenwoud, 2 kanten van West-Canada. Een memorabele trip verzekerd!

Beste startplaats van deze rondreis is Calgary, vanwaar u meteen richting westen trekt. U verblijft een aantal dagen in Banff National Park, alvorens langs de Icefields Parkway noordwaarts richting Jasper NP te rijden. De Icefields Parkway, route 93, is een fantastische route die Banff en Jasper en de gelijknamige nationale parken langs de grens met British Columbia met elkaar verbindt. Met een voortdurende wauw en ooh verzekerd: u rijdt van de ene gletsjer naar de volgende bergtop; van het ene meer naar de volgende canyon; een route met non-stop natuurschoon aan beide kanten van de weg. Een traject dat u bij de keel grijpt. Na een verkenning van Jasper en omgeving (geniet van het wandelen, fietsen of bootje varen), keert u terug op uw stappen richting Calgary. Een tweede keer de Icefields Parkway afleggen is absoluut geen straf, wel integendeel. We voorzien nog een stop in Lake Louise, met zijn postkaart-prachtige smaragdgroene meer omgeven door de mythische bergen van de Rockies. Mooier en filmischer wordt het haast niet. 

Een binnenlandse vlucht brengt u zo in Victoria, hoofdstad van British Columbia. De Britse stad van thee en bloemen nodigt uit om even op adem te komen én vormt het decor voor een eerste whale watch. Vandaar trekt u het eiland verder in, richting Tofino en Ucluelet. Dit is het pure Canada zoals u het zich inbeeldt: eindeloze naaldbossen, een ruw strand met wrakhout en een schier eindeloze kust vol baaien, eilandjes en rotsen. En vooral ... u bent er nagenoeg alleen, dit Canada is voor u alleen. Wat Tofino bijzonder maakt, is het tropisch regenwoud dat tot aan zee reikt. Vanaf Tofino onderneemt u een heerlijke strandwandeling, een zoektocht naar beren in het woud of een nieuwe whale watching. 

Een ferry brengt u terug op het Canadese vasteland, met Vancouver als eindpunt van de trip. De meest leefbare stad ter wereld wordt vaak gezegd; dat kan u zelf ervaren tijdens uw verblijf. Vancouver is een grote stad (de 3e grootste van het land), maar voelt op geen enkel moment zo aan. U kan er heerlijk winkelen, fietsen en wandelen, eten, ... Vancouver heeft alle troeven in huis  voor een geslaagde afsluitende citytrip.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen15 aantal overnachtingen13 Beste reisperiode juni, juli, augustus, september Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

enkel logies

ervaring rondreis met de wagen (selfdrive), natuurreis, cruise/ reis deels met boot Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

extra info

U kan er ook voor kiezen het traject Jasper - Vancouver per huurauto af te leggen i.p.v. een binnenlandse vlucht. De doorsteek voert langs Wells Gray Provincial Park, Clearwater, Kamloops en het skioord Whistler. Als u langer dan 2 weken reist, is de Inside Passage, een boottocht langs de fjordenkust tussen Prince Rupert en Port Hardy het overwegen waard.

Onze reisverhalen

Indian Summer

Canada

New York anders bekeken

Verenigde Staten

Een ijzingwekkende expeditie. Bestemming Noordpool!

Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Groenland, Svalbard & Jan Mayen

Onze reizen

Luxury lodges of Australia

Australië

Yucatan: rondreis langs de mooiste hacienda's

Mexico

Australië in 4 hoogtepunten

Australië

Deel via mail!