«Het was ronduit een fantastische reis! De mooiste natuurreis ooit! We hebben erg genoten. De trip zat prima in elkaar. (N.L., Zwevegem)»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Banff (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Calgary. Bij aankomst, pick-up huurauto en selfdrive naar Banff langs de Trans-Canada Highway of de scenic 1A Highway.  
Overnachting in Banff NP.

Dag 2 Banff (/)

Eerste dag in de Rockies. U kan allerhande wandelingen ondernemen in het nationale park, op verkenning in het centrum van Banff (Cave and Basin National Historic Site), gaat voor een duik in de Upper Hot Springs of u neemt een ritje op de Banff Gondola voor een panorama over Bow Valley.
Overnachting in Banff NP.

Dag 3 Banff - Jasper (/)

U rijdt vanaf Banff naar Jasper, non-stop langs de Icefields Parkway (Route 93). Deze legendarische route is een onophoudelijk panorama van bergen en hun besneeuwde toppen, honderden gletsjers, smaragdkleurige meren, ... Onderweg komt u langs Bow Lake, Bow Glacier, Athabasca Glacier, Columbia Icefield, Athabasca Falls, .. Eén voor één een stop waard voor een foto en om het landschap in u te laten opnemen. 
Overnachting in Jasper NP.

Dag 4 Jasper (/)

Verkenning van Jasper, een charmant bergdorp met een fantastische setting. U kan wandelen in het nationale park rond Jasper, een boottocht op Maligne Lake (één van de meest gefotografeerde plekken ter wereld) naar Spirit Island aanvatten, ... De keuze is aan u!
Overnachting in Jasper NP.

Dag 5 Jasper - Lake Louise (/)

Rit terug zuidwaarts, opnieuw langs de Icefields Parkway. U kan een stop maken op de plekken die u op de heenreis links liet liggen (of waar u nog even wil van genieten). Bij aankomst in Lake Louise volgt de verplichte postkaartfoto van het meer, smaragdgroen en prachtig omgeven door de bergtoppen van de Rockies. 
Overnachting in Lake Louise. 

Dag 6 Lake Louise - Calgary - Victoria (/)

Rit naar Calgary Airport, drop-off van de huurauto. Binnenlandse vlucht naar Victoria, de hoofdstad van British Columbia. Bij aankomst, pick-up huurauto en selfdrive naar de stad met stop bij de Butchard Gardens. 
Overnachting in Victoria. 

Dag 7 Victoria (/)

Voormiddag: whale watch in de wateren rond Victoria. Namiddag vrij in de gezellige hoofdstad. 
Overnachting in Victoria. 

Dag 8 Victoria - Tofino (/)

Doorsteek van Vancouver Island: u reist van Victoria naar de regio rond Tofino / Ucluelet in het westen. Stop bij Cathedral Grove en de Mars Water-bombers op Sprout Lake. Rit door Sutton Pass tot Tofino.
Overnachting in Tofino.

Dag 9 Tofino en omgeving (/)

Volledige dag in het Pacific Rim National Park. Geniet van een wandeling langs Long Beach met zijn ruwe, onaangetaste zandstrand, verken de bossen van het regenwoud met zijn wilde beren of scheep in voor een whale watch cruise door Clayoquot Sound op zoek naar onder andere walvissen, zeeleeuwen en orka's. Ook zee-arenden en papegaaiduikers maken van Tofino hun favoriete stek. 
Overnachting in Tofino.

Dag 10 Tofino en omgeving (/)

Vrije dag in de regio rond Tofino. 
Overnachting in Tofino.

Dag 11 Tofino - Vancouver (/)

U verlaat Tofino en rijdt richting noordkust (Nanaimo). Boottocht naar Vancouver over de Georgia Strait. Selfdrive naar het centrum en afgifte van de huurauto. Vrije avond in de stad. 
Overnachting in Vancouver.

Dag 12 Vancouver (/)

Vrije dag in de stad. Vancouver laat zich het makkelijkst ontdekken te voet of per fiets. Loop om False Creek naar Granville Island voor een bezoek aan de markthal, vervolg naar de stranden van Kitsilano Beach of de ruige kust bij de BC University. Mis Gastown niet, ga heerlijk eten in Chinatown en loop langs de kade bij Canada Place. Flaneren kan langs Robson Street. Fietsen kan u in het stadscentrum, maar ook in het uitgestrekte Stanley Park. Geniet in Vancouver Lookout van een fantastisch zicht over de stad. Waarom geen watertaxi naar de naburige eilanden of per ferry naar de overkant van de baai om de Capilano Suspension Bridge te ontdekken. U verveelt zich niet in Vancouver, dat moge duidelijk zijn.
Overnachting in Vancouver. 

Dag 13 Vancouver (/)

Vrije dag in de stad. 
Overnachting in Vancouver.

Dag 14 Vancouver - Brussel (/)

Vrije voormiddag in de stad. Namiddag: transfer naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts. 
Terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 15).

Contacteer

Onze reisverhalen

Een ijzingwekkende expeditie. Bestemming Noordpool!

Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Groenland, Svalbard & Jan Mayen

Washington, een citytrip waard

Verenigde Staten

Indian Summer

Canada

Onze reizen

Roadtrip Washington - Boston

Verenigde Staten

Under the Florida sun

Verenigde Staten

Expeditie Labrador / Groenland (met Dixie Dansercoer) - juli 2021

Canada, Denemarken, Groenland

Deel via mail!