«We hebben jullie inzet bij de voorbereiding van onze reis ten zeerste gewaardeerd. Efficiënt, betrouwbaar, flexibel en niet kijkend op een inspanning! (P.M., Loppem)»

Dwars door Nieuw-Zeeland

De reis om in Nieuw-Zeeland te raken is lang, het is een reis naar letterlijk de andere kant van de wereld. Maar wat daar tegenover staat, slaat alles! U komt terecht in een land met een unieke cultuur en dito tradities, een overweldigende en diverse natuur, een land van puurheid en grootsheid. Van bergen en rivieren, fjorden en vulkanen, ...
Deze reis voert van noord naar zuid: u reist vanaf Auckland dwars over het Noordereiland tot in Wellington en hopt daarna met de ferry naar het mogelijks nog meer indrukwekkende Zuidereiland. U reist van het ene nationale park naar het andere, u duikt daarbij van de ene verbazing in de andere. Om te eindigen in Christchurch, vanwaar u terug huiswaarts vliegt.

Een reis door Nieuw-Zeeland combineert steeds het Noorder-en Zuidereiland. Klassiek start u in 'city of sails' Auckland, de grootste stad van het land en thuisbasis van 1/3 van alle Nieuw-Zeelanders. Een excursie naar het noorden brengt u vervolgens naar Paihia, uitvalsbasis voor de prachtige Bay of Islands. Dit mariene park en populaire vakantiebestemming voor de locals heeft prachtige stranden en meer dan 140 eilanden waar u kan vissen, zeilen, zwemmen, duiken, snorkelen, kajakken, ... Het is een eerste kennismaking met het pure, machtige Nieuw-Zeeland. Maar het is maar een begin ... 

De rit gaat verder naar Rotorua, een stad met geisers en zwavelpoelen. De vulkanische en thermale activiteiten maken het een erg bijzondere plek die u niet kan missen, al hangt er dus wel een geurtje boven de stad. Snel door naar Taupo voor een boottocht op Lake Taupo of een avontuurlijke trekking door het alpiene landschap van Tongariro NP. Eindpunt op het Noordereiland is Wellington, de prachtig gelegen hoofdstad van het land. In het Te Papa-museum hier ontdekt u de geschiedenis en cultuur van het Nieuw-Zeelandse volk. 

De ferry brengt u vervolgens naar Picton, op de kop van het Zuidereiland. Een overzet die zelf ook de moeite waard is: u vaart door de Marlborough Sounds en weet niet waar eerst gekeken. 

Op het Zuidereiland trekt u van het ene nationale park naar het andere, de natuurpracht op het Zuidereiland slaat werkelijk alles: eerst stop is Abel Tasman NP, genaamd naar de Nederlander die hier als eerste Europeaan voet aan wal zette en vervolgens komen de Franz Josef- en Fox Glacier, twee ijzige gletjsers van formaat. Via Queenstown, waar u een serieuze injectie adrenaline opwacht (hetzij bengelend aan een touw, hetzij balancerend in een raft op de rivier), gaat het door naar Te Anau. Te Anau, aan het gelijknamige meer, vormt de uitvalsplek voor Fjordland NP, de bijzondere Glowworm Caves en de prachtige Milford Sound, een landschap van immense fjorden omgeven door bergen en watervallen. Een boottocht door de Sound richting Tasman Sea vormt ongetwijfeld een hoogtepunt van uw reis.

De reis gaat nog verder naar Dunedin en langs het Mackenzie Basin (Omarama, Twizel) tot aan Lake Tekapo. Met een blik op Mount Cook (3.754m) eindigt de reis in Christchurch. De stad met een Engels tintje geeft de mogelijkheid rustig uit te blazen, alvorens de terugweg aan te vatten. 

Contacteer
Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

In een notendop

aantal dagen21 aantal overnachtingen18 Beste reisperiode januari, februari, maart, april, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Enkel logies

ervaring rondreis met de wagen (selfdrive), natuurreis Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

extra info

Deze reis omvat drie weken Nieuw-Zeeland, maar er is vanzelfsprekend nog veel meer te zien in het land: Marlborough Sounds, de Tongariro Alpine Crossing, Coromandel Peninsula, Napier, Wanaka, White Island, ... Vraag ons ernaar, we helpen u graag verder!

Onze reisverhalen

New York anders bekeken

Verenigde Staten

Washington, een citytrip waard

Verenigde Staten

Indian Summer

Canada

Onze reizen

Australië in 4 hoogtepunten

Australië

West-Canada: de Rockies & Vancouver Island

Canada

Roadtrip Washington - Boston

Verenigde Staten

Deel via mail!