«Het was een unieke ervaring ... Bedankt voor de perfecte organisatie en begeleiding. Heel veel bijgeleerd over de cultuur en geschiedenis van deze landen. (T.D., Ardooie)»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Peking (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Peking.
Overnachting aan boord.

Dag 2 Peking (O)

Aankomst in Peking, transfer naar uw hotel voor enkele uurtjes rust. Namiddag bezoek aan Tienanmen Square (het Plein van de Hemelse Vrede), de Verboden Stad en afsluiten in Beihai-park. 
Overnachting in Peking.

Dag 3 Peking (O)

Volledige dag verkenning van Peking met bezoek aan de Temple of Heaven en het Zomerpaleis (Kunming Lake). Vervolgens rit per riksja door de hutongs of zelf fietsen door de straten van Peking. Avondmarkt om lokale lekkernijen uit te proberen.
Overnachting in Peking.

Dag 4 Peking - Chinese Muur - Peking (O)

Dagtrip naar de Chinese Muur. We nemen u mee naar een authentiek en ruw traject van de Muur: de sectie rond Jinshangling. Terugkeer naar Peking, vrije avond in de stad.
Overnachting in Peking.

Optie: wie meer tijd wil doorbrengen aan de Muur kan een overnachting voorzien en een hike ondernemen tussen Jinshangling en Simatai. Voor het beste overzicht van de Chinese Muur ... ontdek de Muur vanuit de lucht.

Dag 5 Peking - Ulaanbaatar (O)

Transfer naar het station van Peking voor uw treinreis. U stapt 's morgens vroeg aan boord van de mythische Trans Mongolië-Express, een aftakking van de Transsiberische spoorlijn tussen Moskou en Vladivostok. Neem plaats in uw coupé  en geniet van uw slow travel-rit noordwaarts. De treinrit duurt 30u en overbrugt zo'n 1.500 kilometer. Rond 20u komt u aan bij de grensovergang China - Mongolië, wat gepaard gaat met heel wat wachten: uw trein wisselt van onderstel, u moet de douaneformaliteiten aan beide zijden van de grens afwerken, ... Rond 3u 's nachts herneemt de gezapige treinrit richting Ulaanbaatar.
Overnachting aan boord.

Dag 6 Ulaanbaatar (O)

Vervolg treinrit naar Ulaanbaatar. U wordt wakker met zand op de ramen, u doorkruist op dit moment immers de Gobiwoestijn. Aankomst in Ulaanbataar omstreeks 15u. Transfer naar uw hotel. Kort bezoek aan het Sukhbaatar Square en wandeling langs de Peace Avenue. 's Avonds woont u ene folkloristische voorstelling bij in het nationale theater. 
Overnachting in Ulaanbaatar.

Dag 7 Ulaanbaatar (O)

Volledige dag verkenning Ulaanbaatar met gids. We nemen u mee naar het nationale museum, het Zaizan Monument voor een panorama over de stad, de impressionante Narantuul Market en het Gandang Monastery, één van de nog drie resterende grote boeddhistische kloosters in het land.
Overnachting in Ulaanbaatar.

Dag 8 Ulaanbaatar - Bayan Gobi (O/L/D)

U verlaat de hoofdstad en trekt naar de weidse steppe, het binnenland. Rit per 4x4 naar Bayan Gobi, de 'rijke Gobi', een uitloper van de Gobiwoestijn zuidwaarts. Onderweg stop in Khustai Nuur NP, een door UNESCO erkend bioreservaat. Het park staat bekend om zijn intussen goed aangedikte populatie przewalskipaarden. Het 'oerpaard' werd er eind vorige eeuw terug uitgezet na een intensief fokprogramma in onder meer Nederland. De herintroductie in dit park is succesvol gebleken met intussen een honderdtal dieren in het wild.  Lunch en route. Installatie in het gerkamp. Bezoek lokale nomadenfamilie en kamelenrit door de Elsen Tasarkhai-zandduinen. Diner in het kamp.
Overnachting in een gerkamp.

Dag 9 Bayan Gobi - Orkhon Valley (O/L/D)

Rit naar Orkhon Valley, UNESCO-erkend natuurlandschap aan beide zijden van de Orkhon rivier. Bezoek Shankh Monastery, ontmoeting met een yakherder, proeverij van enkele lokale melkproducten en traditionele lunch met de herders. Steekt u zelf de handen uit de mouwen om samen de ger op te zetten? Vervolg naar uw lodge, diner in het kamp. 
Overnachting in een gerkamp. 

Dag 10 Orkhon Valley (O/L/D)

Volledige dag verkenning van de Orkhon Valley. Voormiddag: paardrijden met nomadische herders langs de Orkhon Valley, lunch in het kamp. 's Namiddags: 'Mongolian rodeo' met het vangen van een wild paard met de 'urga', een bijzonder spektakel. Diner in het kamp.
Overnachting in een gerkamp. 

Dag 11 Orkhon Valley - Bayan Gobi (O/L/D)

Vertrek naar Karakorum, oude hoofdstad van het Mongoolse Rijk. Bezoek aan de stenen schildpadden en het Erdene Zuu-klooster dat op de restanten van de oude hoofdstad werd gebouwd. Lokale lunch, vervolg naar Khogno Khan Sacred Mountain en zijn 'maanlandschap' van granieten rotsen. Bezoek Erdene Hambiin Hiid Monastery en thee met sjamanistische kruiden. Vervolg naar het gerkamp in Bayan Gobi. Traditionele avond met muziek (keelzang kan hier niet ontbreken) en dans. Diner in het kamp. 
Overnachting in een gerkamp. 

Dag 12 Bayan Gobi - Ulaanbaatar (O/L)

Rit terug naar de hoofdstad Ulaanbaatar, lunch en route. Vrije namiddag in de stad. 
Overnachting in Ulaanbaatar.

Dag 13 Ulaanbaatar - Brussel (O)

Transfer naar de luchthaven van Ulaanbaatar.
Terugvlucht naar Brussel.

Contacteer

Onze reisverhalen

Rajasthan (2/2): Jaipur - Delhi

India

Sint-Petersburg, stad van de Russische tsaren

Rusland

Drie keer Noord-India: Ladakh, Amritsar en Varanasi

India

Onze reizen

Japan uitgebreid verkennen

Japan

Cultureel circuit met Amankora

Bhutan

Highlights China

China

Deel via mail!