Myanmar

Patrick De Vos
Patrick De Vos

Mystiek Myanmar

Myanmar was één van de landen die al lang bovenaan op mijn verlanglijstje prijkte. En afgelopen maand kreeg ik de kans erheen te gaan. Ik kwam terug met een immens groot fotoalbum van blinkende tempels en immer (oprecht) glimlachende locals.

Mandalay

De ontdekkingstocht van dit bijzondere land startte voor mij in Mandalay, waar mijn zintuigen meteen werden geprikkeld. Onder meer de Kyauktawgyi Pagode en de Mahamuni Temple (waar de Boeddha nog dagelijks van nieuwe lagen bladgoud wordt voorzien) zijn absolute hoogtepunten in deze stad. Al vond ik vooral het avondlijke aperitief aan de Irawaddy River, net voor zonsondergang, de moeite waard. Over de Irawaddy loopt de prachtige U Bein Bridge, met zijn 1.200 meter 's werelds langste brug uit teak.


Bagan

De tweede ochtend is het vroeg dag, want we schepen in op een luxueuze riviercruise die ons in een paar dagen naar Bagan brengt, die andere parel van Myanmar. Het is een fijne manier om de afstand tussen de twee steden te overbruggen, maar vooral een leuke manier om het alledaagse leven van de locals gade te slaan langs de oevers van de rivier. Onderweg zijn verschillende stops mogelijk. 

Bagan ademt een heel aangename, gezellige sfeer uit. Vooral Old Bagan, met zijn 3.000 tempels (ontelbaar veel!) is werkelijk fantastisch. Een ballontocht bij zonsopgang is de bekende manier om de site te verkennen, maar wij doen het op een alternatieve, maar heel aangename manier: per e-bike. 's Avonds doen we een stuk nog eens over per paard en kar, waarmee we (bij zonsondergang) tot op één van de hoogste tempels klimmen. Een fotogenieke setting gegarandeerd!

Inle Lake

Vanuit Bagan reis ik verder naar het bedrijvige Inle Lake, waar ik een verrassend stuk Myanmar ontdek. Het meer is een komen en gaan van handelaars van groenten en fruit, het voelt hier een beetje aan als één grote (drijvende) supermarkt als het ware. Het meer en zijn omgeving verkennen kan op verschillende manieren: per mountainbike, achterop een riksja, per kajak (voor die optie ga ik!) en een lokale motorboot. Die laatste vervoert je van dorp naar dorp. Zelfs een lokaal wijntje degusteren kan aan de oevers van het meer, da's op zijn minst een kant van Myanmar die ik niet verwachtte.

Yangon

De laatste stop van mijn Myanmar-kennismaking is de hoofdstad Yangon, een erg uitgestrekte stad. Maar dan toch eentje met veel charme. Een dag moeten doorbrengen in deze stad is absoluut geen straf. Hoogtepunt is de Shwedagon Pagode, een enorm uitgestrekt tempelcomplex, waar het blinkend goud van de tempeldaken steevast prachtige plaatjes oplevert.

Ik was -weersgewijs - nog iets te vroeg, maar voor wie zijn Myanmar-rondreis op het strand wil afsluiten, kan (onder meer) heerlijk uitrusten op het strand van Ngapali: ongerepte stranden aan de Golf van Bengalen, die nog niet overspoeld worden door toeristen.

Samengevat kon ik mijn (intense) kennismaking met Myanmar enorm smaken: een oprechte en immer opgewekte bevolking, prachtige cultuur, authenticiteit en rust, ... Dat smaakt naar meer!


Interesse in een rondreis door Myanmar?Ik help u graag verder!
Patrick


Contacteer Patrick

In beeld

Myanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-DelphineYangon_5Myanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-DelphineMyanmar_Delphine_7Myanmar-reisverslag-DelphineMyanmar-reisverslag-Delphine

Onze reisverhalen

Aman in Indochina

Cambodja, Laos, Vietnam

Blitzbezoek: 72u Noord-India

India

Rajasthan (2/2): Jaipur - Delhi

India

Onze reizen

Onbekend Zuid-India: het Deccan Plateau

India

Een legendarische tocht over de Ganges

India

De Chinese Muur van bovenaf

China

Deel via mail!