«Het was een unieke ervaring ... Bedankt voor de perfecte organisatie en begeleiding. Heel veel bijgeleerd over de cultuur en geschiedenis van deze landen. (T.D., Ardooie)»

Van Peking tot Ulaanbaatar

Iedereen kent de legendarische Transsiberische Express, de spoorlijn die Moskou met Vladivostok verbindt, gans Rusland door. Maar deze lijn heeft ook verschillende aftakkingen. Eén ervan loopt vanaf Irkutsk bij het Baikalmeer, dwars door Mongolië, naar Peking. Het is voor Mongolen een levensader, het kloppende hart van het land. Stap zelf aan boord voor een korte kennismaking met de Express en laat u verleiden door het mooiste van beide steden. 

Deze reis start in Peking, de hoofdstad van China, een miljoenenstad, een stad die u zal verrassen op verschillende manieren. Wellicht door de immer aanwezige drukte en hectiek, hopelijk door de lekkere keuken (try some Peking Duck) en zeker door zijn talrijke culturele schatten. Een driedaagse in de stad volstaat net om de absolute highlights te ontdekken en toch niet opgeslorpt te worden in de mallemolen: het Tienanmenplein en de Verboden Stad, de Temple of Heaven, het Zomerpaleis, de hutongs, ... En een daguitstap brengt u onvermijdelijk naar de Chinese Muur buiten de stad. De 21.000 (!) kilometer lange muur werd destijds gebouwd om het hinterland te beschermen tegen invallende 'barbaren'. Daarmee werden vooral de nomadische steppenvolken uit het noorden bedoeld; de vandaag o zo vreedzame noorderburen uit Mongolië. De Muur laat een indruk na: een wandeling langs enkele wachttorens doet u stilstaan bij de omvang ervan, bij het technisch vernuft ervan, bij de lichte waanzin ervan. 

U verlaat de stad per trein. In Peking stapt u aan boord van de legendarische Trans Mongolië-Express, een aftakking van de Moskou- Vladivostok route. Een rit van 30u, goed voor 1.500 kilometer spoor, brengt u op een gezapige kadans naar de Mongoolse hoofdstad. Geen Muur anno 21e eeuw, maar wel een indrukwekkende wissel van treinonderstel aan de grens, veel doelloos wachten én in het zand van de Gobiwoestijn knarsetanden. Het is geen alledaagse of ideaal comfortabele treinrit, maar ze draagt door zijn karakter zeker bij tot het ultieme reisgevoel. Het trager reizen bereidt u perfect voor op de slow travel-roadtrip in Mongolië straks. 

Ulaanbaatar is hectisch, maar voelt gans anders dan Peking. Hier geen -tig ringwegen, skyscrapers en smog; wel een gezonde drukte op de enige noemenswaardige weg (Peace Avenue), een skyline van laagbouw en uitdeinende gerdistricten op de heuvelflanken en een zalige 'blue sky'. Uw bezoek aan Ulaanbaatar kan kort, de highlights liggen kortbij en zijn beperkt. 

U komt naar Mongolië vooral voor het 'ruiter te paard'-steppegevoel. Dat ervaart u van zodra u de hoofdstad verlaat. Een korte vijfdaagse roadtrip voert u naar het westen van het land. Vijf dagen is te kort om de Mongoolse steppe volledig in u op te laten nemen, maar het is perfect voor een eerste kennismaking, een proevertje. De rit voert langs Khustai Nuur (habitat van de przewalskipaarden) en Orkhon Valley naar Karakorum, de oude hoofdstad en weer terug naar Ulaanbaatar, de huidige hoofdstad. U slaapt in een luxueus en intiem gerkamp en maakt kennis met het pure nomadenleven: dat van rondtrekken in een ger, paardrijden, leven van het vee, genieten van de eindeloze leegte. Soms kan het heel eenvoudig zijn ...

Contacteer

In een notendop

aantal dagen13 aantal overnachtingen11 Beste reisperiode juni, juli, augustus, september Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Kamer + ontbijt; tijdens de roadtrip in Mongolië vol pension

ervaring begeleide rondreis, citytrip, natuurreis, cultuurtrip, rondreis met openbaar vervoer, treinreis Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

  • U kan uw verbijf in/ rond de hoofdstad nog uitbreiden met een verblijf in Terelj National Park of een bezoek aan het befaamde standbeeld van Dzjengis Khan ten oosten van de stad. Voor een meer diepgaande kennismaking met het land is meer tijd nodig.

Onze reisverhalen

Onderdompelen in het grootste spektakel ter wereld

India

Drie keer Noord-India: Ladakh, Amritsar en Varanasi

India

Hidden land of happiness: een handleiding tot Bhutan

Bhutan

Onze reizen

Cultureel circuit met Amankora

Bhutan

Op ontdekking in Noord-en Centraal-Vietnam

Vietnam

Een beeld krijgen van Zuid-Korea

Zuid-Korea

Deel via mail!