«The Deccan Odyssey»

Onbekend Zuid-India: het Deccan Plateau

Het zuiden van India is minder bekend als toeristische regio dan pakweg Rajasthan, maar heeft alle troeven in huis om u van het tegendeel te bewijzen. En daar hoeft het niet eens zoveel moeite voor te doen ... We focussen in deze reis op het Deccan Plateau, het bergland dat de staten Karnataka en Tamil Nadu met elkaar verbindt. Een tweeweekse roadtrip brengt u vanaf metropool Bangalore, langs de groene Nilgiri Mountains en het koninklijke Mysore naar de schatten van Chikmagalur en Hampi om te eindigen aan de haast tropische stranden van Gokarna. De 'Decan Odyssey' is wat ons betreft een fijne combinatie van cultureel erfgoed en natuurlijke charme met de heerlijke Zuid-Indische keuken en topaccommodatie.

Startpunt is Bangalore, hoofdstad van Karnataka. De stad is gezegend met een geweldig klimaat, prachtige tuinen, verfijnde brouwerijen en technologie (het Silicon Valley van India heeft zijn naam niet gestolen). De stad is op deze reis slechts een uitvalsbasis voor de historische site van Lepakshi en om daarna verder te vliegen naar het diepere zuiden van Tamil Nadu: Coimbatore. De Nilgiri Mountains zijn een verademing na de eerste hectische dagen: u reist met de eeuw oude Mountain Railway naar Coonoor, wordt ondergedompeld in de rust en meditatie van een voornaam yogaretreat, slentert op een lokaal marktje rond en gaat op visite bij een theeplantage. Rust en genieten staat voorop in het eerste deel van deze reis!

U vervolgt naar Mysore, een koninklijke stad met het iconische Mysore Palace en de niet te missen Devraja-markt waar u wordt meegenomen in de geuren en kleuren van oosterse kruiden, zijde en 'sandalwood'. Vanaf Mysore reist u opnieuw noordwaarts tot Chikmagalur en finaal Hampi. Het landschap in Hampi is haast onaards: tussen de zachte heuvels liggen over enkele vierkante kilometers grote 'boulders' verspreid over het ruwe landschap. Daar middenin bevinden zich banenenplantages en weelderig groene bossen, kronkelt een rivier en liggen de restanten van de voormalige stad Vijayanagar, de hoofdstad van het Vijayanagarrijk, uitgestrooid. Het geheel is schitterend en ongeëvenaard, niet in het minst bij zonsondergang.

Vanaf Hampi reist u tot slot naar Gokarna, een kuststad aan de Arabische Zee. We reserveren voor u een tophotel met zwembad, uitkijkend over het strand en de zee. Het is de ideale plek om heerlijk te ontspannen na een intense reis in een intens land. Met een zonsondergang boven zee kijkt u terug op een avontuurlijk en geslaagde reis langs het Deccan Plateau.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen15 aantal overnachtingen13 Beste reisperiode januari, februari, maart, oktober, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Kamer + ontbijt

ervaring begeleide rondreis, natuurreis, cultuurtrip, strandverblijf, treinreis Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

  • Retourvluchten vanaf Goa gaan meestal via Mumbai. De reis kan worden afgesloten/ verlengd met een kort stadsbezoek van enkele nachten aan Mumbai indien gewenst.

Onze reisverhalen

Vol bewondering!

Nepal

Mystiek Myanmar

Myanmar

Sri Lanka na een bewogen periode

Sri Lanka

Onze reizen

Cultureel circuit met Amankora

Bhutan

Ladakh in stijl

India

Een legendarische tocht over de Ganges

India

Deel via mail!