«Van hoogtepunt naar hoogtepunt springen»

Highlights China

De immensheid en uitgestrektheid van China maken het onmogelijk het ganse land te leren kennen op korte tijd. We maakten daarom een selectie van de must-sees op een eerste kennismaking met het land: 3 steden én een rivier in de focus! Tijdens een tweeweekse rondreis nemen we u mee van hoofdstad Peking naar metropool Shanghai met de Chinese Muur, het terracottaleger in Xi'an, een boottocht op de machtige Yangtze naar de Drieklovendam en het Venetië van China als enkele van de talrijke hoogtepunten. Kennismaken met China doet u zo!

De reis start in hoofdstad Peking, een immens grote en drukbevolkte stad met een opeenvolging van bezienswaardigheden die u kan afvinken van het to do-lijstje. Het gaat van de Verboden Stad en het Tienanmenplein naar de Tempel van de Hemel en het Zomerpaleis. Leuke extraatjes tijdens uw citytrip Beijing zijn een entertainende kung fu-show, een food tour per tuktuk, een dineetje Peking Duck en een wandeling door de hutongs. Net ten noorden van de stad vangt u tot slot een glimp op van de onvoorstelbaar indrukwekkende Chinese Muur, één van de meest bewonderenswaardige bouwwerken aller tijden, alvorens de stad te verlaten. 

Sneller dan de hogesnelheidstrein kan haast niet ... Aan een rotvaart reist u naar het Chinese binnenland, richting Xi'An in de Shaanxi-regio, daar waar de Chinese beschaving zijn wortels heeft. Het is vooral de uitvalsbasis voor een bezoek aan het terracottaleger, uw volgende hoogtepunt op de trip. Het leger werd bij toeval ontdekt in 1974 en is beslist één van de grootste archeoloigsche vondsten in de geschiedenis. Een fietstocht door het stadscentrum laat u tot slot ook het hart van Xi'An verkennen. 

U gaat verder richting Chongqing, startplaats voor een boottocht op de Yangtze, China's langste rivier. U brengt twee nachten aan boord door waarin u vanaf Chongqing naar Yichang vaart; een route die langs het fort van Shibaozhai en de kloven van Qutang, Xiling en Wu vaart. Ook een bezoek aan het indrukwekkende project van de Drieklovendam wordt voorzien. Eindpunt is Yichang, alvorens de rivier zich oostwaarts richting Shanghai beweegt. 

Shanghai is ook de finale bestemming van uw trip China, al leggen jullie het laatste traject per vlucht af. In Shanghai wachten opnieuw een hele resem bezienswaardigheden: een uitstap naar het Chinese Venetië Suzhou, een fietstocht door de metropool Shanghai en een architectuurtoer door het oude en nieuwe centrum. Vanaf Shanghai vliegt u terug huiswaarts met de highlights van China op zak.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen15 aantal overnachtingen12 Beste reisperiode april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring begeleide rondreis, citytrip, natuurreis, cultuurtrip, cruise/ reis deels met boot Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • Bepaalde trajecten van deze route kunnen bijkomend ook per trein (hogesnelheidstrein) worden afgelegd i.p.v. een binnenlandse vlucht.
  • Een bijondere ervaring toevoegen? Bekijk dan zeker onze tip voor de Chinese Muur van bovenaf

Onze reisverhalen

Drie keer Noord-India: Ladakh, Amritsar en Varanasi

India

Vol bewondering!

Nepal

Aman in Indochina

Cambodja, Laos, Vietnam

Onze reizen

India themareis: Woestijnfestival in Jaisalmer

India

De Chinese Muur van bovenaf

China

Van Peking tot Ulaanbaatar

Mongolië, China

Deel via mail!