«Even voorbij de bekende hoogtepunten kijken en u ontdekt authentiek China!»

Puur China: Yunnan

De meeste reizigers die voor het eerst naar China trekken op reis, begeven zich naar de grote megalomane steden aan de oostkust: Peking, Shanghai en Hongkong. En voegen we daar ook nog Xi'an, de Yangtze en de Chinese Muur aan toe. Niets mis mee, maar voor een pure eerste, andere kennismaking met het land is ook de Yunnan-provincie aangeraden. Deze autonome provincie ligt vlak tegen Myanmar en Laos aan en is de woonplaats van verschillende Chinese minderheden en ethnische groepen. 

Deze tweeweekse rondreis brengt u langs de verschillende hoogtepunten van de regio, het lokale China zonder franjes of censuur. Dit is het authentieke, traditionele China met bergdorpjes, besneeuwde pieken, rijstvelden en tempels. U bent er als toerist eerder zeldzaam. Het is een prachtig decor voor wandeltochten, ontmoetingen met het lokale leven en fotogenieke beelden. 

Starten doet u in hoofdstad Kunming. De reis gaat vervolgens naar Yuanyang, met zijn overweldigende rijstterrassen, kanalen en bergen aan de horizon. Hier verwelkomen de Hani u in hun midden. In Jianshui bezoekt u de Confuciustempel en enkele adellijke residenties, in Shilin staat u versteld van het Stenen Bos, een prachtig stukje natuur. Vanaf Kunming reist u verder naar Dali, thuisbasis van de Bai. Nog meer op het programma: Shaxi, Erhai Lake en Lijang. In die laatste plek, thuisbasis van de Naxi, volgt een hoogtepunt van de reis: Jade Dragon Mountain. 

Het laatste traject van de reis gaat langs Tiger Leaping Gorge, één van 's werelds diepste kloven, naar eindpunt Zhongdian, 'Shangri La', het 'mythische paradijs' voor Tibetaanse boeddhisten. Er is tijd om de stad en omgeving te verkennen, alvorens terug huiswaarts te keren. 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen17 aantal overnachtingen15 Beste reisperiode maart, april, mei, september, oktober, november Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring begeleide rondreis, natuurreis, cultuurtrip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Hidden land of happiness: een handleiding tot Bhutan

Bhutan

Sint-Petersburg, stad van de Russische tsaren

Rusland

Moshi Moshi Japan

Japan

Onze reizen

Onbekend Zuid-India: het Deccan Plateau

India

De Chinese Muur van bovenaf

China

Op ontdekking in Noord-en Centraal-Vietnam

Vietnam

Deel via mail!