«Zuid-Afrika is een wonderbaarlijk land, fantastisch om door te reizen. Prima uitgestippeld door jullie, waarvoor hartelijk dank. (P.D., Kieldrecht)»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Johannesburg (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Johannesburg. 
Overnachting aan boord.

Dag 2 Johannesburg - Panoramaroute (/)

Bij aankomst, pick-up van uw huurauto en selfdrive naar Sabie / Blyde, uw hotel langs de Panoramaroute. Vrije namiddag.
Overnachting langs de Panoramaroute.

Dag 3 Panoramaroute (O)

Volledige dag verkenning van de zogenaamde Panoramaroute, gelegen tussen Blyde river, Graskop en Sabie. De 30 kilometer lange canyon van de Blyde River is één van de grootste canyons ter wereld en levert spectaculaire zichten op.  U verkent de regio op eigen houtje en stopt onderweg bij enkele van de vele natuurlijke hoogtepunten in de regio: verschillende rotsformaties (Three Rondavels, Bourke's Luck Potholes), prachtige watervallen (Berlin Falls, Lisbon Falls, ...) en memorabele uitkijkpunten (God's Window, Wonderview). Terugkeer naar uw hotel. 
Overnachting langs de Panoramaroute. 

Dag 4 Panoramaroute - Kruger regio (O/D)

Selfdrive naar Kruger NP. U verblijft in een lodge in een private concessie, een privaat park gelegen aan de rand van het Kruger National Park. Tijdens uw verblijf geniet u van verschillende game drives, voorzien door het hotel. Tijdens deze game drives (beperkte groep, begeleid door rangers) komt u zo dicht mogelijk bij de wilde dieren van het nationale park. 
Overnachting in Kruger regio.

Dag 5 Kruger regio (O/L/D)

Volledige dag verkenning van het Kruger NP. 's Morgens vroeg vertrekt u (na thee, koffie en snacks) op game drive vanaf uw lodge. U rijdt per open 4x4-safarivoertuig het park binnen begeleid door een ranger van de lodge. Gedurende een aantal uren gaat u doorheen het park en wordt u overweldigd door de voorbijtrekkende natuurpracht; wie weet spot u wel enkele van de big five. Terugkeer naar de lodge voor ontbijt en lichte lunch. Vrije namiddag. In de late namiddag trekt u op een tweede game drive. Bij terugkeer diner in de lodge.
Overnachting in Kruger regio.

Dag 6 Kruger regio (O/L/D)

Volledige dag in het Kruger NP: ochtendlijke game drive, ontbijt en lichte lunch bij terugkomst, vrije middag, namiddag game drive, bij terugkomst diner in de lodge. 
Overnachting in Kruger regio.

Dag 7 Kruger regio - Swaziland (O)

's Morgens koffie, thee en snacks gevolgd door een laatste game drive in het Krugerpark. Bij terugkomst ontbijt in de lodge en transfer naar uw wagen. Selfdrive naar eSwatini (Swaziland). Vrije namiddag.
Overnachting in eSwatini.

Dag 8 Swaziland - regio St. Lucia (O/D)

Voormiddag: begeleide tocht door Swaziland met kennismaking met de lokale bevolking, proeven van enkele lokale gerechten en een bezoek aan een ambachtelijke markt.  U verlaat opnieuw eSwatini en trekt zuidwaarts naar Kwazulu-Natal, terug in Zuid-Afrika. In de regio rond St. Lucia verblijft u in een lodge om de lokale wetlands en kuststreek te ontdekken . Bij aankomst game drive in het iSimangaliso Wetland Park. Diner in de lodge.
Overnachting in regio St. Lucia. 

Dag 9 Regio St. Lucia (O/L/D)

Volledige dag in de regio rond St. Lucia, een bekende kustplaats langs Zuid-Afrika's oostkust. Het is populair als surfbestemming en voor game drives in de nabijgelegen moerassen van Isamangaliso Wetlands Park en wildpark Hluhluwe iMfolozi. Picknicklunch en game drives voorzien; diner in de lodge.
Overnachting in regio St. Lucia.

Dag 10 Regio St. Lucia (O/L/D)

Volledige dag in de regio rond St. Lucia. Alle maaltijden en game drives voorzien. 
Overnachting in regio St. Lucia.

Dag 11 Regio St. Lucia - Ballito (O)

Ontbijt in de lodge (game drive onder voorbehoud). Selfdrive naar Ballito.
Overnachting in Ballito. 

Opmerking: Als u de regio rond Drakensbergen niet wenst te bezoeken, kan u vanaf Ballito doorrijden naar Durban en van daaruit terug huiswaarts keren.

Dag 12 Ballito - Underberg (O)

Selfdrive naar Underberg, stop bij het memoriaal van Nelson Mandela in Pietermaritzburg en Botha's Hill (Valley of a 1000 Hills). 
Overnachting in Underberg.

Dag 13 Underberg regio (Lesotho) (O)

Begeleide 4x4 dagtrip naar Lesotho. U voert tot de top van de Sani Pass en maakt de doorsteek naar Lesotho. Lunchstop en begeleid bezoek aan een Basotho-dorp waar u kennis maakt met de lokale bevolking, tradtioneel bier en huisbereid brood. Terugkeer naar Zuid-Afrika. 
Overnachting in Underberg.

Dag 14 Underberg - Bergville (Drakensberg) (O)

U reist van Underberg (Zuidelijk Drakensberg) naar Bergville (Noordelijk Drakensberg), dwars doorheen het prachtige natuurgebied 'Ukhahlamba Drakensberg Park' dat zich langs de grens met Lesotho uitstrekt. Denk steile toppen, zandstenen kliffen, watervallen, rotsachtige paden, grotten en weidse graslanden. 
Overnachting in Bergville.

Dag 15 Noordelijk Drakensberg (O)

Volledige dag verkenning Drakensberg NP. Noordelijk Drakensberg, rond Bergville, is de bekenste sector. De stad bevindt zich op 40km van het torenhoge amfitheater van het Royal Natal NP. Andere bezienswaardigheden zijn Cannibal Cavern, het 'Kaalvoet Vrou'-monument, de Mgoduyanuka-nederzetting, de ruïnes van de Oliviershoek Laager, het Upper Thukela-blokhuis en de Retiefrots.
Overnachting in Bergville.

Dag 16 Bergville - Johannesburg (O)

Selfdrive naar de luchthaven van Johannesburg. Afgifte van uw huurwagen. 
Terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 17).

Contacteer

Onze reisverhalen

Namibië: natuur op zijn best

Namibië

Baie skoon Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Wildlife & Waterfalls

Botswana, Zambia, Zimbabwe

Onze reizen

Colours of Madagascar

Madagaskar

Off the beaten track: op zoek naar lokale stammen

Ethiopië, Kenia

Tanzania Deluxe

Tanzania

Deel via mail!