«De perfecte huwelijksreis! Een echte aanrader en zeker om dit door jullie te laten organiseren. (T.V., Zwevegem)»

Tuinroute & Kaapstad

Het zuiden van Zuid-Afrika is de Tuinroute, een route langs de kust die u volgt tussen Port Elizabeth en Kaapstad. Een reis langs deze route heeft vanalles in petto voor u: u reist via Addo NP (voor een pure safari met game drives) naar de kust, langs Tsitsikamma NP en gezellige plaatsjes als Mosselbaai en Knysna. De route vervolgt naar de Kaapse wijnregio rond Stellenbosch, Paarl en Franschhoek. Eindpunt is Kaapstad, waar u Robbeneiland, de Tafelberg en zeker het Kaapse Schiereiland niet kan missen. 

Deze reis start in Port Elizabeth en eindigt in Kaapstad. Daartussen volgt u van oost naar west de Tuinroute, met de kust nooit veraf. Het is het decor van wilde kusten, zalige stranden, unieke golfcourts, heerlijke  boetiekhotels, ...

Vanaf Port Elizabeth doen we eerst nog een ommetje langs Addo NP. Wie safari zegt, denkt vooral Kruger en het noorden van het land. Maar ook in het uiterste zuiden zijn mogelijkheden om een safari-ervaring op te doen. In Addo NP wordt alles op alles gezet ter bescherming van de olifanten, al duiken ook leeuwen op in de savanne, bossen en duinen van het park. 

Westwaarts dan naar de Tuinroute. In Tsitsikamma NP wisselen fynbos, riviercanyons en diepe kloven elkaar af. Verderop in Mosselbaai moet u zijn om te genieten van de uitgestrekte stranden, heerlijk om lekker niets te doen. In Hermanus bent u voor het spotten van walvissen, de belleman helpt u vast een handje. Ook het Fernkloof NP, de prachtige stranden en duiklocaties in Hermanus nodigen uit om even te vertoeven hier. 

Dieper het binnenland in komt u in de rijke Kaapse Wijnlanden, dé wijnregio van zuidelijk-Afrika. De zonnige streek, groene heuvels en vruchtbare valleien bieden de perfecte voedingsbodem voor de heerlijke wijnen die tot bij ons bekend zijn. U vindt in de streek rond Franschhoek, Stellenbosch en Paarl meer dan 200 wijnhuizen die u maar al te graag laten proeven van hun druivensap. 

Beter afsluiten dan op het 'einde van de wereld' kan niet! In Kaapstad geniet u in de city bowl van een aparte citytrip: er zijn het kasteel van Kaapstad, de Tafelberg voor een prachtig panorama over de stad en uiteraard het legendarische Robbeneiland waarmee Nelson Mandela eeuwig verbonden zal blijven. Maar laat niet na het Kaapse Schiereiland te verkennen: prachtige, ruige natuur op het randje van 2 oceanen balancerend. 

Contacteer
Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

In een notendop

aantal dagen15 aantal overnachtingen13 Beste reisperiode januari, februari, maart, oktober, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Kamer + ontbijt (uitz. Addo NP: vol pension)

ervaring rondreis met de wagen (selfdrive), safari, natuurreis, huwelijksreis, strandverblijf Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

extra info

Zuid-Afrika is een perfecte bestemming voor golfers. Langs de Tuinroute zijn tal van prestigieuze courts (vaak met dito hotels): Pezula, Pinnacle Point, Fancourt, Arabella, De Zalze, ... Deze zijn desgewenst allen perfect in te passen in uw reisprogramma.

Onze reisverhalen

Wildlife & Waterfalls

Botswana, Zambia, Zimbabwe

Van de ene verbazing in de andere

Zuid-Afrika, Mozambique

Baie skoon Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Onze reizen

Land van contrasten

Oeganda

Botswana Deluxe

Botswana, Zambia, Zimbabwe

Colours of Madagascar

Madagaskar

Deel via mail!