«Oog in oog met de berggorilla's!»

Land van contrasten

Een reis naar Oeganda en zijn gorilla's spreekt tot de verbeelding. Zelf op gorillatrekking gaan, geeft de grootste kans oog in oog te staan met deze indrukwekkende mensapen. Ze zijn talrijk in dit gebied, maar een zoektocht is niet uitgesloten. Al vormt Bwindi NP slechts een onderdeel van uw rondreis door Oeganda; we nemen u graag ook mee naar Queen Elizabeth NP en de watervallen bij de Witte Nijl. 

Deze reis voert u langs drie hoogtepunten van het land: Bwindi Impenetrable NP, Queen Elisabeth NP en Jinja.  Drie keer gans anders, drie contrasten. 

Het Bwindi Impenetrable National Park in de uiterste zuidwestelijke hoek van het land, staat (ondanks zijn veelheid aan dieren en planten) in de eerste plaats bekend voor zijn grote populatie berggorilla's die u er met begeleiding én mits het hebben van een permit kan spotten in een natuurlijke omgeving. Daarmee is het Bwindipark één van de weinige plekken ter wereld waar u de berggorilla nog kan treffen. Er zijn er zo'n 320, de helft van de totale populatie. In het dichtbeboste tropische regenwoud (dit heet niets voor niets 'ondoordringbaar') sturen we u op een gorillatrekking, uw  kans om oog in oog te staan met deze mensapen. 

Volgende stop is het noordelijker gelegen Queen Elisabeth NP, waar u een Afrikaanse safari wacht. Geen regenwoud hier, maar savanne en open vlaktes, moerassen en oevers. In Oeganda's bekendste en meest diverse wildpark voorzien we het maximum aan game drives om u maximale kans te geven leeuwen, hyena's, buffels en luipaarden te spotten. Vooral de boomklimmende leeuwen zijn een rariteit waar menig safariganger naar op zoek gaat. Ga ook op de uitkijk voor antilopen, bavianen, olifanten, nijlpaarden, krokodillen en een overvloed aan vogels, waaronder pelikanen. Er zijn meer  dan 600 soorten vogels; het aanbod is legio. 

Laatste stop is Jinja, waar u bij de levensbelangrijke Nijl logeert. Het decor is terug gans anders: u geniet in een luxelodge met zicht op het regenwoud enerzijds en de stroomversnellingen van de rivier haast letterlijk onder de voeten anderzijds. Dit is de bron van de Witte Nijl die zich vanuit het Victoriameer noordwaarts begeeft. Een unieke setting om een rondreis door Oeganda mee af te sluiten. Even bekomen hier alvorens met een tas aan prachtige foto's en herinneringen huiswaarts te keren.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen12 aantal overnachtingen10 Beste reisperiode januari, februari, maart, juni, juli, augustus, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag voorwaarden

Een goede basisconditie en stevige wandelschoenen komen goed van pas voor de gorillatrekking in Bwindi!

Maaltijden

Steeds o.b.v. vol pension, m.u.v. hotel in Entebbe (kamer + ontbijt)

ervaring begeleide rondreis, safari, natuurreis, bijzondere ervaring Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Een gorillatrekking in Bwindi is enkel mogelijk vanaf de leeftijd van 15 jaar.
  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Baie skoon Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Namibië: natuur op zijn best

Namibië

Van de ene verbazing in de andere

Zuid-Afrika, Mozambique

Onze reizen

Op verkenning in Volcanoes NP

Rwanda

Tanzania Deluxe

Tanzania

Off the beaten track: op zoek naar lokale stammen

Ethiopië, Kenia

Deel via mail!