«Zuid-Afrika is een wonderbaarlijk land, fantastisch om door te reizen. Prima uitgestippeld door jullie, waarvoor hartelijk dank. (P.D., Kieldrecht)»

Roadtrip puur natuur

Wie Zuid-Afrika denkt, denkt Kruger. Het nationale park is één van 's werelds beste plekken om de big five te spotten. Als is Kruger volgens ons maar één onderdeel van een reis door het noordoosten van Zuid-Afrika. We nemen u vervolgens ook mee langs de Panoramaroute, dwars door eSwatini (Swaziland), door de moerassen van St. Lucia, langs Drakensbergen en via de Sani Pass tot in onbekende Lesotho. Onze rondreis gaat van de ene natuurpracht naar de andere, u komt ogen en oren tekort tijdens de roadtrip. Vanaf Johannesburg trekt u in een lus doorheen dit deel van het land.

Vanuit Johannesburg trekt u meteen noordwaarts naar de Panoramaroute. Deze route is de verzamelnaam van prachtige watervallen, rotsformaties en uitkijkpunten op en langs de Blyde River. De canyon moet slechts de Grand Canyon (VS) en Fish River Canyon (Namibië) laten voorgaan qua grootte. Een dag in het spoor van de rivier voert u van de ene stop naar de andere, steeds weer een ander panorama verzekerd. 

Vanaf Blyde River staat u snel in Kruger NP. Het nationale park in de uithoek van Zuid-Afrika is wereldwijd bekend als één van de beste wildparken ter wereld met een veelvoud aan fauna: de 'big five' (leeuw, buffel, luipaard, neushoorn en olifant), maar ook krokodillen, impala's, zebra's, bavianen en een resem vogelsoorten passeren wellicht de revue. U rijdt met de eigen huurauto door het Krugerpark of u verblijft in één van de private parken / concessies aan de rand van Kruger. U geniet er van alle comfort in één van de prachtige lodges en laat u twee keer per dag meevoeren op een game drive. De beste manier om het park te ontdekken is in een 4x4 met een ranger, zo ontdekt u het wildlife vanop de eerste rij. 

Verder zuidwaarts: een rit dwars doorheen onbekend Swaziland (tegenwoordig eSwatini) voert naar een gans ander stuk van Zuid-Afrika: de provincie Kwazulu-Natal. Met zicht op de Indische Oceaan krijgt u een compleet andere fauna en flora te zien. De droge en uitgestrekte savanne maakt plaats voor groene, vochtige wetlands met meren, mangrove en de beukende oceaan. U gaat er in de eerste plaats op zoek naar nijlpaarden en krokodillen. 

Terug het binnenland in, brengen we u naar Drakensbergen. Het nationale park rond de bergketen bevindt zich op de grens met buurland Lesotho. Enerzijds kan u via de Sani Pass richting Lesotho, een afgesloten land waar de buitenwereld weinig van te zien krijgt. Een dagtrip naar het land geeft u alvast een eerste impressie van zijn bewoners en gebruiken. Anderzijds is er het prachtige nationale park zelf: u trekt vanuit de Zuidelijk Drakensbergen naar de Noordelijk Drakensbergen, een roadtrip langs bergpassen, rotsen, grotten en hooglanden. Een route die niet snel gaat vervelen ...

Vanaf Drakensbergen onderneemt u de laatste rit naar Johannesburg, vanwaar u terugvliegt naar huis. 

Contacteer
Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

In een notendop

aantal dagen17 aantal overnachtingen14 Beste reisperiode april, mei, juni, juli, augustus, september Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Kamer + ontbijt; in de lodges in Kruger en St. Lucia geniet u van vol pension (alle maaltijden).

ervaring rondreis met de wagen (selfdrive), safari, natuurreis Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Van de ene verbazing in de andere

Zuid-Afrika, Mozambique

Namibië herontdekken

Namibië

Wildlife & Waterfalls

Botswana, Zambia, Zimbabwe

Onze reizen

Botswana Deluxe

Botswana, Zambia, Zimbabwe

Tanzania Deluxe

Tanzania

Colours of Madagascar

Madagaskar

Deel via mail!