«Puur en authenitiek, rauw en onversneden»

Off the beaten track: op zoek naar lokale stammen

Surma, Hamar, Menit, Karo, Dassanech, Elmolo, Turkana, Borena, ... zijn de namen van lokale, inheemse volkeren uit buurlanden Ethiopië en Kenia. Ze leven nog puur en tonen zo een authentiek, maar ook erg ruw en hard stukje van beide landen. Op deze reis nemen we u mee naar elk van deze volkeren om u een zo volledig mogelijk beeld te geven van hun lokale culturen en gewoonten.
De reis voert van Addis Ababa, via Omo River en Turkana naar buurland Kenia, langs een nieuwe, recent geopende toegangsweg tussen beide landen. Tussen de verschillende culturele bezoeken door, nemen we u ook mee naar eindeloze meren, de Rift Valley, kraters en groene nationale parken. Met andere woorden: cultuur en wildlife vallen probleemloos te combineren op een spectaculaire rondreis die de zuidwestelijke hoek van Ethiopië met het noorden van Kenia combineert. 

Opgelet: dit betreft een heel zware, intensieve reis met een minimum aan comfort onderweg. 

 

Starten en eindigen doet u in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba (rechtstreeks aanvliegbaar vanaf Brussel), vanwaar u een lus in tegenwijzerzin maakt door enerzijds het zuidwesten van Ethiopië en anderzijds het noorden van buurland Kenia. Overnachten doet u in de meeste gevallen in basic kampeersites en route

Via de Kaffa-regio gaat u naar de koffieplantages van Bonga en ontmoet u als eerste de Dizi, Menit en Surma. Die laatste staan bekend om hun schotellippen (vrouwen) en angst aanjagende schilderingen op het lichaam (mannen). We proberen de 'donga', het traditionele stokvechten van de stam, te spotten. 

Langs de kleurrijke Karo gaat u naar de Hamar-stam. Met wat geluk lopen we langs enkele traditionele ceremonies zoals de Evangadi-dans en het stierrijden. Dat laatste dient als kenmerk van de overgang van jongen naar man. Deze begint met een dans van de vrouwelijke verwanten, gevolgd door zweepslagen als teken van steun en vertrouwen. De littekens geven een blijvende herinnering aan die personen waarop ze later, in tijden van nood, kunnen op terugvallen. Het stierrijden is de volgende fase in dit overgangsritueel. De Hamar zijn bekend om deze en andere bijzondere tradities.

Met de Dassanech gaat het vervolgens naar de oevers van Omo River en Sibiloi National Park, waarmee we zijn aangekomen bij Turkana Lake. Deze plek is vooral bekend als corridor voor wild én als belangrijke vindplaats voor allerhande fossielen. Het meer Turkana is dan weer het grootste woestijnmeer ter wereld. Het is de habitat van de Nijlkrokodil, maar ook van de gazelle, zebra, oryx en giraf. 

De grens over dan naar Kenia, waar u kennis maakt met de Borenastam en de krater van El Sod. Terug in Ethiopië loopt u nog langs enkele meren van de Rift Valley en eindigt u bij Langano Lake. In Addis Abeba eindigt een avontuurlijke twee weken puur Afrika. 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen16 aantal overnachtingen14 Beste reisperiode januari, februari, maart, juli, augustus, september, oktober, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag voorwaarden

Deze reis omvat overnachtingen op kampsites (overnachten in de slaapzak in een tent) en is ook qua route / indrukken / temperatuur/ reistempo niet te onderschatten. Reken op een hoge intensiteit van reis en een erg basic comfort. Zin voor avontuur is met andere woorden een vereiste!

Maaltijden

Vol pension

ervaring begeleide rondreis, safari, natuurreis, cultuurtrip, bijzondere ervaring Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • Deze reis kan gecombineerd worden met een rondreis naar het noorden van het land als u over meer tijd beschikt.
  • U kan ook participeren in een groepsreis met internationaal gezelschap. 

Onze reizen

Klassieke route (noorden)

Ethiopië

Land van contrasten

Oeganda

Tanzania Deluxe

Tanzania

Deel via mail!