«De reis was fantastisch! Prachtige natuur, super lodges, heel veel dieren gespot, lekker eten, ... Namibië staat zeker bovenaan in ons favorietenlijstje. (F.P., Grimbergen)»

Namibië Deluxe

Deze reis voert u vanaf de Namibische hoofdstad langs Okonjima, Etosha, Damaraland, Swakopmund en Sossusvlei terug naar Windhoek. Een lusje doorheen dit prachtige land laat u kennismaken met de prachtige nationale parken met wildlife, woestijn, zoutpannen, rotslandschappen, ... waarvoor Namibië bekend staat. Uw overnachtingsplaatsen en route zijn niet zomaar gekozen: stuk voor stuk zijn het luxelodges- en hotels met grote charme en elegantie, grote intimiteit en eigenheid. U verblijft in het beste wat Namibië te bieden heeft, daar kan u op aan. Zo kunt u in alle luxe en comfort genieten van de prachtige, diverse omgeving en de rijke dierenpracht in het land. 

Namibië binnenkomen en uitgaan doet u steevast via Windhoek, de hoofdstad van het land. Een kleine stad, centraal gelegen in het land. Het wordt het startpunt van een rondje Namibië: we gaan in tegenwijzerzin doorheen het land: van Etosha naar Damaraland en van Swakopmund richting Namibwoestijn. 

Eerste grote stop is het Etosha NP: we laten u logeren in het oosten van het park (Onguma Private Reserve) en gaan dan dwars door het park tot aan de zuidelijke poort (Ongava Private Reserve). Etosha National Park is een gebied van zo'n 22.000km². Om u een idee te geven: dat is haast twee keer zo groot als de oppervlakte van Vlaanderen. Daarmee is het ook één van de grootste nationale parken in Afrika. Een immens gebied dus, bestaande uit woestijn, savanne en bosland. Zo'n 114 soorten zoogdieren vinden hier hun thuis, onder wie sommigen zeldzaam of bedreigd. Denk maar aan de impala of de zwarte neushoorn. De olifanten in het park behoren dan weer tot de grootsten van Afrika, sommigen tot 4 meter aan de schouder. Vanaf Etosha trekt u door Damaraland, een ruwe woestijnregio met rotsen en bergen, naar het gezellige kustplaatsje Swakopmund. 

Zuidelijkste punt op onze route is Sossusvlei. Het is de naam van een smalle vallei, één van de vier valleien in de grote zandduinen van de Namibwoestijn. Eigenlijk gaat het om een kleipan, ontstaan door een rivier die door de woestijn stroomt zo om de 5 à 10 jaar. Zichtbaar is het water niet, het verdwijnt tussen de duinen van de vlei. Maar het creëert wel een onaards tafereel: u ziet hoge, rode zandduinen rond een soort uitgestorven 'zandzee'. Midden in die zandzee staan nog enkele, zo lijkt het toch, dode stronken overeind. Dat deze bomen het volhouden, heeft puur te maken met een ondergrondse stroom (Tsauchab) die zachtjes in de klei zinkt en de bomen in leven houdt. We laten u verblijven in twee prachtige resorts in en rond Sussusvlei, in de Namib Desert alvorens de terugtocht naar Windhoek in te zetten.  

Contacteer

In een notendop

aantal dagen15 aantal overnachtingen12 Beste reisperiode maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag voorwaarden

Reist u met kinderen onder 18 naar Namibië? Gelieve dan aandachtig volgende info door te nemen. 

Maaltijden

Vol pension (uitz. Windhoek + Swakopmund: kamer + ontbijt)

ervaring rondreis met de wagen (selfdrive), safari, natuurreis, huwelijksreis Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Namibië herontdekken

Namibië

Baie skoon Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Van de ene verbazing in de andere

Zuid-Afrika, Mozambique

Onze reizen

Tuinroute & Kaapstad

Zuid-Afrika

Land van contrasten

Oeganda

Tanzania Deluxe

Tanzania

Deel via mail!