«Veel superlatieven! Ik wil jullie feliciteren omdat jullie zeer goed begrepen hebben welk type reizigers wij zijn en dat op een fantastische manier ingevuld hebben! (F.B., Damme)»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Luang Prabang (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Luang Prabang. 
Overnachting aan boord.

Dag 2 Luang Prabang (/)

Bij aankomst verwelkoming en assistentie bij de visaprocedure. Transfer naar het hotel. Vrije middag.
Overnachting in Luang Prabang. 

Dag 3 Luang Prabang - Pak Ou - Luang Prabang (O/L)

Voormiddag: begeleid bezoek voormalige Koninklijke Paleis (nationaal museum) en beklimming Mount Phousi voor een breedbeeld over de stad. Vervolg Wat Xieng Thong, één van de oudste en meest heilige tempels van het land. Afsluiten in het Traditional Arts & Ethnology Centre om meer te leren over de ethnische groepen in Laos. Transfer naar de pier voor vertrek boottocht. Picnicklunch aan boord. Aanmeren bij Pak Ou Caves, de grotten met duizenden boeddhabeelden met bladgoud bedekt. Na bezoek boottocht terug naar de stad. Vrijblijvend bezoek aan de gezellige avondmarkt  in de straten van Luang Prabang.
Overnachting in Luang Prabang.

Dag 4 Luang Prabang - Kuang Si - Luang Prabang (O/D)

Vroeg opstaan voor het bijwonen van de ochtendllijke tocht (voor zonsopgang) van de tientallen monniken die in oranje gewaden blootvoets door de stad wandelen voor aalmoezen; een dagelijks terugkerend en erg symbolisch geladen ritueel in de stad. Vervolg naar het platteland rond de stad. Bezoek Kuang Si Falls (vòòr de drukte) met korte hiking en uitgebreide picknick ter plaatse. Bezoek opvangcentrum beren en laatste stop bij het Kuang Si Butterfly Park. Terugkeer naar hotel en vrije middag. 's Avonds ontmoet u prins Nithakhong Somsanith en woont u een traditionele Laotiaanse baci-ceremonie bij. Diner in het prachtige Manda De Laos Restaurant. 
Overnachting in Luang Prabang.  

Dag 5 Luang Prabang (O/L)

Transfer naar het Manda Lao Elephant Camp. Bij aankomst duiding bij het programma van de dag en het omgaan met olifanten. Korte introductie bij de dieren, voederen en bijwonen baden van de dieren. Trekking naast de olifanten door de omgeving van het kamp. (Het is niet toegestaan met de dieren mee te baden, enkel de mahouts doen dit. Ook het berijden van de dieren is op elk moment  verboden). Bij terugkomst, lokale lunch en terugrit naar Luang Prabang. Vrije middag. 
Overnachting in Luang Prabang. 

Dag 6 Luang Prabang - Muang La (O/L/D)

Rit noordwaarts naar Oudomxay, het groene en bergachtige noorden van het land. Lunch en route in een lokaal restaurant. Vervolg naar Muang La Resort. Vrije middag, genieten van de natuurlijke hot spring en spa in het resort. Diner in het hotel. 
Overnachting in Muang La. 

Dag 7 Muang La (O/L/D)

Wandeldag in de prachtige setting rond Muang La langs verschillende (onaangetaste) dorpen in de buurt. Bezoek aan Ikho (thuisbasis van de Akha-stam), een ethnische groep. Picknicklunch en route. Vervolg naar het Hmong-dorp Ban Tauser. Terugkeer naar het resort. 
Overnachting in Muang La. 

Dag 8 Muang La - Oudomxai - Vientiane (O)

Vrije ochtend in het resort. Transfer naar Oudomxai Airport voor een binnenlandse vlucht naar Vientiane. Bij aankomst transfer naar uw hotel. Namiddag: begeleide citytour in de Laotiaanse hoofdstad met bezoek That Luang, Patuxay Monument, Chao Anou Park en de nachtmarkt. 
Overnachting in Vientiane. 

Dag 9 Vientiane - Pakse - Champassak (O/L)

Transfer naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Pakse. Bij aankomst transfer naar een lokaal restaurant voor de lunch. Namiddagbezoek aan Wat Phou, een pre-Angkoriaanse tempel tussen de rijstvelden. Transfer naar Champassak, zonsondergang boven de Mekong. 
Overnachting in Champassak. 

Dag 10 Champassak - 4000 Islands - Champassak (O/L/D)

Volledige dag verkenning van Si Pan Don (4000 Islands), een waterrijke regio van de Mekong met duizenden kleine eilanden. Rit naar Ban Nakasang, gevolgd door een boottocht naar Done Khone (tijd om de Irrawaddy-dolfijn te spotten). Verkenning per tuktuk of fiets van het eiland met bezoek Lippi Falls. Lunch in een lokaal restaurant. Terugkeer naar Champassak. 
Overnachting in Champassak.

Dag 11 Champassak - Pakse- Siem Reap (O/D)

U verlaat vandaag Laos. Transfer naar Pakse en lokale vlucht naar Siem Reap in het naburige Cambodja. Bij aankomst transfer naar uw hotel. Vrije middag. 's Avonds duidt een archeoloog u de waarde van een site als Angkor Wat. Diner in het verfijnde Embassy Restaurant met de 'Kimsan Twins' als chef-kok. 
Overnachting in Siem Reap. 

Dag 12 Siem Reap (O/L)

Vroege verkenning van Angkor Wat, het symbool van Cambodja.Verkenning Angkor Wat en Srah Srang Baray. Private helikoptertocht boven de site en vlucht naar Preah Vihear. Bezoek Preah Vihear-tempel. Vervolg vlucht naar de minder bekende Koh Ker-tempel. Lunch met champagne tussen de tempelruïnes. Terugkeer per heli naar Siem Reap. Vrije middag. 's Avonds bijwonen Phare, een hedendaags Cambodjaans circus bestaande uit theater, muziek, dans, acrobatie, ... 
Overnachting in Siem Reap. 

Dag 13 Siem Reap (O/L)

Verkenning lokale dorpen Phnom Kulen, geboorteplaats van het Khmer-rijk. Luxueuze picknick bij de rivier. Namiddag: rit achterop een motorfiets langs junglewegen en door het Cambodjaanse platteland. Sunset cocktail met zicht op de rijstvelden. 
Overnachting in Siem Reap. 

Dag 14 Siem Reap (O/D)

Vroege ochtend: verdere verkenning van de tempelcomplexen per tuktuk. Bezoek Ta Prohm en Bayon-tempel. Vervolg per quad naar de Chau Srei Vibol-tempel. Namiddag: boottocht met versnaperingen op Tonle Sap-meer langs zijn drijvende dorpen. Terugkeer naar hotel. Luxueus diner als afsluiter van uw trip. 
Overnachting in Siem Reap. 

Dag 15 Siem Reap - Brussel (O)

Voormiddag: bezoek atelier van een lokaal kunstenaar. Vrije middag. Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts.
Terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 16).

Contacteer

Onze reisverhalen

Indochina deel 2

Laos

Langs de highlights en onbetreden paden van Laos en Cambodja

Cambodja, Laos

Aman in Indochina

Cambodja, Laos, Vietnam

Onze reizen

Puur China: Yunnan

China

3x Cambodja

Cambodja

Van Peking tot Ulaanbaatar

Mongolië, China

Deel via mail!