«Veel superlatieven! Ik wil jullie feliciteren omdat jullie zeer goed begrepen hebben welk type reizigers wij zijn en dat op een fantastische manier ingevuld hebben! (F.B., Damme)»

Proeven van Laos en Cambodja

Laos heeft prachtige troeven: kleinschalig en onontdekt, een rijke natuur en cultuur, intrigerend, gastvrij, ... In deze reis combineren we de hoogtepunten van het land: gemoedelijke Luang Prabang en omgeving, natuurpracht van Muang La in het noorden, hoofdstad Vientiane en de 4000 Islands bij Champassak. Daarna maakt u de doorsteek naar Cambodja's trots. Siem Reap, bekend voor de tempelcomplexen van Angkor Wat, is beslist een hoogtepunt als afsluiter van twee weken Azië. 

Start is het knusse Luang Prabang, een gemoedelijke stad waar u zich meteen op uw gemak voelt. Niets moet, alles gaat op een gezapig tempo, erg bevattelijk allemaal. Maar toch heeft de stad aardig wat te bieden: het koninklijk paleis, de machtige Mekong, de ochtendlijke tocht van de jonge monniken in het straatbeeld, verschillende koloniale gebouwen (vaak omgeturnd tot luxehotels), tientallen tempels, de Phousi-heuvel met zicht over de stad én ook een selectie toprestaurants; dat allemaal in een erg compacte stad en omringd door groen. Buiten het stadscentrum ontdekt u de Pak Ou Caves, een grotcomplex met duizenden boeddhabeeldjes in allerlei maten (per longtailboot over de Mekong) en Kuang Si Falls, prachtige natuurlijke turquoise baden. We nodigen u tijdens uw verblijf in Luang Prabang tot slot ook uit voor het bijwonen van een baci-ceremonie, een  bezoek aan een olifantenkamp, een koninklijke visite en een klassevol diner. 

Vanuit de stad nemen we u op sleeptouw noordwaarts naar het pure, ruwe Laos: de onbekende Oudomxay-provincie. Het noorden van Laos is groen en bergachtig, met rijstvelden en plantages, slaperige dorpjes tegen de heuveltoppen of in de vallei en unieke volksstammen middenin de jungle. 'Unspoiled nature' pur sang hier. U verblijft er in Muang La Resort, een luxeresort in een verbluffende setting. Genieten, ontspannen en ook op verkenning in de omgeving worden uw deel hier. 

Van noord naar zuid dan: Vientiane is de hoofdstad van het land, maar een betrekkelijk kleine, onbekende stad. Een halve dag geeft de tijd alles te ontdekken en even uit te blazen halverwege de reis. Want u trekt als laatste Laotiaanse bestemming naar de Wat Phou-tempel en de 4000 Islands bij Champassak in het zuiden van het land. Deze laatste regio is een soort binnendelta met duizenden eilanden, tal van stromen én de Irrawaddy-dolfijn om voor uit te kijken.

Vanuit Laos reist u nog de grens over naar Cambodja, want zo dicht bij Angkor Wat zijn en toch links laten liggen, zou zonde zijn. De trots van Cambodja wordt het orgelpunt van uw reis door dit deel van Azië. In Siem Reap bezorgen we u een exclusieve verkenning van alle hoogtepunten van het tempelcomplex (Angkor Wat, Bayon, Ta Prohm, ... kunnen niet ontbreken) en zijn omgeving met enkele unieke, exclusieve activiteiten: een helikoptertocht naar Preah Vihear, het bijwonen van een unieke circusvoorstelling, een champagnelunch tussen de tempelruïnes, achterop een motorfiets door het platteland hollen, een boottocht op Tonle Sap-meer, ... Beter wordt het niet!

Contacteer

In een notendop

aantal dagen16 aantal overnachtingen13 Beste reisperiode januari, februari, maart, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring begeleide rondreis, natuurreis, cultuurtrip, cruise/ reis deels met boot Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Als extensie op deze reis kan u ook nog naar Phnom Penh reizen en eindigen met een strandverblijf in Sihanoukville / Keb / Song Saa. Zie ook onze voorbeeldreis 3x Cambodja
  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Indochina deel 1

Vietnam

Indochina deel 2

Laos

Indochina deel 3

Cambodja

Onze reizen

10x Honeymoon in Cambodja

Cambodja

Thailand bekoort

Thailand

De Chinese Muur van bovenaf

China

Deel via mail!