Cambodja, Laos, Vietnam

Aman in Indochina

Indochina is de verzamelnaam van drie Aziatische landen die destijds allen door Frankrijk werden gekoloniseerd: Laos, Cambodja en Vietnam. Ik kreeg de kans het trio landen te bezoeken op een heel stijlvolle manier. In elk van deze drie landen ligt immers een Amanhotel. Wie al een Aman aandeed, zal het met me eens zijn: elk van de zorgvuldig geselecteerde Amanhotels (waar ook ter wereld) staat voor luxe, elegantie, eenvoud en een plek met een verhaal.

Amantaka - Luang Prabang (Laos)

Mijn eerste stop is Amantaka, in het noorden van Laos. Dit land heeft de weinig eervole titel het meest gebombardeerde land in de wereldgeschiedenis te zijn. Maar is, wees maar zeker, ook dat van de eeuwige gastvrijheid, glimlach en eenvoud.  Laos is nog niet door de grote horden toeristen ontdekt, maar heeft daar (meen ik) alle troeven voor in huis: de bevolking is warm van hart, de natuur overweldigend en de sfeer erg gemoedelijk. Het toerisme lonkt, maar voorlopig is het hier nog heerlijk ‘gewoon’, heerlijk à l'aise. Luang Prabang, dé trekpleister van het land, is in zijn geheel UNESCO-erfgoed en de culturele hoofdstad van het land. Al voelt de stad eerder aan als een dorp door zijn kleinschaligheid. De stad ligt tussen de machtige Mekong en groene bergen ingeduwd, diep in het Aziatische binnenland en is een compacte verzameling van marktjes, koloniale architectuur en rijkelijk versierde tempels tegen een groene achtergrond. Het Amanhotel, gehuisvest in een voormalig Frans hospitaal, ligt pal in het centrum, waardoor ik de stad makkelijk te voet of per fiets kon verkennen. Hier word ik volledig 'zen’. Daar helpen het ruime zwembad, de spa, fitness en het à la carte restaurant wel een aardig handje in, moet ik toegeven. De kamers die rond een open binnentuin zijn gelegen, voelen ruim aan, zijn voorzien van alle comfort en toch met het nodige respect voor hun verleden ingericht. Handig om weten: de pick-up vanaf de luchthaven is gratis als u in Amantaka verblijft!
Net buiten Luang Prabang zijn er een Mekongcruise naar de nabijgelegen Pak Ou-grotten en Kuang Si-watervallen, een dagtrekking, tocht per kajak, …mogelijk.

Amansara - Siem Reap (Cambodja)

Mijn tweede halte ligt om de hoek van Cambodja’s must-see Angkor Wat. Vlakbij de site, in het toeristische Siem Reap ligt Amansara, de Cambodjaanse residentie van de Amanketen. Amansara was ooit de gastenvilla van koning Sihanouk; de royale sfeer lijkt dan ook nooit veraf. Aman slaagt er ook hier in ‘een plek met een verhaal’ te vinden. Ik neem, maar al te graag, mijn intrek in één van de 24 stijlvolle, modern ingerichte suites rond de perfect afgemeten binnentuin. Hier zijn de kamers een stuk kleiner, moderner en minimalistischer, maar minstens even stijlvol en luxueus. Om toch ietwat aan de drukte én de loden hitte van het land in het regenseizoen te ontsnappen; trekken we elke ochtend vroeg richting Angkor Wat. Angkor Wat is een verzameling van duizenden tempels die dateren uit de 10e en 11e eeuw en zowel hindoeïstisch als boeddhistisch van oorsprong zijn. Ik val er van de ene verbazing in de andere. Angkor Wat is de bekendste, al kan Ta Prohm (de tempel die door bomen overwoekerd wordt) me meer bekoren. Iedereen moet deze site ooit eens gezien hebben!

Amanoi - Vinh Hy (Vietnam)

Amanoi, in Vinh Hy Bay, is mijn laatste stop in het trio Indochina. Om dit hotel te bereiken, ben ik even onderweg. Maar daar staat complete rust tegenover. Amanoi profileert zich als een stijvol strandresort, de ideale plek om een rondreis door Vietnam (of bij uitbreiding Indochina) af te sluiten. Heerlijk tafelen, zonnebaden, yoga beoefenen, genieten van een deugddoende massage (kan ik persoonlijk heel hard aanbevelen!), … In Amanoi is ontspannen heel erg eenvoudig! Vanaf het hotel kan u anderzijds ook genieten van een zeil-, snorkel- of kajaknamiddag; actief kan dus ook! Het hotel ligt in een nationaal park; d.w.z. de villa’s liggen mooi en bijna onopvallend geplaatst op de snel opeenvolgende groene heuvels. Aan het einde van die heuvels ligt de Oostzee, die uitnodigt om te pootjebaden. Mijn weekje verre Oosten afsluiten doen we hier stijlvol met een dineetje op een privéstrand bij zonsondergang; toegegeven idyllischer wordt het niet!

De drie landen vallen onder de noemer 'Indochina', maar zijn eigenlijk helemaal verschillend van elkaar. Mijn eerste indruk: Vietnam voelt vaak hectisch en chaotisch aan, maar is tegelijk onmisbaar als vakantiebestemming. Laos ervoer ik als een nog geheim stukje Azië, het dorpsgevoel pur sang. En Cambodja's Angkor Wat is (without a doubt) een toeristische must-see die u niet mag missen. Als één van de Amanhotels u daarbij kan vergezellen, dan raad ik het u zeker aan!


Interesse in een reis naar één of meerdere van deze bestemmingen? Ik help u graag verder!
Sam


Contacteer %s

In beeld

Indochina_reisverslag_Sam_3Indochina_reisverslag_Sam_2Indochina_reisverslag_Sam_34Indochina_reisverslag_Sam_5Indochina_reisverslag_Sam_7Indochina_reisverslag_Sam_8Indochina_reisverslag_Sam_1Indochina_reisverslag_Sam_4Indochina_reisverslag_Sam_12Indochina_reisverslag_Sam_35Indochina_reisverslag_Sam_9Indochina_reisverslag_Sam_18Indochina_reisverslag_Sam_10Indochina_reisverslag_Sam_6Indochina_reisverslag_Sam_15Indochina_reisverslag_Sam_11Indochina_reisverslag_Sam_14Indochina_reisverslag_Sam_42Indochina_reisverslag_Sam_17Indochina_reisverslag_Sam_16Indochina_reisverslag_Sam_13Indochina_reisverslag_Sam_19Indochina_reisverslag_Sam_26Indochina_reisverslag_Sam_40Indochina_reisverslag_Sam_20Indochina_reisverslag_Sam_21Indochina_reisverslag_Sam_36Indochina_reisverslag_Sam_22Indochina_reisverslag_Sam_24Indochina_reisverslag_Sam_23Indochina_reisverslag_Sam_37Indochina_reisverslag_Sam_27Indochina_reisverslag_Sam_33Indochina_reisverslag_Sam_29Indochina_reisverslag_Sam_32Indochina_reisverslag_Sam_31Indochina_reisverslag_Sam_30Indochina_reisverslag_Sam_28Indochina_reisverslag_Sam_38Indochina_reisverslag_Sam_39Indochina_reisverslag_Sam_41Indochina_reisverslag_Sam_44

Onze reisverhalen

Futurisme versus spiritualiteit

Singapore, Indonesië

Mystiek Myanmar

Myanmar

Indochina deel 3

Cambodja

Onze reizen

10x Honeymoon in Cambodja

Cambodja

Thailand bekoort

Thailand

Van Peking tot Ulaanbaatar

Mongolië, China

Deel via mail!