«Korte update: alles goed verlopen. Alle kamers, transfers, ... Nogmaals dank voor uw hulp! (T.T., Kortemark)»

Thailand bekoort

"Het beste van Thailand" had ook nog als titel voor deze voorbeeldreis kunnen dienen. Ze combineert immers alle verschillende aspecten van het land: de hectiek van wereldstad Bangkok, de rijke culturele schatten van Chiang Rai en Chiang Mai, het rurale en authentieke van Noord-Thailand en het strandleven op Phuket. Vanop een rooftopbar in de hoofdstad tot een strandstoel op de Phi Phi-eilanden en van het olifantenkamp in het noorden tot de drijvende markten in Bangkok; deze reis is gevarieerd!

Bangkok leeft als geen ander. De stad bruist en houdt nooit op. Wat Arun en het Koninklijke Paleis zijn must-sees, maar ook een boottocht op de klongs van de stad mag u niet missen. En een dag afsluiten doet u hier in één van de rooftopbars, uitkijkend over de metropool Bangkok, want vooral 's avonds komt de stad tot leven. We laten u kennismaken met al wat de stad te bieden heeft: zijn spirituele en culturele hoogtepunten, de Chao Phraya-rivier als levensader,  het 'off-the-beaten track' Bangkok in één van de buitenwijken van de stad en ook zijn nachtleven. Ten volle de stad in zich opnemen, is uw eerste opdracht bij aankomst in Thailand. 

Maar er is uiteraard meer Thailand dan enkel de stad: we gaan naar het noorden, een stuk van het land ingeklemd tussen Myanmar en Laos. Dit is nog vrij authentiek Thailand met onder meer de Akha-bergstam die u verwelkomt en zich graag toont aan geïnteresseerde bezoekers. Vanuit Chiang Rai reist u in een lus naar Chiang Mai, met tussenstops in het rurale Nan en Phrae. Dit traject voert u door het groene noorden en langs kleine nederzettingen en lokaal leven. We geven de kans bij locals zelf aan te kloppen om er een inkijk te nemen in hun dagelijkse doen en laten, om er met hen te koken en 'local Thai food' te proeven. In Chiang Mai kan u uiteraard de culturele hoogtepunten niet overslaan én we trekken een dag erop uit naar het Elephant Discovery Camp om een dagje heel dichtbij de olifanten te staan. U kan met de olifanten baden en wandelen, hen voederen, ...

Thailand wordt natuurlijk ook geassocieerd met strand en ontspanning, met Koh Samui en Phuket, met Krabi en Phi Phi. Dus we trekken tot slot naar het zuiden, richting Phuket. Met een aantal dagjes strand, is het heerlijk nagenieten van twee weken divers Thailand. Vanuit Phuket keert u terug huiswaarts. 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen15 aantal overnachtingen13 Beste reisperiode januari, februari, maart, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring begeleide rondreis, citytrip, cultuurtrip, strandverblijf Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Indochina deel 1

Vietnam

Mystiek Myanmar

Myanmar

Indochina deel 2

Laos

Onze reizen

Van Peking tot Ulaanbaatar

Mongolië, China

De Chinese Muur van bovenaf

China

Proeven van Laos en Cambodja

Cambodja, Laos

Deel via mail!