«Wij zijn thuisgekomen van een prachtige reis! We hebben er allen van genoten! (K.D., Wondelgem)»

Op ontdekking in Noord-en Centraal-Vietnam

Een reis door het noorden en centrale deel van Vietnam start in Hanoi, de hoofdstad van het land. Het is niet alleen een boeiende, culinaire stad om een reis door het land te starten, maar geeft ook de mogelijkheid de bekende Halong Bay te verkennen. We nemen u verder ook graag mee naar het nog vrij ongerepte noordelijke platteland rond Sapa voor een 'local touch'. De nachttrein brengt u erheen. Volgende stops: de keizerlijke stad Hue en eindpunt van uw reis Hoi An, een charmante handelsplaats van weleer. 

Hanoi, de Vietnamese hoofdstad, heeft heel wat culinaire troeven enerzijds en aardig wat culturele hoogtepunten anderzijds. Denk aan de citadel, het Ba Dinh-plein en Hanois oude wijk. Het is een eerste kennismaking met de interessante bestemming Vietnam. 

Vanaf Hanoi voeren we u naar het platteland rond de stad. Ky Son ligt in de vallei van Tonkin, een landelijke omgeving. U verblijft er in een home stay bij de locals, stopt voor een kopje thee, kan gaan fietsen tussen de boerderijen en zelfs een handje toesteken. Nog meer 'off the beaten track' is het Hoang Lien NP met zijn watervallen, hoge bergen en diepe valleien een prachtig decor. De weg voert verder naar Sapa en de Red Dao-minderheid. De nachttrein voert u terug naar de 'hustle and bustle' van Hanoi. 

Niet te missen is een uitstap naar Halong Bay, een baai met duizenden eilanden en monolieten van kalksteen die rijzig uit het water opduiken. Voor een uitgebreide verkenning ervan, nemen we u mee op een driedaagse cruise met  tal van activiteiten: u kan zwemmen in de baai, kajakken, een kookworkshop volgen, genieten van de spa, ... En uiteraard hoort ook heerlijk eten tot het programma!

Vanaf Hanoi vliegt u terug naar Hue, vroegere thuis van de keizerlijke familie. Verder vormen ook de Thien Mu Pagode en de tombe van Minh Mang tot de bezienswaardigheden. Vlakbij ligt het platteland, waar we u kort kennis mee laten maken. 

Eindpunt van de reis is het geografische middelpunt van Vietnam, daar waar noord en zuid geografisch (en psychologisch) elkaar ontmoeten: Hoi An. De stad was eeuwen lang een belangrijke handelspoort. Die verschillende invloeden zijn zichtbaar in de architectuur van de stad en geven de stad vandaag een aparte charme. In Hoi An plannen we nog een vespatocht door het platteland en een dagtrip naar de Centraal-Vietnamese hooglanden. Vanaf Hoi An/ Da Nang keert u huiswaarts.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen17 aantal overnachtingen14 Beste reisperiode januari, februari, maart, april Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring begeleide rondreis, citytrip, natuurreis, cultuurtrip, cruise/ reis deels met boot Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Indochina deel 1

Vietnam

Futurisme versus spiritualiteit

Singapore, Indonesië

Langs de highlights en onbetreden paden van Laos en Cambodja

Cambodja, Laos

Onze reizen

Proeven van Laos en Cambodja

Cambodja, Laos

Een luxueus schiereiland

Singapore, Maleisië

3x Cambodja

Cambodja

Deel via mail!