«Qua cultuur heeft Cambodja ons enorm geboeid, heerlijk ongerept. We hebben met volle teugen genoten! (E.V.,Marke)»

3x Cambodja

Cambodja heeft meer dan drie troeven. Maar als wij de selectie moeten maken, komen we gemakkelijkheidshalve op drie. Noteer: de sites van Angkor Wat, een aantal nachten strand en de hoofdstad Phnom Penh.
Angkor Wat is een uniek complex van honderden tempels, sommigen wereldberoemd (Angkor Thom, Bayon), maar met ook heel wat volstrekt verlaten ruïnes. Het strand is dan weer een onbekender stukje Cambodja, de kust hier is nog onontdekt en telt heel wat fijne hotelletjes. Phnom Penh is een must-see als hoofdstad, maar ook omwille van zijn legubere kant: de Killing Fields en Tuol Sleng zijn niet meteen plaatsen om vrolijk van te worden, maar wel een verplicht stukje wereldgeschiedenis.

3 keer Cambodja, 3 keer totaal anders: Angkor Wat, Song Saa en Phnom Penh.

Eerst nemen we u mee naar de bekende sites van Angkor Wat, een enorm uitgestrekt complex van sites en ruïnes met hindoeïstische en boeddhistische stempel. Bij Angkor Wat denkt men vaak maar aan één enkele tempel, maar het gaat om een oneindig rijtje tempels: Bayon, Angkor Thom, Ta Prohm, ... Het maakt dat u al snel een paar dagen moet uittrekken wil u dit stukje wereldwonder echt leren kennen. Zo nemen we u 's morgens langs de achteringang mee naar Angkor Wat, zodat u helemaal alleen en in alle stilte van de zonsopgang boven de pagodes kan genieten. Of wat dacht u van een boottochtje op de wallen die de stad omringen, een lunch bij een lokale familie aan de rand van het complex, een verkenning van enkele minder gekende (of zelfs compleet vervallen) tempels? U verkent Angkor Wat zoveel mogelijk weg van de platgetreden paden. 

Een vlucht brengt u daarna naar Sihanoukville, aan de Cambodjaanse kust. Van hieruit reist u per boot naar het Song Saa-hotel, een hotel op een privé-eilandje voor de kust. In dit intieme, paradijselijke karakter komt u terug tot rust met alleen maar de zee, het eiland en uw luxueuze verblijf als afleiding. 

Eindigen doet u terug op het vasteland. De hoofdstad Phnom Penh is een vrij atypische hoofdstad, klein en compact. Al mag u de Killing Fields en het Tuol Sleng-museum niet missen. Het zijn twee tastbare herinneringen aan een beladen stukje nationale geschiedenis waarin de Rode Khmer de trieste hoofdrol spelen. De sites doen naar adem happen. 

Niet onbelangrijk detail: op elke locatie kiezen we voor u een tophotel uit. In Siem Reap verblijft u in het prachtige Phum Baitang, voor het strandverblijf kiezen we voor het Song Saa Private Island Resort en in Phnom Penh verblijft u in het statige Raffles Le Royal. 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen10 aantal overnachtingen8 Beste reisperiode januari, februari, maart, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring begeleide rondreis, cultuurtrip, strandverblijf Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

actie

Vanaf Siem Reap kan u ook een daguitstap maken naar het Tonle Sapmeer, een meer dat volgens het regenseizoen aanzwelt en terug inkrimpt. Een boottocht toont het meer en zijn drijvende huizen. Dit kan makkelijk worden ingepast als excursie.

Onze reisverhalen

Indochina deel 2

Laos

Mystiek Myanmar

Myanmar

Indochina deel 1

Vietnam

Onze reizen

Een luxueus schiereiland

Singapore, Maleisië

Thailand bekoort

Thailand

Proeven van Laos en Cambodja

Cambodja, Laos

Deel via mail!