«Het land met de meest gastvrije bevolking ter wereld»

Op zoek naar het oude Perzië

Iran wordt vaak het meest gastvrije land ter wereld genoemd, en wie zijn wij om dat tegen te spreken. Het enorme land is een nog onontdekte, weinig toeristische bestemming op een kruispunt van oude handelsroutes. Het is het land van een eeuwenoude beschaving, van Darius en Xerxes, van rijke cultuurschatten en verborgen parels. Met prachtige steden, schitterende Perzische tuinen, historische sites en levendige bazaars, ... Wist u trouwens dat het land immens veel UNESCO-sites heeft? En dus ook met een enorm gastvrij volk dat maar al te graag zijn Iran wil tonen aan de wereld. U voelt zich er meteen welkom ...

Tijdens deze reis ontdekt u het mooiste van Iran: prachtige steden en sites die herinneren aan de bloeiperiode van het Perzische Rijk. Het zijn plekken met Perzische toparchitectuur, weerspiegeld in authentieke paleizen en tempels, moskeeën en tuinen. 

Onze reis start in de hoofdstad van het land, Teheran. Het is niet de stad van de oude monumenten of historie, die komen later op de reis. Maar de stad toont wel het gezicht van het hedendaagse Iran. De stad telt ook tal van interessante musea met pronkstukken van weleer. Vanuit Teheran reist u zuidwaarts, via Kashan naar Isfahan. Isfahan is een echte parel: het Imamplein is een wonderlijke plek (niet alleen een immens groot plein, maar ook verbluffend mooi). Samen met de vele boogbruggen in de stad, vormt het misschien wel het hoogtepunt van de reis. 

Next: Yazd. Yazd is één van de oudste karavaansteden van Perzië. De stad dankt daaraan zijn rijkdom: pleinen, tempels, moskeeën, windtorens en tuinen sieren de stad. Vanuit Yazd rijdt u naar de laatste stad op de route: Shiraz. Maar niet zonder een tussenstop bij het graf van Cyrus de Grote in Pasargadae, een eeuwenoude koninklijke residentie. 

Shiraz moet het hebben van zijn traditionele bazaars, tombes en schrijnen. Het is de stad van de poëzie, met de tombe van Hafez, de beroemdste Perzische dichter. 
Nabij Shiraz liggen nog twee belangrijke sites die u niet mag missen: de prachtige Perzische architectuur in Persepolis enerzijds, wellicht één van de oudste steden ter wereld en bekend voor zijn basreliëfs en anderzijds de necropolis van Naqsh-e Rustam met de koningsgraven van Darius I en II.
Contacteer

In een notendop

aantal dagen12 aantal overnachtingen11 Beste reisperiode maart, april, mei, september, oktober, november Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Vol pension

ervaring begeleide rondreis, citytrip, cultuurtrip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Welcome to my country!

Iran

The sky is not always the limit

Verenigde Arabische Emiraten

Turkish Delight

Turkije

Onze reizen

Een onbekende wereld ontdekken ...

Saoedi-Arabië

Armenië: proeven van ...

Armenië

Een divers Turkije ontdekken

Turkije

Deel via mail!