«Eén van de meest onbekende bestemmingen ter wereld zet de deur op een kier!»

Een onbekende wereld ontdekken ...

Saoedi-Arabië zet de deuren open voor de buitenwereld. Het geeft de kans om het unieke land zelf te gaan ontdekken. Gezien de omvang van het land, de grote afstanden en diversiteit; kan u tijdens een rondreis slechts een fractie van het land zien en dient u de grote verplaatsingen te maken per binnenlandse vlucht. Onze rondreis focust op het hart van Arabië: een lus vanaf Jeddah naar Riyad en terug naar Jeddah. In een week krijgt u zo een eerste fijne kennismaking met het land.

Jeddah vormt het startpunt van uw reis. Gelegen aan de Rode Zee-kust is Jeddah een belangrijke havenstad én de toegang tot Mekka, de heilige stad van de Islam. U bezoekt er enkele hoogtepunten: de vismarkt, enkele typerende Ottomaanse huizen, de Corniche en het Khalil Art Museum. Verder naar Abha in de zuidwestelijke hoek van het land. U verkent Abha en de ruime streek, Asiri, met zijn traditionele oude dorpen en lokale gewoonten. 

Vervolg naar Riayd, de hoofdstad van het land. Riyad wordt een plaats van 'gathering' genoemd; de hoofdstad combineert geschiedenis, cultuur, shopping en entertainment. Opvallend zijn de Faysaliyah en Mamlaka Tower die uw herkenningspunt van de stad vormen. U bezoekt er het nationaal museum, Musmak Fort, Murabba Palace en de Dira Souq. 
Vanaf Riyad bereikt u Dirryyah, een Unesco-site die in de Arabische geschiedenis van groot belang is. Een rondleiding in de stad voert door de Tarifwijk met de verschillende familiehuizen, Ghusaibah (de eerste hoofdstad) en Buhairi met moskee en school. 

Via de oude stad Al Ula met de fotogenieke Elephant Rock keert u terug naar Jeddah, eindpunt van uw reis. 

Contacteer
Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië

In een notendop

aantal dagen9 aantal overnachtingen7 Beste reisperiode januari, februari, maart, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag voorwaarden

Een toeristenvisum is beschikbaar vanaf mei 2019 voor reizen vanaf oktober. Voor sommige evenementen is een e-visum mogelijk. Vraag ons meer info!

Maaltijden

Vol pension

ervaring begeleide rondreis, citytrip, natuurreis, cultuurtrip, bijzondere ervaring Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

The sky is not always the limit

Verenigde Arabische Emiraten

Contrast: Dubai vs. Oman

Oman, Verenigde Arabische Emiraten

Welcome to my country!

Iran

Onze reizen

Divers Oman

Oman, Verenigde Arabische Emiraten

Jordanië ontdekken

Jordanië

Klassieke route (noorden)

Ethiopië

Deel via mail!