«De hoogtepunten van Armenië»

Armenië: proeven van ...

Met onze kennismakingsreis leert u de hoogtepunten van Centraal-Armenië kennen. In een zesdaagse vakantie ontdekt u de culturele schatten van hoofdstad Yerevan, maar nemen we u ook mee naar de voet van Mount Ararat, Garni, Lake Sevan, Dilijan NP, Zvartnots en Etchmiadzin. Indien gewenst, kan u daarna de doorsteek maken naar buurland Georgië.

Een rondreis door het land kan niet zonder Yerevan, de Armeense hoofdstad. De stad bulkt van de bezienswaardigheden, allemaal culturele en historisch waardevolle sites. We voorzien een passage langs het Plein van de Republiek en de opera, het Victory Park met de imposante 'Moeder Armenië' en het niet te missen monument ter nagedachtenis van de Armeense genocide. U proeft de lokale sfeer op de food market met een glaasje lokaal legendarische Yerevan Brandy.

Als u de stad verlaat, maakt u kennis met het eindeloze Armeense platteland met contrastrijke landschappen en tal van religieuze sites. Doorheen de Araratvallei komt u bij Khor Virap aan de voet van de bijbelse berg. Samen met het Noravank-klooster toont het de bakermat van het Armeense christendom. Via de tempel van Garni trekt u naar het Geghard grotklooster (UNESCO), gehouwen uit de rotsen. Dilijan NP toont het prachtige noorden van het land, dit is één van de vier nationale parken in het land met een rijkdom aan fauna, flora en verschillende monumenten. Een korte of lange hike geeft een voorsmaakje. Lake Sevan, onze volgende stop, wordt de parel van Armenië genoemd, het is één van de grootste bergmeren ter wereld. Een bezoek aan het lokale klooster en een boottocht op het meer maken de dag compleet. Op uw laatste dag gaat het naar de religieuze hoofdstad van het land: Etchmiadzin met de gelijknamige kathedraal en de archeologische site van Zvartnots. Van hieruit keert u terug naar de hoofdstad voor een laatste sfeervolle avond in dit rijke land.

Trouwens: u kan Armenië niet verlaten zonder een bezoek aan een wijnboerderij, een homemade Armeense BBQ onder de fruitbomen, een zondagsmis in een lokale Armeense kerk en een avond Armeense folkloristische muziek. We nodigen u van harte uit om zo mee het lokale, dagelijkse leven van de Armeniërs te ervaren.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen7 aantal overnachtingen5 Beste reisperiode mei, juni, juli, augustus, september Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring begeleide rondreis, natuurreis, cultuurtrip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • U kan deze reis makkelijk combineren met buurland Georgië.

Onze reisverhalen

Turkish Delight

Turkije

Sint-Petersburg, stad van de Russische tsaren

Rusland

Welcome to my country!

Iran

Onze reizen

Een divers Turkije ontdekken

Turkije

Cultuur opsnuiven in Georgië

Georgië

Op zoek naar het oude Perzië

Iran

Deel via mail!