«Het land met de meest gastvrije bevolking ter wereld»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Teheran (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Teheran. Bij aankomst transfer naar uw hotel. 
Overnachting in Teheran. 

Dag 2 Teheran (O/L/D)

Begeleide stadstour in de Iraanse hoofdstad Teheran langs onder meer het Nationale Museum, het Nationaal Juwelenmuseum en het Golestanpaleis. Deze laatste is een meesterwerk, een echte parel. Het dateert van de Qajar-periode en illustreert de succesvolle blend van vroegere Perzische ambacht met westerse invloeden. U loopt ook langs de Azadi Tower en de lokale bazaar. Diner in Darband. 
Overnachting in Teheran.

Dag 3 Teheran- Kashan (O/L/D)

Transfer naar Kashan met onderweg bezoek aan de heilige Fatima-moskee in Qom, een belangrijk heiligdom voor de moslims in Iran. Bij aankomst in Kashan, bezoek aan de Fin-tuinen en de lokale bazaar. 
Overnachting in Kashan. 

Dag 4 Kashan - Isfahan (O/L/D)

Bezoek aan enkele typerende koopmanhuizen in Kashan. Rit naar Isfahan, onderweg doet u nog Abyaneh, de rode heuvelstad, aan.
Overnachting in Isfahan. 

Dag 5 Isfahan (O/L/D)

Begeleid bezoek aan de 'parel van Iran'. 's Morgens doet u het Naghsh-e-Jahan-plein (of het Imamplein, het koninklijke plein) aan. Dit plein, één van de grootste én ook één van de mooiste pleinen ter wereld, werd gebouwd onder Shah Abbas I De Grote aan het begin van de 17e eeuw. Het plein is omgeven door monumentale gebouwen, aan elkaar gelinkt door een twee etages tellende arcade. Onder meer de Koninklijke Moskee, de moskee van Sheik Lotfollah, het Ali Qapu-paleis en de portiek van Qeysariey bevinden zich hier. U bezoekt de verschillende gebouwen van het plein, alsook de bazaar. Namiddag: bezoek aan het paleis van Chehel Sotoon en zijn Perzische tuin.
Overnachting in Isfahan. 

Dag 6 Isfahan (O/L/D)

Voormiddag: bezoek aan de Jame-moskee . 's Middags verkent u de Armeense wijk met de Vankkathedraal. Vrije namiddag in de stad. Bij valavond nemen we u mee naar de bekende boogbruggen van de stad: de Pol-e-Khaju-brug en de Khaju-brug. 
Overnachting in Isfahan. 

Dag 7 Isfahan - Yazd (O/L/D)

Transfer naar Yazd, onderweg stopt u in Nain, beroemd voor zijn tapijtenindustrie. U loopt er langs de Jameh-moskee. Verder op het programma en-route: Shah Abbasi caravanserai.
Overnachting in Yazd. 

Dag 8 Yazd (O/L/D)

Begeleid bezoek aan woestijnstad Yazd. De stad ligt ten midden van het Iraanse plateau, op een kruispunt van oude kruiden- en zijderoutes. Met onder meer de Vuurtempel, Amir-Chakmaq-plein, Jame-moskee, het oude centrum (Fahedan) met zijn windtorens, de stilte-toren en de Dolatebadtuin.
Overnachting in Yazd.

Dag 9 Yazd - Shiraz (O/L/D)

Transfer naar Shiraz, en route stop bij Zeinodin-karavanserai. Vervolg naar Pasargadae. Dit was de eerste koninklijke hoofdstad in het rijk van de Achaemeniden (oud-Perzische Rijk) en werd in 550 v.C gesticht onder Cyrus de Grote die hier ook zijn graf heeft. De site bestond uit paleizen, tuinen en het mausoleum van Cyrus, een architecturaal bouwwerk voor die tijd. 
Overnachting in Shiraz.

Dag 10 Shiraz - Persepolis - Naqsh-e-Rostam - Shiraz (O/L/D)

Excursie naar Persepolis, een staaltje Perzische toparchitectuur. Gesticht onder Darius in 518 v.C. vormde het lang de hoofdstad van het oud-Perzische Rijk. Het werd gebouwd op een immens terras, half natuurlijk, half aangelegd. De koningen lieten hier een impressionant paleis bouwen, geïnspireerd op modellen uit Mesopotamië. Vervolgens langs Naqsh-e-Rustam, de necropolis met graven van Darius I en II. Terugkeer naar Shiraz.
Overnachting in Shiraz.

Dag 11 Shiraz (O/L/D)

Bezoek aan de Nasir-ol-Molk moskee, mausolea van de Iraanse dichters Hafez en Sa'adi, het Karim Khancomplex, de Vakil-moskee, de bazaar van Vakil en de Eram-tuin. Deze tuin is één van de Perzische tuinen in het land, in evenveel provincies (naast onder meer de Fin-tuinen in Kashan). Deze zijn gebouwd volgens een welbepaalde logica en bepaalde principes die teruggaan op de tijd van Cyrus de Grote (6e eeuw v.C.). Ze zijn steeds opgedeeld in 4 sectoren, water speelt er een voorname rol, ... om er een paar te noemen. Vervolg langs Narenjesta Qavam. Proef zeker een faloodeh-ijsje, een lokale specialiteit. 
U hebt uw kamer ter beschikking tot vertrek naar de luchthaven (rond middernacht). 

Dag 12 Shiraz - Brussel (/)

Transfer naar de luchthaven van Shiraz.
Terugvlucht naar Brussel.

Contacteer

Onze reisverhalen

The sky is not always the limit

Verenigde Arabische Emiraten

Terug naar het geloof ...

Armenië

Contrast: Dubai vs. Oman

Oman, Verenigde Arabische Emiraten

Onze reizen

Een onbekende wereld ontdekken ...

Saoedi-Arabië

Een divers Turkije ontdekken

Turkije

Divers Oman

Oman, Verenigde Arabische Emiraten

Deel via mail!