«Een goede combinatie: de grootsheid van Dubai tegenover de eenvoud en authentieke Arabische cultuur van Oman. (T.D.,Marke)»

Divers Oman

Op deze reis verkent u verschillende aspecten van Oman. De ene dag nog in de bergen, de volgende in de zandduinen. De ene dag nog aan het strand, de volgende dagen in een oase in de woestijn. De titel doet al iets vermoeden: Oman is een erg divers land.  Voeg daarbij nog kenmerken als veilig, lekker warm, gastvrij en onbemind; en dan hebt u al een idee van wat te verwachten valt ...

In Muscat bezoekt u de niet te missen highlights in een kort stadsbezoek. Daarna trekt u het binnenland in, naar de pure natuur in Oman. Daar treft u wadi's zoals Wadi Bani Awf, gebergten zoals Jebel Akhdhar, levendige steden als Nizwa (zeker op vrijdag!), forten zoals dat van Nakhl en zandduinen zoals Wahiba Sands. Ze schotelen u voor wat het land zoal te bieden heeft en dat is dus best divers. 

In het oosten van het land bent u dan weer getuige van een bijzonder stukje Oman: in Ras Al Jinz, op het meest oostelijke puntje van het Arabische Schiereiland zijn de schildpadden aan zet. De stranden zijn een geliefde nest-en broedplaats voor de kleine groene schildpadden. Ze komen er elk jaar met duizenden. 

Vervolgens brengt een korte binnenlandse vlucht u naar het noordelijkste deel van Oman: Musandam Peninsula. Dit schiereiland ligt afgezonderd van de rest van Oman door de Verenigde Arabische Emiraten, bij de ingang van de Perzische Golf. Dit is een minder toeristisch en minder bekend deel van het land maar is met zijn fjorden en ruige kustlijn een absolute must! Het turquoise water contrasteert met de witte kalkstenen kliffen en biedt prachtige beelden op.

Eindigen doet u in Dubai, vanwaar u terug vliegt al dan niet met één of meerdere dagjes relaxen in de V.A.E.

Contacteer
Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten

In een notendop

aantal dagen11 aantal overnachtingen9 Beste reisperiode januari, februari, maart, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Kamer + ontbijt (uitz. Wahiba Sands: half pension)

ervaring begeleide rondreis, natuurreis, huwelijksreis, cultuurtrip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • U kan Oman ook perfect met selfdrive verkennen, vraag ons ernaar!

Onze reisverhalen

Welcome to my country!

Iran

Onderdompelen in het grootste spektakel ter wereld

India

Rajasthan (2/2): Jaipur - Delhi

India

Onze reizen

Een onbekende wereld ontdekken ...

Saoedi-Arabië

Onbekend Zuid-India: het Deccan Plateau

India

Op zoek naar het oude Perzië

Iran

Deel via mail!