«Een goede combinatie: de grootsheid van Dubai tegenover de eenvoud en authentieke Arabische cultuur van Oman. (T.D.,Marke)»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Muscat (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Muscat. 
Overnachting aan boord.

Dag 2 Muscat (/)

Aankomst vroeg in de ochtend. Transfer naar uw hotel. Vrije middag in de stad of tijd voor een wandeling langs de Riyam-Muttrah Mountain Trail voor een zicht over de stad en haven.
Overnachting in Muscat.  

Dag 3 Muscat (O)

Volledige dag met gids in Muscat, de hoofdstad van het land. 's Morgens start u met de Grote Moskee van Sultan Qaboos, een architecturaal pareltje. Vervolgens komen ook het Opera House, Bait Al Zubair Museum, Al Aalam Palace en de forten van Mirani en Jalali aan bod. 
Overnachting in Muscat.

Dag 4 Muscat - Nakhl - Wadi Bani Awf - Bilad Sayt - Jebel Shams (O)

Rit (met 4WD) langs de Batinah-kust met zijn stranden, forten en vissersdorpjes naar het fort van Nakhl. Via de pittoreske Wadi Bani Awf met zijn terrasbouw en bergdorpen gaat het naar Bilad Sayt. Onderweg ziet u Birkat Al Mauz, een klein dorpje met dadel-en bananenplantages alsook het Falaj-watersysteem. Eindigen bij Jebel al Akhdhar (2.000m), de groene juweel van het Al Hajargebergte. 
Overnachting in Jebel Akhdhar.

Dag 5 Jebel Akhdhar-regio (O)

Verkenning van de regio rond Jebel Akhdhar met kleine dorpjes als Saiq, Al Ain en het verlaten Wadi Bani Habib tussen prachtige pieken, kloven en wadi's. Ontdek de verschillende wandelpaden en trekkingsmogelijkheden naar eigen believen. 
Overnachting in Jebel Akhdhar. 

Dag 6 Jebel Akhdhar - Nizwa - Wahiba Sands (O/D)

Rit naar Wahiba Sands langs prachtige dorpjes als Misfat Al Abriyeen en de vrijdagmarkt van Nizwa. Die laatste is een must gezien zijn veemarkt, een heel aparte ervaring! In Nizwa bezoekt u ook het fort. Verder langs Bahla Fort tot Wahiba Sands, een zandzee van 200 op 100km met duinen tot 150m hoog in verschillende kleuren. 
Overnachting in Wahiba Sands. 

Dag 7 Wahiba Sands - Wadi Bani Khalid - Ras Al Jinz (O)

Rit naar Ras Al Jinz met stops onderweg in Wadi Bani Khalid en enkele kleinere, minder bezochte dorpjes. U ziet onder meer een 200 jaar oude moskee in Jalan Bani Bu Hassan. Aankomst in Ras Al Hadd, nestplaats voor de groene schildpadden van de Indische Oceaan. Het gaat jaarlijks om zo'n 30.000 schildpadden die de stranden aandoen. 
Overnachting in Ras Al Jinz.

Dag 8 Ras Al Jinz - Sur - Wadi Tiwi - Muscat (O)

Rit naar Sur en verder naar Muscat. Stop in het charmante Ayja en de ruïnes van Qalhat, één van Omans oudste plekken. Vervolg naar Wadi Shab, een erg fotogenieke wadi en Bimah sinkhole, een prachtige krater met blauwgroen water. Einde rondrit in Muscat.
Overnachting in Muscat.

Dag 9 Muscat - Khasab (O)

Transfer naar de luchthaven van Muscat voor uw ochtendvlucht naar Khasab. Transfer naar hotel. Namiddag: 4x4 Mountain Safari naar Jebel Harim langs bergen en valleien met panoramische zichten verzekerd! Bezoek onderweg aan oude dorpen ait Ul Kufal en het park van Khalidiya.
Overnachting in Khasab.

Dag 10 Khasab: Musandam Peninsula (O)

Volledige dag het water op: (gedeelde) dhow-cruise. De tocht brengt u naar Musandams diepste en meest spectaculaire fjord, het 'Noorwegen van Arabië' genoemd. Onderweg komt u langs kleine vissersdorpen en wie weet spot u dolfijnen. U kan zwemmen bij de stop bij Telegraph Island als u dat wenst. 
Overnachting in Khasab.  

Dag 11 Khasab - Dubai - Brussel (O)

Transfer vanaf Khasab naar Dubai. 
Terugvlucht naar Brussel.

Contacteer

Onze reisverhalen

Drie keer Noord-India: Ladakh, Amritsar en Varanasi

India

Contrast: Dubai vs. Oman

Oman, Verenigde Arabische Emiraten

Blitzbezoek: 72u Noord-India

India

Onze reizen

Een onbekende wereld ontdekken ...

Saoedi-Arabië

Onbekend Zuid-India: het Deccan Plateau

India

Ladakh in stijl

India

Deel via mail!