«Een reis over de Heilige Rivier!»

Een legendarische tocht over de Ganges

Een 1.500km lange reis over de Ganges brengt u van Calcutta naar Varanasi (stroomopwaarts) over India's heilige rivier. Dat doet u aan boord van de RV Katha Pandaw, een exclusief, kleinschalig en luxueus rivierschip met slechts 14 staterooms. Deze veertiendaagse cruise volgt de Ganges richting bron en omvat een bezoek aan verschillende tempels, paleizen en culturele bezienswaardigheden en route. Een heerlijke manier om dit onbekende deel van India te leren kennen. 

Vertrekpunt van deze reis is Calcutta. U stapt er aan boord van de RV Katha Pandaw, een luxueuze riviercruise met bar, bibliotheek, buitendek voor de maaltijden en 14 kamers (10 op het main deck, 4 op het upper deck; goed voor 28 gasten). Elke cabine is 16m² groot en beschikt over twee afzonderlijke bedden of één dubbel bed. In uw cabine zijn kluisje, airco, spiegel, opbergruimte en haardroger voorzien. Het schip, gebouwd in 2011, is 40m lang en heeft een ruime crew van 21 personen. De Katha Pandaw is mooi afgewerkt in hout en met ruime ramen. Het ontbijt en de lunch bestaan uit buffet, voor het diner wordt telkens in thema gewerkt. Dranken zijn voorzien, inclusief een uitgebreide wijnlijst. Aan boord worden culturele performances, kookworkshops en duiding voorzien voor de meereizende gasten. Tot slot zijn aan boord ook MTB-fietsen voorzien voor verkenning ter plekke. 

De Katha Pandaw voert de komende twee weken over India's heilige rivier, aanvankelijk in noordelijke lijn over de Hooghly en vanaf de sluizen van Farakka komt u op de machtige Ganges zelf en buigt u westwaarts af naar Varanasi.  Zo voert u door drie eerder onbekende streken: West-Bengalen, Bihar en Uttar-Pradesh. U komt stroomopwaarts langs verschillende heilige boeddhistische plaatsen zoals Sarnath, Nalanda en Bodhgaya, waar de boot aanmeert en we u voorzien van een begeleid bezoek.   

De reis eindigt bij Varanasi, wat de oudst bewoonde plaats op aarde wordt genoemd. Het is de meest heilige plek van de hindoes en een stad van een oogverblindende schoonheid. Met een uitgebreide stadsverkenning eindigt een bijzonder memorabele reis.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen17 aantal overnachtingen14 Beste reisperiode januari, februari, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring groepsreis, cultuurtrip, cruise/ reis deels met boot, bijzondere ervaring, treinreis Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • U kan deze reis ook stroomafwaarts afleggen van Varanasi naar Calcutta.
  • Er zijn verschillende pre-en post-arrangementen mogelijk om aan te sluiten op de reis (denk aan de Taj Mahal, Jaipur, Delhi, Bhutan, ...).
  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

extra info

Belangrijk: tijdens de vaart in de staat Bihar is het verboden dranken met alcohol te serveren. Dit heeft invloed op de cruise van dag 6 t.e.m. 12. 

Onze reisverhalen

Mystiek Myanmar

Myanmar

Rajasthan (2/2): Jaipur - Delhi

India

Onderdompelen in het grootste spektakel ter wereld

India

Onze reizen

Highlights China

China

Luxueus logeren in Sri Lanka (deel 2)

Sri Lanka

Ladakh in stijl

India

Deel via mail!