«De reis was fantastisch! Prachtige natuur, super lodges, heel veel dieren gespot, lekker eten, ... Namibië staat zeker bovenaan in ons favorietenlijstje. (F.P., Grimbergen)»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Windhoek (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Windhoek.
Overnachting aan boord.

Dag 2 Windhoek (O)

Aankomst op de luchthaven van Windhoek en transfer naar uw hotel in de stad. 
Overnachting in hotel Heinitzburg. 

Hotel Heinitzburg
Het kasteel Heinitzburg werd in 1914 door de graaf van Schwerin gebouwd ter ere van zijn echtgenote Margaretha van Heinitz. Het kasteel combineert comfort met luxueuze charme. De kamers zijn ruim en beschikken over alle voorzieningen. Vanaf het hotelrestaurant kijkt u uit over de skyline van Windhoek; er is een tuinterras met koffie en patisserie. 

Dag 3 Windhoek - Okonjima (O/L/D)

Pick-up huurauto en selfdrive naar Okonjima. Vertrek op begeleide safari met onder meer cheetah- en jachtluipaarden-tracking, vogelspotten, fotografie, ... 
Overnachting in Okonjima Bush Suite. 

Okonjima Bush Suite
De Bush Suite van Okonjima Camp ligt zo'n 3,5km van het Main Camp en 500m van het Bush Camp. De privésuite heeft naast een aparte ligging ook een prachtig design: er zijn 2 slaapkamers met 2 queensizebedden, airco, binnen-en buitendouche en wifi. U kan zelfs één van de bedden buiten rollen om een nachtje onder de sterren door te brengen. Uw kamer beschikt over een ruim zwembad, uitkijkend over de Omboroko Mountains. Wie dat wenst, kan ook zelf in de keuken aan de slag.
 

Dag 4 Okonjima - Onguma (Etosha) (O/L/D)

Ochtendactiviteit in de lodge, alvorens verder te reizen naar het oosten van Etosha NP. Game viewing-activiteiten voorzien bij de lodge. 
Overnachting in Onguma The Fort. 

Onguma The Fort
Uw resort is een kasteel op de Fisher's Pan, aan de rand van het Etosha NP. Het hotel met zijn dikke, rauwe, stenen muren en hoge toren geeft u het beste zicht over Etosha en de vlaktes. Klassieke Afrikaanse feeling blent met een sprankel Marokko en India: er is een binnenplein met daarrond een lounge en buitenlucht-dineerruimte. Boven is een groot, houten dek met zicht op de waterplas waar giraffen, leeuwen, zebra's en vogels te drinken komen. De maaltijden worden geserveerd op het panoramadek, in de binnenplaats of aan het zwembad. Het hotel telt 12 suites rond het Main Fort, elk met alle nodige voorzieningen zoals houten dek en binnen- en buitendouche. 

Dag 5 Onguma (Etosha) (O/L/D)

Game viewing-activiteiten voorzien bij de lodge. 
Overnachting in Onguma The Fort. 

Dag 6 Onguma - Ongava (Etosha) (O/L/D)

Volledige dag game drive in het Etosha National Park. U rijdt dwars door het park tot aan de zuidelijke toegangspoort.
Overnachting in Ongava Lodge.

Ongava Lodge
Ongava Lodge vormt samen met Little Ongava, Tented Camp en Anderssons at Ongava het Ongava-portfolio. Het is gelegen in een privaat reservaat van 30.000 ha dat aansluit op de zuidelijke grens van het park Etosha. De lodge is gevestigd op een heuveltop met een weids zicht over de omgeving (een waterhole ligt vlakbij). Tegen de rotsen zijn 14 chalets gebouwd, waaronder 1 family chalet, met telkens binnen-en buitendouche, airco en privé-panoramaterras. Het resort telt een eigen zwembad en organiseert game drives en natuurwandelingen voor zijn gasten. Het gebied is populair voor de witte en zwarte neushoorn, impala en leeuw. 

Dag 7 Ongava - Damaraland (O/L/D)

Rit naar Damaraland. Bezoek aan de regio rond Twyfelfontein, Burnt Mountain en Organ Pipes. 
Overnachting in Mowani Mountain Camp. 

Mowani Mountain Camp
Mowani (afgeleid van M'Wane, 'plaats van God') is een plek van vrede en rust. Het kamp is gevestigd tussen de grote zwerfblokken die het landschap van Damaraland bepalen. De luxetenten zijn zo geplaatst om een zo minimaal mogelijk impact op het landschap te hebben, daarom staat elk van de twaalf tenten op een houten platform op een soort van stelten boven de rotsen. Elke suite heeft een eigen butlerservice,  privélounge en open-air bush badkamer. In de gemeenschappelijk ruimten vindt u een receptie, bar, dineerruimte en lounge, uitkijkend over de prachtige omgeving.

Dag 8 Damaraland (O/L/D)

Volledige dag in en rond de lodge ter verkenning van Damaraland. Een natuurwandeling op zoek naar de woestijnolifanten? Een zoektocht naar de zeldzame zwarte neushoorn? Er is veel mogelijk, overleg met uw gids om het maximum uit uw verblijf te halen. 
Overnachting in Mowani Mountain Camp. 

Dag 9 Damaraland - Swakopmund (O/L)

U verlaat de regio van Damaraland en trekt naar de kust: Swakopmund. Lunch en route.
Overnachting in Hansa Hotel.

Hansa Hotel
Het Hansa Hotel werd gesticht in 1905 als luxeverblijfplaats. De naam is afgeleid van de Hanzesteden in Europa. U vindt hier twee restaurants van wereldklasse: 'The Terrace' heeft een prachtige binnentuin waar u de lunch kan genieten, voor het ontbijt en diner kan u afzakken naar het hoofdrestaurant. Er zijn 5 family units, 2 suites en 49 twin/double rooms met alle faciliteiten. 

Dag 10 Swakopmund - Sossusvlei (O/D)

Vrije ochtend aan de kust. Rit naar de luchthaven van Swakopmund, drop-off van uw huurwagen. Korte binnenlandse vlucht met licht vliegtuig naar het zuiden. Eventuele extra bagage kan naar Windhoek worden gebracht. 
Overnachting in Sossusvlei Desert Lodge. 

Sossusvlei Desert Lodge
De Desert Lodge ligt in de noordelijke heuvels van het private NamibRand Reserve, enkel als gast van één van de lodges in de streek te bewonderen. Er zijn 10 stenen en glazen woestijnsuites opgenomen in het landschap. Alle suites zijn ruim en van airco voorzien, zo ingericht dat niets uw band met de onmetelijke natuur in de weg staat. Op het dek van uw kamer geniet van de eenzaamheid van de woestijn en de horizon aan de einder van de Namib-woestijn. De suites bestaan uit een split-level en hebben een open haard voor wintertijd. Voor de hete zomerdagen is er dan weer een douche, binnen en buiten. De kamers hebben een raam boven het bed om naar de sterren te zien, er is zelfs een telescoop die u hierin bijstaat. De bar van het resort heeft een wijnkelder; er zijn een terras, toprestaurant, lounge, viewing dek, shop, bibliotheek en zelfs een eigen observatorium.

Dag 11 Sossusvlei (O/L/D)

Early morning game drive naar de duinen van Sossusvlei, hier kan u een klim maken op één van 's werelds hoogste duinen. Tot zo'n 325m hoog, voor een zicht over het onaardse landschap rond de valleien. 
Overnachting in Wolwedans Dunes Lodge.

Wolwedans Dunes Lodge
U verblijft in de Mountain View Suite, 200m² groot en met eigen dek dat boven de duinen uitsteekt. Vanuit uw zetel op het dek hebt u een ongehinderd zicht op de prachtige omgeving van Namib Desert, mooier wordt het haast niet. De duinen rond u worden even voor u alleen. Maximum comfort, intiem en privé, ruim, stylish, gezellig, thuisgevoel! De suite betaat uit slaapkamer met kingsizebed, en suite badkamer, patiodek met hangmat, leefruimte, bar, lounge, ... Er zijn eveneens een kitchenette, veranda en zonnedek. 

Dag 12 Sossusvlei (O/L/D)

Vrije dag om volop te genieten van uw exclusieve verblijf en de prachtige omgeving van de Namibwoestijn. Geniet van een koffie/thee op uw privéterras, uitkijkend over de zonsopgang boven de woestijn. Stap aan boord van de Land Rover voor een ritje door het natuurpark met zijn duinen, vlaktes en bergformaties. Ga op zoek naar dieren en leer meer over hun leven in deze omgeving, ... Al eens gehoord van het Hard Rock Café hier?
Overnachting in Wolwedans Dunes Lodge.

Dag 13 Sossusvlei (O/L/D)

Vrije dag.  
Overnachting in Wolwedans Dunes Lodge.

Dag 14 Sossusvlei - Windhoek - Brussel (O)

Transfer naar de airstrip van Wolwedans voor uw korte binnenlandse vlucht naar Windhoek.
Terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 15).

Contacteer

Onze reisverhalen

Wildlife & Waterfalls

Botswana, Zambia, Zimbabwe

Namibië herontdekken

Namibië

Namibië: natuur op zijn best

Namibië

Onze reizen

Off the beaten track: op zoek naar lokale stammen

Ethiopië, Kenia

Roadtrip puur natuur

Zuid-Afrika

Tuinroute & Kaapstad

Zuid-Afrika

Deel via mail!