«In stijl naar één van 's werelds meest afgelegen plekken»

Explore Patagonia

Explore Patagonia is een vijfdaags avontuurlijk reisprogramma aan boord van het expeditieschip Australis. U maakt een boottocht van 4 nachten van Ushuaia (Argentinië) naar Punta Arenas (Chili), in het uiterste zuiden van het Amerikaanse continent. Een reis langs één van 's werelds meest afgelegen plekken; een fantastische setting gegarandeerd. De tocht voert langs fabuleuze en haast mythische plekken als Kaap Hoorn, Wulaia Bay en het Beagle-kanaal, door de ruige eilandenkust langs gletsjers van de Fuegian Archipelago naar de Straat van Magelhaen en eindigend via Isla Magdalena in Punta Arenas.  Het expeditieschip Australis is daartoe het ideale decor: voorzien op een vaart door dit desolate, harde gebied maar toch met een erg hoog level van comfort en service aan boord gegarandeerd. 

Een verkenning van Zuid-Chili en Zuid-Argentinië kan het best per boot; zo bereikt u het makkelijkst de verschillende eilanden, ijzingwekkende gletsjers en fantastische baaien die het landschap domineren. Op een vierdaagse cruise van Australis doet u dat bovendien in stijl, alle comfort en deskundige omkadering. Van zodra u aan boord stapt, bent u in goede / de beste handen: een cruise met de Australis staat garant voor een verfijnde accommodatie, een intiem kader, topgastronomie en professionele begeleiding. U vaart meteen Chileense wateren binnen, eerst zuidwaarts richting Kaap Hoorn en vervolgens westwaarts richting Agostini. Vanaf Agostini gaat u (in grote lijnen) terug noordwaarts richting vasteland met eindhalte Punta Arenas op het Chileense vasteland. Onderweg zijn stops voorzien waar het schip voor anker gaat. U kan er per zodiac aan land voor een stevige hike, een wandeling naar een verbazingwekkend uitkijkpunt of om er de lokale fauna en flora van dichtbij te verkennen. 

U reist aan boord van de Ventus Australis (wat zoveel betekent als 'zuidelijke wind'), sinds begin 2018 in vaart. Het schip is gericht op trips door het afgelegen zuidelijke Zuid-Amerika door onder meer extreme beweeglijkheid (handig in de soms nauwe fjorden en kanalen), beperkt aantal toegelaten passagiers, lengte, ontwerp en type motor. Dat alles geeft het schip de mogelijkheid op plekken te komen waar andere schepen niet raken. Het schip voldoet aan alle regelgeving omtrent veiligheid op zee en bescherming van de maritieme omgeving. Aan boord reizen alles samen 210 passagiers, verdeeld over 100 cabines. De cabines bestaan in 3 genres: Twin (16.5m², twin bedding), Matrimonial (16m², double bed) en Superior Room (20.5m², double bed). Australis heeft nog drie andere expeditieschepen in de vaart op deze of gelijkaardige routes.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen5 aantal overnachtingen4 Beste reisperiode januari, februari, maart, april, september, oktober, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

vol pension

ervaring natuurreis, groepsreis, cruise/ reis deels met boot, bijzondere ervaring Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

De Australis-cruise kan u perfect combineren met een rondreis overland door Chili en/of Argentinië. Ontdek onze voorbeeldtrip 'naar het einde van de wereld' als suggestie. 

Onze reisverhalen

Van Patagonië tot Atacama

Chili

Proeven van tango en wijn

Argentinië

To the end of the world

Argentinië, Chili

Onze reizen

Rondreis Ecuador

Ecuador

Luxueus dobberen op de Amazone

Peru

Combi Peru & Bolivia

Bolivia, Peru

Deel via mail!