«"Dit was niet zomaar een reis; met niets te vergelijken! We hebben zowat alles van verwondering, bewondering en verrassing ervaren!" (C.D., Marke)»

Klassieke route (noorden)

Een reis langs het noorden van Ethiopië combineert prachtige natuur met verbluffende cultuur. We nemen u mee naar de bron van de mythische Nijl, naar de legendarische rotskerken van Lalibela en de wildernis van Simien NP, tot aan de rand van de borrelende Erta Ale-vulkaan en bij Lucy, het skelet van de oudste rechtoplopende mens ooit gevonden. Tussendoor verblijft u in de toplodges op elke locatie, het beste wat Ethiopië te bieden heeft. Een reis vol hoogtepunten en herinneringen om lang te koesteren.

Een lus doorheen het noorden van Ethiopië begint en eindigt in hoofdstad Addis Ababa. U reist vanaf de stad meteen naar Bahir Dar, de bron van de Nijl. U maakt er kennis met de Ethiopische natuur per boottocht op Lake Tana en een bezoek aan de bronnen van de mythische Nijl, de Blue Nile Falls. Verder naar Gondar, de voormalige hoofdstad van het land met zijn indrukwekkende 17e eeuwse kastelen, een werk in opdracht van keizer Fasiladas. 

Volgende stop is het Simien NP, het Ethiopische hoogland van het noorden met een weelde aan groene, weidse landschappen en bezoekers als gelada-bavianen, wolven, leeuwaapjes en steenbokken. Terug de stad in: Aksum is een historische site en voor veel lokale bewoners een heilige plek. Ze geloven dat zich hier de Ark van het Verbond bevindt. U bezoekt er een complex van paleizen (zoals het Paleis van Queen of Sheba), stenen steles, inscripties en tombes. 

Een minder voor de hand liggende stop is Danakil. De Danakil Depression ligt in het noordoosten van het land (bij de grens met Eritrea en Djibouti) en is één van de laagste, moeilijkst bereisbare plekken ter wereld. Het is een absurd schouwspel van borrelende vulkanen, gekleurde zwavelbaden, heetwaterbronnen en rondtrekkende Afar-zoutkaravanen. Een onaardse, zeer bijzondere ervaring die letterlijk het warmste moment van de reis wordt.  

Terug zuidwaarts kan u niet om Lalibela, de belangrijkste christelijke site van het land en het 'Nieuw-Jeruzalem' genaamd, heen. Hier bezoekt u enkele van de elf middeleeuwse kerken en cryptes, gehouwen in rode vulkanische steen. De rotskerken zijn als bevroren in steen. Eindpunt van een Ethiopische rondreis is de eclectische hoofdstad Addis Ababa, een modern zakencentrum én het economische hart van Afrika. U eindigt er met Entoto Hills, het Nationaal Archeologisch Museum (mis Lucy zeker niet!) en de kathedraal. Vanaf Addis vliegt u terug huiswaarts.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen13 aantal overnachtingen10 Beste reisperiode januari, oktober, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Vol pension

ervaring begeleide rondreis, natuurreis, cultuurtrip, cruise/ reis deels met boot Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • U kan het noorden van het land ook combineren met een trip naar het zuiden van Ethiopië mits aanpassing van de route/ timing op een lange rondreis van een aantal weken. 

Onze reizen

Off the beaten track: op zoek naar lokale stammen

Ethiopië, Kenia

Land van contrasten

Oeganda

Deel via mail!