«Oog in oog met de berggorilla's!»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Entebbe (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Entebbe. Bij aankomst transfer naar uw hotel in de stad.
Overnachting in Lake Heights Hotel of The Boma Guesthouse, Entebbe.

Dag 2 Entebbe- Bwindi NP (O/L/D)

Transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Kisoro. Vandaar transfer naar de zuidelijke sector van Bwindi NP. Lunch, vrije tijd en thee en koffie alvorens vertrek voor culturele wandeling. U maakt kennis met enkele lokale gemeenschappen (Bakiga), wandelt door een Kguringo-dorpje met traditionele woningen en traditionele ambachten en bezoekt een lokale school. Wandeling naar één van de meest spectaculaire panorama's van Afrika: uitzicht op de westelijke Rift Valley, Lake Albert, Virunga met zijn acht vulkanen en het Bwindi Forest.  Diner in de lodge.
Overnachting in Clouds Mountain Gorilla Lodge, Bwindi Imprenetrable NP.

Dag 3 Bwindi NP (O/L/D)

Volledige dag gorillatrek. Na een korte briefing vertrekt u door de wildernis op trektocht. De trekking kan tot 7u duren. U gaat op zoek naar de berggorillas; er zijn er naar schatting zo'n 320 in het gebied te vinden. Wandelschoenen en een goede conditie zijn vereist voor deze uitdagende, pittige dagexcursie. Lunch en route, diner in de lodge. 
Overnachting in Clouds Mountain Gorilla Lodge, Bwindi Impenetrable NP.

Dag 4 Bwindi NP (O/L/D)

Vrije voormiddag. Namiddag: begeleide natuurwandeling naar de watervallen met kans om veel apen, vlinders en vogels te spotten. Picknicklunch en route. Desgewenst kan u ook (mits supplement) deelnemen aan een tweede gorillatrekking. Diner in de lodge.
Overnachting in Clouds Mountain Gorilla Lodge, Bwindi Impenetrable NP.

Dag 5 Bwindi NP - Queen Elisabeth NP (O/L/D)

Trektocht vanaf de lodge door het regenwoud naar het noordelijke deel van het woud (Buhoma), een tocht van zo'n vijf uur. U trekt langs verschillende lokale dorpjes en door het fantastische natuurschoon van Bwindi NP. Vervolgens transfer naar Ishasha. Late lunch en game drive, eindigend bij een prachtige setting voor aperitief bij zonsondergang. Diner in het kamp. 
Overnachting in Ishasha Wilderness Camp, Queen Elisabeth NP.

Dag 6 Queen Elisabeth NP (O/L/D)

Vertrek op game drive, op zoek naar de bekende boom met klimmende leeuwen. Ontbijt in de wildernis, lunch bij terugkeer in de lodge. Vrije middag alvorens afternoon-game drive. Diner bij zonsondergang. 
Overnachting in Ishasha Wilderness Camp, Queen Elisabeth NP.

Dag 7 Queen Elisabeth NP (O/L/D)

Game drive 's morgens vroeg. Vervolgens doorreis naar Mweya-schiereiland voor boottocht op het Kazinga-kanaal, gevolgd door nieuwe game drive op terugweg naar uw nieuwe slaapplek. Lunch en diner voorzien. 
Overnachting in Mweya Safari Lodge, Queen Elisabeth NP.

Dag 8 Queen Elisabeth NP (O/L/D)

Vertrek op begeleide wandeling met een professioneel team, op zoek naar leeuwen (leeuwentrekking) en andere roofdieren (hyena's, luipaarden, ...). Lunch in de lodge en 's namiddags transfer naar Kyambura Forest voor een chimpansee-/primatentrekking. Terugkeer naar de lodge, diner.
Overnachting in Mweya Safari Lodge, Queen Elisabeth NP.

Dag 9 Queen Elisabeth NP - Jinja (O/L/D)

Laatste game drive in het nationale park, alvorens transfer naar Mweya voor een binnenlandse vlucht naar Entebbe. Vandaaruit transfer naar Jinja met bezoek aan de bron van de mythische (Witte) Nijl. Intrek in de lodge op een tropische eiland. De setting is schitterend: tussen het regenwoud, kijkend op de stroomversnellingen van de Nijl, ...  Lunch en diner in de lodge. 
Overnachting in Wild Waters Lodge, Jinja.

Dag 10 Jinja (O/L/D)

Vrije dag in de lodge in Jinja. U kan raften, bungee jumpen, per quad rijden, fietsen, paardrijden, ... of gewoon even uitblazen van alle ervaringen op deze trip aan de rand van het zwembad. Alle maaltijden in de lodge. 
Overnachting in Wild Waters Lodge, Jinja.

Dag 11 Jinja - Entebbe (O)

Vrije voormiddag, late check-out en transfer naar de luchthaven van Entebbe. 
Terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 12).

Contacteer

Onze reisverhalen

Namibië herontdekken

Namibië

Van de ene verbazing in de andere

Zuid-Afrika, Mozambique

Namibië: natuur op zijn best

Namibië

Onze reizen

Roadtrip puur natuur

Zuid-Afrika

Tanzania Deluxe

Tanzania

Off the beaten track: op zoek naar lokale stammen

Ethiopië, Kenia

Deel via mail!