«De reis naar Japan was een grote ontdekking. Mooie verwezenlijking van WoT. Daarvoor moet ik jullie feliciteren! (G.R., Brussel)»

Japan uitgebreid verkennen

Het hogesnelheidsnetwerk in Japan is erg uitgestrekt en zo accuraat en punctueel als maar kan. Het maakt reizen per openbaar vervoer in het land erg eenvoudig en aantrekkelijk. Zo nemen we u mee vanaf Tokio naar topsteden als Kyoto en Osaka, maar ook kleinere bezienswaardigheden als Takayama, Miyajima Island en Naoshima komen aan bod. Zo krijgt u een brede introductie op het aparte Japan.

De meeste rondreizen door Japan starten in Tokio. De Japanse hoofdstad, een megalomane stad van zo'n 12 miljoen inwoners en daarmee één van 's werelds grootste steden, is een drukke, veelzijdige en bruisende metropool. Een gids leidt u een hele dag rond langs de bezienswaardigheden van de stad, inclusief de Tokyo Skytree. 

Vanaf Tokio spoort u daarna door de Japanse Alpen naar Takayama, het hart van de Hida-bergen. Hier ervaart u het niet-moderne, Japanse alledaagse leven: er is de ochtendmarkt, er zijn verschillende schrijnen en tempels en rond de stad zijn tal van oude boerderijen van de Hida's. U gaat er ook fietsen door het rurale platteland, een ideale kennismaking met het nog pure Japan. En een serieuze clash met het Tokio van eerder.

Daarna terug de stad in: Kyoto, een cultureel enorm rijke stad met verschillende UNESCO-sites, 1.600 tempels, 400 schrijnen, ... Op deze reis neemt een gids u mee langs de hoogtepunten van de stad én we voorzien een 'afternoon tea' met een maiko. Deze stad gaat niet snel vervelen. Een daguitstap naar Arashiyama vervolledigt het luik Kyoto. 

Vanaf Kyoto reist u naar Hiroshima, een stad die we natuurlijk kennen als decor voor één van 's werelds eerste atoombommen in WOII. Een serene plek van rust en herinnering! Vlak voor de kust ligt Miyajima Island, een rustiek stukje Japan dat vooral bekend staat omwille van de rode torii-gate. 

Modern en artistiek Japan komt aan bod bij een boottocht naar Naoshima Island, een 'kunsteiland' in de Seto Sea. Het museum herbergt tal van galerijen, musea en installaties met werk van bekende Japanse en internationale architecten en kunstenaars. Kunst-en architectuurliefhebbers halen hier beslist hun hart op.

Finale stop is Osaka, de tweede stad van het land en een erg levendige stad. Reken op verschillende bars, restaurants en cafés, entertainment en ontspanning. Vanaf Osaka gidsen we u nog naar Nara, een waardige afsluiter van twee weken Japan. 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen16 aantal overnachtingen14 Beste reisperiode april, mei, augustus, september, oktober, november Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring citytrip, cultuurtrip, rondreis met openbaar vervoer, treinreis Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Sint-Petersburg, stad van de Russische tsaren

Rusland

Japan vol contrasten

Japan

Moshi Moshi Japan

Japan

Onze reizen

Een beeld krijgen van Zuid-Korea

Zuid-Korea

Puur China: Yunnan

China

Highlights China

China

Deel via mail!