«Ik wil je graag bedanken voor de goede organisatie van onze reis. Het is zeker voor herhaling vatbaar. (H.C., Rollegem) »

Een beeld krijgen van Zuid-Korea

Een niet vanzelfsprekende reisbestemming, zoveel is zeker. Maar wel een bestemming met heel veel potentieel. Onze rondreis door Zuid-Korea laat u kennismaken met het bijzondere land, een eerste indruk, een eerste keer proeven van de mogelijkheden. U reist vanaf Seoul (met een uitstap naar de befaamde DMZ) zuidwaarts, van west naar oost dwars door het land. Onderweg passeert u de oude dorpjes bij Andong, de culturele hoofdstad Gyeongju en eindigt u in de drukke havenstad Busan.

Seoul, de Zuid-Koreaanse hoofdstad, is een bijzondere stad: een hypermoderne metropool enerzijds met een lijst aan culturele bezienswaardigheden uit de Koreaanse geschiedenis anderzijds. U komt er ogen tekort: we nemen u mee naar het Gyeongbokgung Palace (koninklijk paleis), de Jogyesa Temple, het traditionele hanokdorp Bukchon, de kunst en antiek van Insadong Street, ... Vanuit Seoul kan u in een daguitstap naar de DMZ, de streng bewaakte grenszone tussen Noord-en Zuid-Korea. De grens op de 38e breedtegraad kwam er in 1953 aan het einde van de Koreaanse oorlog. Sindsdien leven beide landen in een vreedzaam bestand. De befaamde grenszone is een bezoek waard om de oorsprong en actualiteit van de grens te begrijpen.

Vanuit Seoul onderneemt u een roadtrip, dwars doorheen het land. Eindpunt is Busan, onderweg ligt een variëteit aan Zuid-Koreaanse bezienswaardigheden. In Suwon prijkt het Hwaseong-fort, één van de grootste militaire bolwerken van het land. Verder naar Andong met zijn Hahoe traditioneel dorp.Volgende stop is Gyeongju, de spirituele en culturele hoofdstad van Zuid-Korea en hoofdstad van het Shilla-koninkrijk. Vlakbij liggen twee UNESCO-sites die een omweg waard zijn: Bulkugsa-tempel en Seokguram-grot. 

In Busan, de tweede stad van het land en een voorname havenstad in het zuiden van Zuid-Korea, komt u op Haeundae Beach en leiden we u langs de vismarkt van Jagalchi. Vanuit Busan keert u terug huiswaarts.

Om in de stemming te komen, geven we u alvast een impressie van het bijzondere land.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen10 aantal overnachtingen8 Beste reisperiode maart, april, mei, juni, september, oktober, november Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Dagelijks ontbijt en lunch

ervaring begeleide rondreis, citytrip, cultuurtrip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • Dit is een kennismaking met het land in een tiendaagse reis. Hebt u twee tot drie weken de tijd, vervolgt u de lus terug naar Seoul langs onder meer Gayasan NP (Tripitaka Koreana), Haeinsa Temple (temple stay) en Suncheon Bay.

Onze reisverhalen

Japan vol contrasten

Japan

Moshi Moshi Japan

Japan

The land of blue skies

Mongolië

Onze reizen

Japan uitgebreid verkennen

Japan

Puur China: Yunnan

China

De Chinese Muur van bovenaf

China

Deel via mail!