«We hadden een fantastische reis in Oezbekistan ! Zeker het aanraden waard aan andere reizigers! (K.D., Wondelgem)»

In het spoor van de Zijderoute ...

Oezbekistan, een reis langs de oude, mythische Zijderoute. Een reis vol charme en ontroering, langs onbekende schatten werelderfgoed uit een rijke cultuur, van oneindige landschappen en warme mensen. Onze rondreis combineert de vier voornaamste steden: Khiva, Buchara, Samarkand en Tasjkent; met uitstappen naar Sachrisabz en de Nourata-regio.

Starten (en straks ook eindigen) doet u in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent, een combinatie van klassiek en hedendaags; een goede eerste kennismaking met het land. Vanuit de hoofdstad vliegt u vervolgens naar het westen, naar woestijnstad Khiva, waar uw eigen 'Zijderoute' van start gaat. Khiva is een ravissante stad, een openluchtmuseum met fort, vrijdagmoskee en verschillende oude madrassa's, oude Koranscholen. Vanuit Khiva trekt u naar Buchara langs de Kyzylkum, de woestijn van het rode zand.

Meer dan 2.500 jaar oud en zo weggenomen uit de sprookjes van duizend-en-één nachten. U spendeert twee volle dagen in Buchara; de stad is vrij klein maar barst letterlijk van het aanbod aan monumenten en heilige plaatsen. Vandaag is de stad in zijn geheel opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Al eeuwenlang echter is de stad een trekpleister voor handelslieden en bezoekers met zijn rijkelijk gedecoreerde en typisch azuurblauwe paleizen, moskeeën, bazaars en madrassa's; ze oefenen een onweerstaanbare drang uit op al wie er komt.

De rit naar Samarkand vraagt om een omweg: u reist door de Navoi-regio naar Nourata. U verblijft er voor één nachtje in een yurtkamp, de Kazakse tent. In het kamp komt u tot rust tussen alle stedenbezoeken door. In een unieke, rustgevende setting nemen we u mee op tocht per kameel, 's avonds is er een kampvuur en traditioneel diner met muziek en zang onder de blote sterrenhemel.

Samarkand was ten tijde van Timoer Lenk een voorbeeldstad langs de Zijderoute, een stad waar men naar opkeek onderweg naar de Orient. Vandaag staat de stad, net als het naburige, kleinere Sjahrisabz  (waar Timoer Lenk geboren is) op de UNESCO-werelderfgoedlijst. En dat is niets overdreven: het mythische Registanplein is wereldberoemd en vraagt het nodige ontzag voor de klassieke architectuur. De hogesnelheidstrein voert u in een paar uur daarna terug naar de smeltkroes Tasjkent.

Onderweg maakt u, zoveel als mogelijk, kennis met de lokale Oezbeekse cultuur: de gastronomische cultuur van Centraal-Azië (een combinatie van Oezbeeks, Turks, Oeigoers, Tadzjieks, ...) bijvoorbeeld, proef zeker een lokale 'plov'. In het karakteristieke Mitan kruipt u zelf achter de kookpotten en schuift u met de locals mee aan tafel. 

Contacteer
Oezbekistan

Oezbekistan

In een notendop

aantal dagen12 aantal overnachtingen10 Beste reisperiode april, mei, september, oktober Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring begeleide rondreis, citytrip, cultuurtrip, treinreis Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • Uitbreiding van het voorbeeldprogramma naar het Aralmeer is mogelijk.

Onze reisverhalen

The land of blue skies

Mongolië

Turkish Delight

Turkije

Verrassend en puur

Georgië

Onze reizen

Puur China: Yunnan

China

Een divers Turkije ontdekken

Turkije

Op zoek naar het oude Perzië

Iran

Deel via mail!