«Het favoriete plekje van God op aarde, zo gaat de legende»

Cultuur opsnuiven in Georgië

Georgië heeft heel wat troeven in huis. In deze rondreis belichten we vooral de culturele hoogtepunten van het land. Het land ligt al eeuwenlang op een kruispunt van de Europese en Aziatische beschaving, met een interessante mix aan bezienswaardigheden en invloedssferen als gevolg. 

Klassiek start de reis in de gezellige hoofdstad Tbilisi, met zijn kleurrijke balkons, interessante musea en tal van gebedshuizen. Maar ook met zwavelbaden, een oud kasteel, botanische tuinen en de Mtkvari-rivier die de stad doorkruist. Het maakt de hoofdstad tot een fijne plaats om te vertoeven en perfect als eerste kennismaking met het land Georgië an sich. 

Vanaf de hoofdstad staat u snel in Kakheti, de wijnregio van het land. Georgië is in feite de basis van onze wijncultuur, al was het maar omdat het woord 'wijn' afkomstig is uit de Georgische cultuur. In deze regio leert u alles over het wijn maken, wat hier gebeurt met aarden kruiken die onder de grond worden gestopt. Drink een glaasje wijn op het landgoed van Chavchavadze en leer bij in de wijnfabriek die u bezoekt. Interessante steden in de regio die verder aan bod komen zijn Alaverdi, Telavi en Sighnaghi. 

De rit noordwaarts voert eerst langs Mtskheta met een  bezoek aan de 2 UNESCO-sites: het intieme Jvariklooster en de rijkelijk versierde Svetitskhoveli-kathedraal. De Russische weg brengt u vervolgens naar Stepantsminda (Kazbegi), de voet van de Kaukasus. De weg op zich is adembenemend, de kerk op de heuvel is dat al helemaal. Een wandeling (of autorit) brengt u tot op de top voor een eerste wauw-moment. 

Terug het binnenland in: u bezoekt het museum van Stalin in diens geboortestad Gori, keert terug in de tijd met de vervallen grottenstad Uplistsikhe en eindigt in het kuuroord- en nationaal park van Borjomi. Heerlijk genieten hier! Want via de grotten van Vardzia en de forten van Khertvisi en Rabati vervolgt u naar Kutaisi. 2 nieuwe (UNESCO)-hoogtepunten hier: de Bagratikathedraal en het Gelatiklooster uit de 11e en 12e eeuw. 

En daarmee is de laatste sprint ingezet: de grotten van Prometheus liggen nog en route en dan staat u zo in Batumi, Georgiës grootste badstad. Met de nodige ontspanning en een rit terug naar Tbilisi eindigt uw eerste kennismaking met Georgië.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen12 aantal overnachtingen11 Beste reisperiode april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring begeleide rondreis, natuurreis, cultuurtrip, wandel-of fietsreis Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • U kan Georgië probleemloos combineren met buurland Armenië, een andere te ontdekken bestemming in de Kaukasus.

extra info

Georgië is een land dat zeker ook wandel-en natuurliefhebbers aanspreekt. Naast Gergeti kan u ook wandelen in de Truso-en Juta-vallei of een meerdaagse wandeltrip ondernemen in Svanetië. Dat luik krijgt in deze reis minder aandacht. Uiteraard kan dit eenvoudig in het programma worden opgenomen als vervanging of aanvulling; vraag ons ernaar, we helpen u graag verder!

Voor wie het hoger op wil zoeken: u kan boven de Gudaurikloof gaan paragliden en in de wijnregio rond Sighnaghi en Tbilisi worden ballontochten georganiseerd.

Onze reisverhalen

Verrassend en puur

Georgië

Sint-Petersburg, stad van de Russische tsaren

Rusland

Welcome to my country!

Iran

Onze reizen

Op zoek naar het oude Perzië

Iran

In het spoor van de Zijderoute ...

Oezbekistan

Armenië: proeven van ...

Armenië

Deel via mail!