«Tijd om het negatieve imago van het land opzij te schuiven, tijd voor Colombia!»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Bogota (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Bogota. Bij aankomst transfer naar uw hotel. 
Overnachting in Bogota.

Dag 2 Bogota (O/L)

Volledige dag verkenning van het stadscentrum (La Candelaria) van de Colombiaanse hoofdstad per fiets. Het historische hart van de stad bestaat uit prachtig cultureel en architecturaal erfgoed met grote Spaanse koloniale gebouwen (ijzeren ramen, stevige houten deuren, balkonnen, patio's en verborgen tuinen). Lunch in de stad. Stop bij Monserrate, Plaza de Bolivar en de kathedraal. Namiddag: bezoek aan Museo Botero (met werk van onder meer Picasso, Renoir, Dalí, Matisse, Monet en Giacometti) en/of Museo del Oro (met een imposante collectie stenen, goud, keramiek en textiel). Optioneel bezoek Zipaquirá-zoutkathedraal buiten de stad. 
Overnachting in Bogota. 

Dag 3 Bogota - Pereira (O)

Vrije voormiddag in de stad. Namiddag: transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Pereira. Bij aankomst, transfer naar uw hotel. 
Overnachting in Pereira. 

Dag 4 Pereira en omgeving (O)

Voormiddag: bezoek aan de koffieplantages langs de steile, groene heuvels van de koffieregio. Bezoek Hacienda San Alberto, één van de koffie-estates typisch voor de regio en gelegen nabij Buenavista Quindío. Duiding over het productieproces, verwerkingsfases, kwaliteitseisen, variëteiten, ... van Colombiaanse koffie en rondleiding doorheen de plantages om het werk van de koffieplukkers te leren kennen. Terugrit naar Pereira, vrije middag. 
Overnachting in Pereira of Santa Rosa de Cabal. 

Dag 5 Pereira - Valle del Cocora - Pereira (O/L)

Rit naar de Cocora-vallei, gelegen in het centrale massief van het Quindío-departement. Het maakt deel uit van het NP de los Nevados, bekend voor de Quindian wax palm, de nationale boom van Colombia. De bomen worden tot 60 meter hoog en zijn de geliefde habitat voor tal van vogelsoorten. U verkent de omgeving te paard of te voet. Bij terugkeer, oversteek River Quindío en lokale lunch. Vrije tijd in de omgeving. Namiddag: vervolg hiking naar Salento voor een kort stadsbezoek. Terugkeer per Willy Jeep en verder naar Pereira.  
Overnachting in Pereira. 

Dag 6 Pereira - Medellín (O)

Transfer naar de luchthaven van Pereira voor uw binnenlandse vlucht naar Medellín. Bij aankomst, transfer naar uw hotel en vrije tijd in de stad. 
Overnachting in Medellín. 

Dag 7 Medellín (O/L)

Voormiddag: halve dag begeleide tocht door Medellín. U bezoekt die plaatsen die de sociale en intense transformatie die de stad onderging (van gevaarlijke drugsstad tot innoverende metropool) het best kenmerken.  Bezoek aan barrio San Javier, ooit één van de meest onveilige voorsteden van de stad; rit per metrokabellbaan; langs één van de elektrische roltrappen naar een uitkijkpunt van de stad; verkenning van de vele graffiti als expressiemiddel destijds; La Plazoleta; ... Lunch in de stad. Vrije namiddag.
Overnachting in Medellín. 

Dag 8 Medellín - Guatapé - Medellín (O/L)

Verkenning Guatapé voor bezoek aan de fenomenale El Peñol Rock, net buiten Medellín. 654 treden brengen u naar de top van de berg om het ganse Guatapé-reservoir te aanschouwen. Bezoek aan het pittoreske dorpje met zijn felgekleurde huizen. Lunch en bezoek Guatapé-resevoir (boottocht inclusief). Terugkeer naar Medellín. 
Overnachting in Medellín. 

Dag 9 Medellín - Cartagena (O)

Transfer naar de luchthaven van Medellín voor uw binnenlandse vlucht naar Cartagena. Bij aankomst, transfer naar uw hotel. Vrije namiddag in de stad, vrije invulling. 
Overnachting in Cartagena. 

Dag 10 Cartagena en omgeving (O)

Voormiddag: begeleide verkenning van de stad Cartagena met het Monasterio / Iglesia de la Popa (vanwaar u een fantastisch 360° panorama hebt over de stad, de zee en de haven) en het fort van San Felipe. Vervolg naar Ciudad Vieja (de oude stad) met het klooster en kerk van San Pedro Claver. Namiddag: boottocht in La Boquilla door het mangrovegebied. Terugkeer naar de stad. 
Overnachting in Cartagena. 

Dag 11 Cartagena - Isla Rosario - Cartagena (O)

Boottocht (+- 1u) naar de Rosario-eilanden voor de kust van Cartagena voor een ontspannend dagje aan het tropische strand. Terugkeer per boot. 
Overnachting in Cartagena. 

Dag 12 Cartagena - Brussel (O)

Transfer naar de luchthaven van Cartagena voor uw vlucht huiswaarts. 
Terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 13).

Contacteer

Onze reisverhalen

Een reis over twee continenten

Ecuador, Panama

Luxe op wielen: Belmond Andean Explorer

Peru

In de voetsporen van Peru’s ontdekkingsreizigers

Peru

Onze reizen

Rondreis Ecuador

Ecuador

Combi Peru & Bolivia

Bolivia, Peru

Peru ontdekken ...

Peru

Deel via mail!