«Tijd om het negatieve imago van het land opzij te schuiven, tijd voor Colombia!»

Hoogtepunten Colombia

Kiezen voor Colombia is kiezen voor een prachtige, makkelijke reisbestemming met een koloniaal verleden en interessante, rijke natuur, een gastvrije bevolking én rust. En al wint het land aan interesse, het blijft een ruwe diamant in Zuid-Amerika. Een eerste bezoek aan het land kan niet om enkele hoogtepunten heen: hoofdstad Bogota, de koffieregio, Medellín en Cartagena. Met deze combinatie krijgt u een divers beeld van het land: een drukke metropool naast kleine, koloniale stadjes; tropische stranden tegenover dichtbegroeid woud. Een fijne, gevarieerde en instapklare kennismaking met een bijzonder land. 

Op deze reis start u in Bogota, de drukke en grote hoofdstad van het land. De stad is een mengelmoes van bouw-en levensstijlen, maar zeker interessant, hedendaags en hip. Neem de fiets of strek de benen om op een rustig tempo de hoogtepunten van de stad (zoals het Monserrate-klooster en het Boteromuseum) aan te doen. Bogota is niet zoals de rest van het land, maar een eenvoudige instap tot wat komen gaat. 

Tijd voor de koffieregio rond Armenia en Pereira. De Colombiaanse koffie is met niets vergelijkbaar. Daar draagt de omgeving toe bij: vulkanisch terrein in de Centrale Andes (UNESCO-erfgoed) biedt de perfecte klimatologische omstandigheid voor het produceren van het zwarte goud. Er wordt het ganse jaar geoogst, maar hoofdzakelijk tussen oktober en mei; de meeste productie gaat om Arabica-bonen. Een bezoek aan de koffieregio laat u kennismaken met de verschillende fases van het koffieproces: zaaien, oogsten, drogen, ... Een bezoek aan een lokale, traditionele koffieplantage en een dagje in de nabijgelegen Valle del Cocora vormen de rode draad doorheen uw verblijf in deze regio. 

Volgende stop is Medelllín, een stad met een duister verleden. Tijdens de jaren '80 was de stad één van de gevaarlijkste van de regio en in de jaren '90 duikt de naam van Pablo Escobar op als hoofd van het lokale drugskartel. Sinds het einde van de heerschappij van 'El Patrón' krabbelde de stad echter geleidelijk recht. Eerst traag en moeilijk, maar sinds 2002 drastisch en geslaagd. Er werd geïnvesteerd in infrastructuur, transport (Medellín heeft een innovatief transportsysteem om ook de armere wijken met de stad te verbinden: kabelbanen, roltrappen, metro, tram, ...), opvoeding, publieke kunst, ... Het resultaat van deze sociale en culturele transformatie: de 'stad van de eeuwige lente' is vandaag een innoverende metropool, een voorbeeldstad voor de rest van de wereld. 

Eindpunt van uw Colombiatrip is beslist Cartagena, een stad met een koloniaal verleden én enorm fotogeniek door zijn kleurrijke huizen. Ronddwalen door de gezellige straten van de stad is een must, maar Cartagena is ook de uitvalsbasis voor Guatapé, de rots van El Peñol en de tropische Rosario-eilanden voor de kust. Een prachtig slot van een kennismaking met Colombia. 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen13 aantal overnachtingen11 Beste reisperiode januari, februari, juli, augustus, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring begeleide rondreis, citytrip, natuurreis, cultuurtrip, cruise/ reis deels met boot, strandverblijf Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Panama ontdekken ...

Panama

Luxe op wielen: Belmond Andean Explorer

Peru

Roadtrip 'Pura Vida'

Costa Rica

Onze reizen

Rondreis Ecuador

Ecuador

Combi Peru & Bolivia

Bolivia, Peru

Ontdek het luxe Peru per spoor

Peru

Deel via mail!