«Een zeer interessante trip. Wij hielden van de vriendelijkheid, ambiance en muziek van het land. (A.V.,Kortrijk)»

Auténtica Cuba

Cuba staat gelijk aan zonovergaten stranden, vergane glorie versus authenticiteit, koloniale charme, een kleurrijke bevolking, ... En uiteraard denken we Castro, Guevara, Hemingway. En ook salsa, koffie, cocktails, rum en sigaren zijn clichématig steeds gelinkt aan het eiland. Die interessante mix maakt een rondreis door het land van begin tot eind uitdagend. Deze reis laat u proeven van dat alles en veel meer in een twaalfdaagse reis met gids over het eiland. 

Havana wordt het startpunt van een rondje Cuba. De hoofdstad van het land bruist van leven, overal is kleur, overal zijn de legendarische oldtimers. Fotogeniek is Havana zeker en vast! We nemen u mee langs de hoogtepunten van Oud-Havana, over Plaza de Armas en Plaza de la Cathedral bijvoorbeeld. Een avondwandeling over de Malecón kan niet ontbreken.

Volgende stop is de vallei van Viñales/ Pinar del Río, dé bakermat van de Cubaanse sigaar. Het is in deze vruchtbare gronden dat de beste tabak ter wereld wordt geteeld; vanaf deze tabaksplantages worden tabaksbladen verwerkt tot kwaliteitssigaren als Cohiba en Montecristo. 

Cienfuegos, 'honderd vuren', moet het hebben van zijn statige huizen en unieke locatie aan een kleine baai met bijhorende Malecón. Vlakbij ligt de Bahía de Cohinos oftewel Varkensbaai, het historische decor van de felbevochten invasie in 1961. Langs de kust komt u daarna vanzelf in Trinidad, ten midden van de 'suikermolenvallei'. Deze regio telt verschillende suikerplantages die in verval zijn geraakt. Een 'jeepsafari' brengt u vanaf Trinidad eveneens naar Topes de Collantes, een nationaal park met grotten, rivieren en (natuurlijke) zwempoelen, watervallen, valleien en een rijke fauna en flora. Het is een fijne afwisseling tijdens de reis. 

Dwars over het eiland dan, naar de Cayo Santa Maria, één van de 'cayo's', een snoer van eilanden voor de noordkust van Cuba. U wordt er vergast op witte stranden, heerlijk weer en het vooruitzicht niets te moeten/mogen doen. We geven u de kans enkele dagen te genieten van het heerlijke hotel en zijn omgeving, alvorens terug te keren naar de hoofdstad. Een laatste tussenstop voorzien we in Che Guevara's mausoleum in Santa Clara. 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen13 aantal overnachtingen11 Beste reisperiode januari, februari, maart, april, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Kamer + ontbijt (uitz. Cayo Santa Maria: vol pension)

ervaring begeleide rondreis, natuurreis, cultuurtrip, strandverblijf Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • Cuba kan u ook zelf verkennen met een huurauto, vraag ons ernaar!
  • Cuba is een heel populaire bestemming, weet dat het heel belangrijk is vroeg te boeken voor deze bestemming!

Onze reisverhalen

Washington, een citytrip waard

Verenigde Staten

New York anders bekeken

Verenigde Staten

Onze reizen

Roadtrip Washington - Boston

Verenigde Staten

Yucatan: rondreis langs de mooiste hacienda's

Mexico

Under the Florida sun

Verenigde Staten

Deel via mail!